lördag, januari 17, 2009

Min orkidé

Klockan är redan sena kvällen, men jag kunde inte låta bli att tömma kameran och kolla vad jag hade för bilder i den. Måste nog säga att denna lördag har fått många stjärnor i kanten. En helt vanlig lördag då jag dessutom jobbade 11-18. Det gäller bara att uppfatta alla dom där små stjärnorna :) Morgonen började så trevligt med att 2-åringen - som ännu sover hos oss - ville gå och leka till sitt rum. Jag lyfte honom ur sin säng, han gick genom dörren och stängde den efter sig, gick sedan in i sitt eget rum, tände lampan och började leka! Ååååh, han har blivit så stor på sistone... Det blev en lugn morgon. Ingen stress, barn som kom överens och jag hann åka lite på förhand till jobbet för att hinna slinka in i en inrednings affär på vägen (det var inte min plan från början, men blev så sugen på att se nåt vackert). Där köpte jag två små saker som jag ska visa senare. Arbetsdagen gick riktigt bra och på kvällen fixade jag en brasa i kaminen, låg lääänge och busade med lillkillen i soffan, glögg (!) till dottern och mig och lite god choklad samt tända ljus. Myyyysigt! Dessutom fick jag se en hel film från början till slut, nämligen Jersey Girl på trean, om en ensamstående pappa som valde dottern framför karriären. 10-åringen har en kompis på övernattning och dom har så kul på övervåningen. Jaaa ni, ibland är man lättroad, men det är då man förväntar sig lite som man får mycket ;) Nu ska jag göra maken sällskap i soffan!

14 kommentarer:

Maria sa...

Såg också filmen och mööööös. Den är söt som attan. Superfin orkidé!

Eva Linnea sa...

Pysmysigt verkar du ha haft det hela dagen!! Ibland har man gjort sig förtjänt av "flyt" och det har du gjort i dag. Nu ska jag också gå och lägga mig. Kram Eva Linnea

Lallis - liv och leverne sa...

Jersey Girl är suveränt bra:)
Och jag älskar orkidéer. Det är en glädje varje gång de blommar . Din är jättefin.
Kram Lallis

Sabina sa...

Det gäller att ta vara på dom små guldkornen, och njuta av livet!
Jag missade tyvärr filmen.
Ha en skön söndag!
Kram S.

Camillas nya hem sa...

Vad mysigt det lät! Och vilken fin orkide, ser ut som små porslinsblommor!

Galleri MochB sa...

Det är att kunna ta vara också på de där tillfällena! Låter härligt! Själv var jag nog den där gnälliga tråkiga mamman igår mest hela dagen...:O( Fast idag ska jag inte vara sån...:O)

alegni sa...

vardagslivet när det är som bäst!
vi hade liv i luckan igår kväll, helt tvärtemot hur våra lördagskvällar brukar se ut.
vackra orkidébilder!

Jojo sa...

Vilken härlig dag du fick!
Inte illa som småbarnsförälder..

Man får ta till vara på guldkornen i tillvaron =)

Hoppas du får en lika fin söndag också *blink*

Kram Jojo

PiaMaria sa...

Vilka fina orkideer du har!! Jag älskar orkideer. Ärvde min mormors systers 14 st......några dog precis efter flytten, några ovanligare räddade min orkideefreakpappa, men resten blommor härligt i vardagsrumsfönstret nu.


Pia

Fröken Fräken sa...

Jag smitbloggar. Dvs egentligen håller jag på och städar och planterar om blommor, och det blev så jobbigt att jag smet undan det ett tag...

Jag tycker att sådana där vanliga dagar, som först inte verkar bli speciella, är allra bäst då när det helt oväntat händer en massa trevliga och roliga saker. Räknar man med äventyr på en resa tex, så njuter man inte på samma sätt. Tycker jag, men jag kan ju vara lite udda ibland! ;-)

Söndagskvällen ska snart "firas" med pizza, mums! Kanske bäst att fortsätta röja undan all blomjord då...

Englagård sa...

Hej vännen, du verkar ha haft en riktigt bra lördag. Det har jag också, Maria och pojkvännen har varit här hemma och hälsat på och det är ju alltid roligt.

Jag är lite piggare nu, ingen feber man väldigt trött fortfarande. Ska läsa ikapp senare, tack för att du tittade in och lämnade en kommentar när jag var borta från bloggen.

Många kramar
Karina

Lilla huset på prärien sa...

Oj vilken härlig dag du hade!! Och så fina dina orkidéer är! Jag gillar verkligen orkidéer men jag är himla dålig på att hålla dem levande själv tyvärr :(

Tusen, tusen tack för din söta grattishälsning hos mig! Det värmde hjärtat :)

Kram Jenny

Beas sa...

Vilken underbar dag du verkar ha haft!

Jag tycker absolut vi ska hjälpas åt i röjningsarbetet...peppa varandra. :-)

De hade inga flyttlådor kvar så maken kom hem tomhänt. Jag ska se om de har på Cheapy imorgon (det borde de väl ha?) Jag fick också ett tips i bloggen om att fotografera en del av de saker man är tveksam till att ha kvar och sedan spara bilderna. Det ska jag fundera på för egen del om jag kan få till på bra sätt. Jag ska även se till att notera allteftersom vad jag behöver komplettera med och vilken nya förvaringar jag behöver. Ordning på torpet ska det bli helt enkelt! :-)

Ha en toppenfortsättning på söndagen!

Kram Bea

Anonym sa...

Låter som du haft en mysig helg!
Härliga bilder på din orkidée! :)
kram kram