söndag, oktober 19, 2008

En blomma gör hjärtat glatt

Ett lätt sätt att göra sig själv glad efter en slitig vecka - med lillkillens tredagarsfeber och tre dagars kalasande med alla dess förberedelser - är att köpa sig en blomma! Ja, för mig blev det faktiskt två blommor eftersom jag hade två tomma krukor som behövde innehåll ;) Jag blev alldeles överförtjust i dessa blommor i butiken men jag vet inte vad de heter. Det fanns bara två stycken kvar av den här härliga färgen, en blandning av rosa och orange. Ser så fram emot att få njuta av alla de små knopparna som inte ännu slagit ut.

På bilderna ser ni en spegel som tidigare var trären men som jag har målat vit. Nu kan jag bara inte bestämma mig för var den ska placeras så den står lutad mot väggen ovanpå symaskinsbordet. Det är knepigt att fotografera genom en spegel! På bilderna nedan syns litet av vitrinskåpet och fönstren.

Igår köpte jag också en ny duk till köksbordet som jag är så nöjd med! Den visar jag i nästa inlägg. Önskar er alla en skön söndag! Själv ska jag försöka ta mig ut i friskluften en stund bara det inte regnar och kanske pyssla lite medan Lillebror sover sin middagsvila.

17 kommentarer:

Lösvirkesbyggarna sa...

Ja visst har blommor en fantastisk upplyftande verkan! Här hemma hos oss är det jag som köper blommor till sambon, han har ännu inte förstått hur glad jag skulle bli av samma gest, men han kanske lär sig... ; ) Om inte annat får jag börja ge dem till mig själv! : D
Kram Anna

Jessica sa...

Vilka vackra bilder du tagit!

Ha en underbar söndag!

Kram Jessica

Ofelias Hus sa...

Tack för din snälla komentar på min sida.
Nu hittade jag till din fina sida, så roligt!
Visst blir man glad av blommor, jag brukar också muntra upp mig med söta blommor, det hjälper verkligen när allt känns trist.
Kram
Anette

alegni sa...

blomman är jättevacker o dessutom presenterar du den så fint!
här regnar det idag, så det lockar inte alls att gå ut :(

♥ Fyra årstider sa...

Hej
Vad fint du har det och vad snyggt det var med spegeln bakom.
Ha en skön helg
Kram Lotta

S o F sa...

Hej.

Går under svenska benämningen vårglöd eller höstglöd, beroende när på året vi köper den. Det riktiga namnet är väl kalanchoe (ung. stavning).
Det är en fantastiskt tålig blomma som jag ofta köper till mitt söderfönster, eftersom den tål starkt ljus och uttorkning. Och numera finns den ju i så många fina färger, och med dubbla blommor.

Ha en fin avslutning på Helgen!

Fröken Fräken sa...

Det där är väl en calanoche? Höstglöd tror jag att den också kallas för!

Du hittar en glädjande nyhet hos mig! Hoppas att du har en innerkudde till övers!

mitt skärgårdsliv sa...

Så fina bilder, gillar spegeln! Ha det bra!

Vackrare vardag sa...

Vilka otroligt vackra bilder! Tycker också om de blommorna, men har en tendens att få själva blommorna att vissna alldeles för fort, oberoende av om jag vattnar mera eller mindre...*suck*.

Spegeln är jättefin! Och grattis till vinsten hos Tusen idéer!

Lallis - liv och leverne sa...

Ja, det är helt sant.
Jag mår också såå bra av blommor:)
Det gjorde du rätt i som gick och köpte dig några.
Kram Lallis

Anonym sa...

Tack för en trevlig stund man blir verkligen glad åt charmtrollet! Hälsningar från G

Lyktor och Tyg sa...

Så fina dina kort är med nya kameran. Nästan så man blir avundsjuk.
kram Kristina

Huset på kullen sa...

Blommor gör en positiv inverkan på sinnesstämnningen. Jättefina bilder som du har lagt upp.

Kram Linda

Sjöboden sa...

Vilket fint stilleben. En blomma är alltid uppiggande!

Ekebo sa...

Visst är de söta blommorna jag kallar dem för höstglöd men det finns visst ett finare namn som jag inte ens vågar mig på att stava till. Fin spegel jag fick genast en idé till en gammal spegel jag har, tack för det! Ha en bra vecka kram på dig!
Malin

♥ Fyra årstider sa...

Bra tips det där med julbloggen kan bli årstidsblogg...får fundera, men jag tror att den vanliga bloggen får räcka till det. Som sagt det är Jul som är speciellt för mig fast jag firar alla årstider ...väldigt mycket.
Kramis Lotta

Olivia sa...

Vilka härliga bilder du har tagit!
Kram Olivia