torsdag, januari 29, 2009

Fynd och favorit

Jag fyndade för ett tag sedan den här metallkorgen för endast 2,40 euro, otroligt eller hur? I den förvarar jag nu några av mina inredningstidningar. För tillfället har jag ingen prenumeration på gång, så jag tänkte att jag ska bläddra igenom gamla nummer igen. Tänk, man hittar alltid något nytt även om man läst tidningen tidigare!

Det är på sistone många bloggare som haft funderingar över varför man bloggar, vad man ska skriva om, om inredningsbloggandet leder till köphets, vad man får ut av sitt bloggande o.s.v. Lite kort ska jag svara för min del:

  • Jag började själv för att jag ville ge något tillbaka och inte bara ta del av andras bloggar.
  • Jag drömde när jag var yngre om att jobba på tex en veckotidning, både att göra artiklar, sammanställning och layout. I bloggen får jag utlopp för den lusten.
  • Jag fortsätter att vara (någorlunda) anonym, på det sättet att jag inte nämner hela mitt namn eller var jag bor och inte heller visar någon bild av mig själv. Min avsikt är ju att ge andra inspiration och lust till att göra sitt hem och sin vardag lite vackrare och trevligare.
  • Jag bloggar om inredning eftersom det varit mitt stora intresse sedan 14-årsåldern. Har märkt att faktiskt inte alla är lika intresserade (knasiga) som mig och då kan jag ju inte hålla på och pracka mina idéer och funderingar på dem :S Ni kära läsare, däremot, delar ju mitt intresse! För annars skulle ni väl inte titta in här?
  • Jag anser inte att jag shoppar eller skaffar mer saker pga mitt bloggande. Sällan skriver jag ut varumärken eller inköpsställen, helt enkelt för att jag inte så ofta köper märkesvaror eller besöker kända inredningsaffärer. Det mesta jag har visat är gåvor jag fått eller saker jag haft sen många år tillbaka, saker köpta på lågprisvaruhus eller rea. Det betyder att ni som undrar antagligen inte får tag i samma grej heller. Jag vill ju som sagt bara att bilderna ska inspirera, till era egna varianter, inte göra reklam. Därför har jag ingen reklam på min blogg och länkar inte heller till andras bloggar då de har sponsrade tävlingar. Men man kan ju förstås ändra sig...
  • Sist men absolut inte minst: gemenskapen med alla er andra som bloggar! Otroligt så många personer man blir bekant med och vi uppmuntrar och inspirerar varandra!


Jag fick en utmaning från Fröken Fräken att visa det som jag är mest nöjd med inredningsmässigt under 2008. Jag kunde ganska lätt besluta mig för att det är vitrinskåpet i vardagsrummet, för att jag byggt det själv och tagit tillvara gamla fönster från stugan på gården och använt som dörrar. Samtidigt är jag nöjd med helheten på den nedre bilden, att jag placerade symaskinsbordet i hallen och spegeln ovanför (även den ett fynd för ca 10 euro). Faktiskt, det mesta på bilden är saker jag fått, ärvt eller köpt väldans billigt :) Härligt!

20 kommentarer:

Clarice sa...

Heeeeej, korrigera mig om jag minns fel. Visst var det en annan spegel (oval) som du passade in över symaskinen i höstas???

Jag samtycker i de flesta av dina åsikter. Mest av allt samtycker jag med den otroliga vänskap och samhörighet som bloggarna bygger upp.

Kramis,

Johanna sa...

Förstår ditt val av det du var mest nöjd över inredningsmässigt år 2008! För vitrinskåpet är ju såå underbart vackert!

Ha det så bra!

Lilith sa...

Oj, vilket fynd! Korgen kostade ju nästan ingenting, vilken tur man kan ha ibland! :)

Jag tycker också det är roligt att förhoppningsvis ge något tillbaka också, efter att ha inspirerats så av andras bloggar. Det är roligt att få dela med sig av sina tankar och idéer, och att få lära känna alla nya människor i bloggvärlden! Jag har också valt att hittills vara ganska anonym och inte sätta ut min bild här. Jag har också haft ett brinnande intresse för inredning sen någon gång i högstadiet, och en helt ny världs öppnade sig för mig när jag fick nys om inredningsbloggarnas förlovade land! Helt fantastiskt! :)

Ha en skön fortsättning på veckan! :)

Clarice sa...

Jag beklagar om du har svårt att skilja på mig och min syster. Borde fixa till det.

Har för mig att det står moster då hon lämnar kommentar, men står det inte Clarice då jag lämnar mina kommenterer? Men det var kanske inte det du menade?

Kramis

Nettan sa...

Hejsan! Tycker oxå bloggandet är ett fantastiskt sätt att dela sitt intresse med likasinnade!!
Finfin korg! Å jag är imponerad av skåpet måste jag säga! Har ett par fönster ståendes som ska bli ett skåp till gästtoan..snart hoppas jag!
Kram Nettan

Bygatan sa...

Känns som man fått många nya väninnor genom bloggandet fast man aldrig träffats!

Skåpet är jättefint, du verkar vara en kreativ person.
Ha en bra kväll, kram Lena

Kristina sa...

Jag håller med dig om bloggandet. Jag gör det för att det ger mig inspiration.

Jättefint skåp önskade jag hde tålamodet.

Kram Kristina

Frida sa...

Det tycker jag låter som en sund bloggmoral eller vad man ska kalla det. Det är verkligen härligt att kunna uttrycka sina intressen och ideér på sin egen och andras bloggar. Det blir samtidigt som en dagbok, där man kan se förändringar.

Lilja's Corner sa...

Oj, den korgen vill jag oxå ha! :)

Dina argument låter vettiga.

Jag tror att det ska bli två lampetter av nåt slag vid spegeln. I huvudet ser jag bara dom som du har i trappan, så kanske nåt i den stilen...

Vitbalansen - Helena sa...

Vilket fynd du har gjort med den snygga korgen! Det var ett riktigt klipp :-).

Och oerhört bra jobbat med skåpet - jag är mäkta imponerad över att du har byggt det själv och kanonsnyggt är det också.

Jag är inte anonym på min blogg eftersom jag är väldigt noggrann med upphovsrätten på mina bilder, och därför märker jag dem med mitt namn. Däremot har jag ungefär samma tankar som du runt det där med reklam. Jag har inga annonser och jag länkar inte heller till tävlingar. Visst tipsar jag om butiker ibland, men i så ringa omfattning att jag ser det som konsumentupplysning :-). Annars är det mest loppisfynd och utbyten av idéer som bloggandet handlar om för mig. Och det räcker ju långt! :-)

Kram från Helena

Sjöboden sa...

Jättefint skåp! Vad duktig du är.
Håller sååå mycket med dig ang. bloggandet. Jag tror tom att jag köper mindre saker nu för bloggandet har fått mig att inse att man lätt kan göra om och göra bättre av gamla grejor!

Kram C

Anonym sa...

Hej!Jag besöker din blogg nästan varje dag.ger mig inspiration roligt me nya recept som du har delat med dig av å mycket annat.. Hälsningar från Larsmo

Vit poesi sa...

Jättefint och tänk att du gjort allting själv!!
kram och trevlig helg!
Malin

Englagård sa...

Hej på dig. Nu märks det att det är länge sen sist jag var inne hos dig. Himmel så mycket du hunnit med, själv har jag varit ur slag helt ett tag så jag har inte orkat vare sig blogga eller läsa andras.

Hoppas att du har det bra och att familjen och din mor mår bra. Jag har tänkt på henne nu när jag själv har varit dålig och haft ont i nacken

Ska titta in är nån dag och läsa i kapp.

Ha en trevlig helg
kram Karina

erics mamma sa...

Superfint vitrinskåp!!! Och ett väldigt bra inlägg om bloggande tycker jag. Stor kram M

Lilla huset på prärien sa...

Vilken fantastisk korg!!! Åh en sådan skulle jag vilja ha! Och för bara 2 och någonting euro... vilket fynd! :)

Kram Jenny

Anonym sa...

Tack så jättemycket för att du bloggar !! Ville bara säga det ! Det är inspirerande att titta på dina härliga bilder. Fick ny inspiration av ditt hemgjorda vitrinskåp. Har några gamla fönster och försöker envist att få snickarsambon att bygga en garderob av dom åt mig. Ska minsann visa honom ditt vitrinskåp nu. Kanske kan få honom på andra tankar. Annars får jag ge mig på det själv. Fast det blir bättre om han gör det. Tack för en jättehärlig blogg iallafall. Kram Pernilla ia_pernilla@hotmail.com

My White Cottage sa...

Jag har också fått den utmaningen, ska presentera vad jag är mest nöjd med inredningsmässigt efter helgen! Förstår att du är supernöjd med ditt skåp för det är jättefint! Tänk att du har byggt det själv! *imponerad*

Angående min layout så mejlar jag dig om hur jag gjorde, annars blir den här kommentaren så himlans lång!

Ha en fin helg!
Kram Jenny

SOFIE sa...

Vilket fynd! Vitrinskåpet är sååå fint :-)

Trevlig Helg!
Kram Sofie

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Jag är lite avis på ditt fynd! En sådan korg vill jag också snubbla på i något billighets hörn någonstans :)

Dina skäl att blogga överenstämmer i mågnt och mycket med hur jag tänker kring mitt eget bloggande, helt klart!

Jag förstår att du känner dig väldigt nöjd med ditt vitrinskåp! Såå fint! Precis som du skriver så blir helheten på nedersta bilden helt klockren! FINT ♥

K R A M // t i n a