fredag, januari 09, 2009

Färg!

Nu har jag laddat kameran med bilder för åtminstone fyra inlägg framåt! Det gäller ju att passa på då man är hemma dagtid och det dessutom är soligt och fint. Just för att det är så uppiggande väder idag så visar jag de färggrannaste bilderna först, nämligen från Alfreds rum. Nu börjar det äntligen kännas som ett "riktigt" rum, tidigare var det mer som en förvaringsplats för hans saker. Strax innan jul tog jag och storstädade rummet, bar först ut allting i allrummet bredvid och sen sorterade jag alla saker och prylar, slängde bort eller lade i en låda med "baby-saker". Inte för eget kommande behov - utan med förhoppningen att få besök av andra småttingar i framtiden :) Lite ommöblering blev det också på samma gång.

Julklapp från hans mamma som varit och handlat hos Huset på landet.

Den ärvda växa-sängen som jag ändå inte målade, vilket jag menat, tycker den är okej ändå. Nalle Puh med sina lekfulla färger är ofta återkommande i hans rum, här på en julklapps-filt.

Bänken som tidigare stod i allrummet bar vi in hit för att han skulle få mer förvaringsplats.

Önskejulklappen: tågbanor!

En boll med små blå lampor som Alfred är mycket förtjust i. Egentligen julbelysning men den får hänga kvar ett tag till.

I början av december skaffade vi äntligen en taklampa till rummet, en plafond med stjärnor på passar väl bra till den andra "stjärnhimmeln"?

I nästa inlägg visar jag före-efter bilder från köket, sen jag plockat bort julen. "Hej då grabben, pappa-grabben" sa Alfred idag då far i huset återvände till jobbet efter lunchen :D

10 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Så fina bilder!
Och ha nu en fin helg.
Kram Lallis

Lilith sa...

Mysigt rum! Stjärnhimlen är så fin! :)
Jo, det gäller att passa på när man är hemma och vädret är fint! Ser fram emot att få se köksbilderna också!

Fröken Fräken sa...

Jag ser framför mig hur du, likt mig, fattar kameran och med oro i blick springer runt på jakt efter bra motiv till bloggen innan det lilla dagsljus försvinner efter cirka fyra minuters visande... :-)

I köksfönstren kan jag ibland störa mig på att vissa fönsterdetaljer syns igenom tunna tyger, men i sovrummet funkar det. Sedan får man ha överseende om tyget är rackarns snyggt!

Lilja's Corner sa...

Vilken gullig kappsäck :) Och fräscht med blått. Jag har varit trött på blått i flera år, men efter att ha sett i nya ellos-katalogen börjar jag fundera på om det inte skulle passa här ändå...

Sabina sa...

Den var söt, kappsäcken i rött och ljusblått. Just de färgerna tycker jag passar så bra i barnrum, rött och ljusblått - fräscht!
Jag har oxå idag tagit foton från barnens rum :) Ska visa dem snart.
Skön helg!
Kram S.

Nettan sa...

Ordning å reda!! Härliga bilder! Tack för dina gulliga ord hos mig! Ha en riktigt härlig helg!
Kram Nettan

Blåbär och hallon sa...

Oj, så fint med stjärnhimmel!Den måste ni vara nöjda med!?

HA en tevlg helg! Kram A

Tulipa sa...

Vilken lyx med stjärnhimmel!
Tänk att ligga där i sängen om kvällen och titta på den...så mysigt!
Den lilla väskan med bilen har min pojke också...för den är så fin!
Kram Tulipa

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Du gör som jag hör jag tar massor av kort när det är fint väder..gulliga detaljer.
Kram Lotta

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Du gör som jag hör jag tar massor av kort när det är fint väder..gulliga detaljer.
Kram Lotta