lördag, november 08, 2008

Börjat julstäda...?

Här i StrandviksVillan har det städats, möblerats, plockats hit och dit, strukits gardiner och annat kul idag! Makens kommentar var: Gör vad du vill bara jag slipper undan! Så då blev det igen Storebror G som fick ställa upp och hjälpa sin mamma med hennes galna funderingar. Vi släpade soffor och fåtöljer runt hela rummet, men det slutade med att dom hamnade tillbaka på sina ursprungliga platser... Det var helt enkelt bästa lösningen - som bonus fick jag ju dammsuga ordentligt då möblerna var undanskuffade :). Lite förändringar blev det ändå, jag kommer strax till det. Här ser ni först dom nya kuddarna med snöflingemönstret som jag redan berättat om. Såklart inhandlade på jobbet ;) Jag tog en del foton av hela vardagsrummet också, men det var helt enkelt så mörkt så dom blev inte alls bra. Får försöka igen en annan dag.





Fårskinnet har kommit fram och placerats på rottingkistan där kissen brukar sova.

Brickbordet som har synts vid några tillfällen på olika platser, har nu flyttat in i vardagsrummet mellan sofforna. Ljusmanshetterna är nya och så väldigt söta tycker jag. Blommorna som jag köpte för ett tag sedan är fortfarande lika vackra, men har konstigt nog bleknat och är nu nästan helvita!
Premiärvisning är det nu för mitt egentillverkade vitrinskåp i sin helhet! Små skymtar har synts tidigare. Det står där symaskinsbordet tidigare fanns. Till sist kom alla glashyllorna på plats och maken har också lagt in belysning i skåpet. Dörrarna är gjorda av fönster från den gamla stugan på vår gård. Stommen har jag gjort av limträskivor och bakstycket är av panelbrädor. Lite favoritsaker har jag plockat in i skåpet, fast tyvärr ser de mörkröda glasen och lyktorna bruna ut på bilderna... Nu ska jag bara röja undan i tvättstugan - men sen ska jag tända en brasa och några ljus och njuuuuuuta i det mysiga nystädade rummet! Dagens bilder innehåller mest vita detaljer, men vardagsrummet har fått mycket mer färg idag! En ledtråd ser ni i vitrinskåpet ;)

Jaaa, det blev många bilder det här! Fler kommer det bara solen snart visar sig. Hoppas ni alla får en skön lördagskväll och en trevlig farsdag i morgon med era nära och kära!

25 kommentarer:

Lösvirkesbyggarna sa...

Jag är imponerad! Skåpet är jättefint! Vi kommer att behöva ett vitrinskåp i vårt kök och jag önskar bara att jag kunde göra som du och göra ett eget.
Kram Anna

Backstitch sa...

Jag är också mycket imponerad. Det verkar som om österbottningar är duktiga på att snickra:) Ett sådan skulle jag nog enkelt hitta plats för.
Ha en skön fortsättning på dagen

Anonym sa...

Det blev nog jättefint skåpet! Det ser ut att passa bra på nya platsen också, åtminstone som jag ser det i mitt huvud :)

Ha en mysig kväll!

Ivars sa...

Oj va jättefint du har städat! O vitrinskåpet blev ju supervackert d också. Ha en bra farsdag! =)

Englagård sa...

Himmel så fint, ett sånt skåp skulle jag vilja ha.
Vi har massor med fönster men jag kan då inte snickra och gubben har inte tid;)

kram karina

Sandkorn och sötvatten. sa...

Hihi känner igen det där fenomenet att allt ofta hamnar där de stod från början, men ack så skoj man har undertiden! Härligt med lite hjälp till galna upptåg.

Ett underbart skåp! Perfekt när man har mycket fint glas kan jag tänka mig. :)

Vilken fin banner högst upp du har nu. =)

Kramar

Englagård sa...

Det är jättekul att kunna inspirera andra. Så nu kanske det blir snöstjärnefeber här omkring:)

Ha det gott
kram Karina

Anonym sa...

Oj, har du gjort skåpet själv! Jättefint är det!

Anonym sa...

wowdi, vilket fint skåp! Duktigt jobbat!

Vit Gladiolus sa...

Å vad du stått i..skåpet är väldigt fint ja allt är fint!
Kram Zinkbaljan

Anonym sa...

Ååååå,nice den blev,såg ju det i garaget,omålat och utan hyllor,det var nog fint då också men nu är det ju suuuperfint!

Hmmm,kanske du skulle bli möbelrestaurerare och sälja dem,tadaaa; så är du plötsligt egenföretagare!!Så säljer du lite annat hemgjort också du har ju å många ideér ju...Jag är din första kund,jag skulle vilja ha nått i hallen vår,en slags byrå men inte så djup så den sticker ut så långt...nåja,vi tar en bättre beskrivning vid beställningstillfället ;)

Vi hörs!
Kramar från V.

Kommer gärna på en kopp te snart så jag får se allt "live" :)

Anonym sa...

Det&det hmmm...DEN ska det ju vara,syftar ju på skåpet :) kan inte ens stava idag!
Hade lite bråttom...
V. igen

Anonym sa...

Verkligen imponerande skåp du visar. Skulle passa precis hemma här hos mig. Under bara glas står där så fint och bara glänser.
Kram @nette

Lyktor och Tyg sa...

Men snälla nån vad du kan!!! Vilket skåp, ska du bli möbelsnickare kanske.

DEt kan du vara mycket nöjd, har det tagit lång tid?
kram Kristina

Petra C sa...

Jättefint! Vackert skåp!

Härligt att höra om bestyren med ommöbleringen som slutade på plus minus noll. :)

Jag blev väldigt inspirerad av ditt fina fårskinn. Vet var jag ska lägga det, nu ska jag bara köpa det.

Liljas Corner sa...

Va fint det blev med hyllorna i skåpet! Och alla saker framträder så vackert mot den vita bakgrunden. Det är därför som jag funderar på att måla mitt vitrinskåp vitt... Men nuvarande färgen passar nog jättebra in i nya hallen.

Jag har installerat w-lan på datorn nu, och jag fick genast lust att blogga, men det får nog va ett tag till... J började just lägga upp lister så jag måste väl aktivera mej en stund :) Ha det bra!

Lallis - liv och leverne sa...

Åh så fint!
Kram Lallis

Fröken Fräken sa...

Vilket vackert skåp, jag är sjukt imponerande av ditt snickrande! Tänk om jag hade kunnat få ihop ett måttbyggt skåp helt som jag ville ha det! Och som det har gjorts vinterfint. Jag hade stora planer också, men det blev visst bara dammsugning och lite plock i köket.

♥ Fyra årstider sa...

Här ska också städas inför julreportage.. tänkte ta lite varje dag.
Kram Lotta

Linneagården sa...

Hej hej & Tack för snälla ord inne hos mig.
Vad du har varit duktig med dammvippan & kvasten! Nu får du njuta av att det är rent & snyggt.
Så mycket fint glas du hade i skåpet.

Ha en bra start på nya veckan.
Kram /madelene

Galleri MochB sa...

Så fint skåpet blev till slut! Det stod visst inte där sist...;O) Vad härligt att ha ett skåp man gjort nästan helt själv! Och att dessutom ha ett nystädat rum att njuta av...

alegni sa...

jag fattar inte att det finns så många händiga människor där ute!
vitrinskåpet är jättefint! (o så snyggt det är att skåpet inte är fullproppat, som hos oss...)

Anonym sa...

Ur snuggt vitrinskåp, så skönt att ett rum julstädat, kan jag tänka mig :)Tror att jag ska börja med kökslådor, men man vet ju hur dom ser ut igen till jul..

Anonym sa...

Ingen fara med tidningarna, jag kom inte heller att tänka på dem. Kan ju vara bra att ha tidningarna kvar så det inte blir så jättelänge tills nästa gång vi ses :)

Anonym sa...

Men oj vilket vackert skåp. Blir mitt bara hälften så bra så blir jag nöjd
kram
Viveka