torsdag, juli 03, 2008

På gång i trädgården

Maken har påbörjat sin semester denna vecka och för honom betyder inte det ledighet. Han har jobbat på från morgon till kväll (utom då jag varit på mitt jobb och han haft hand om barnen och deras kompisar som kommer och far i strid ström nuförtiden :D ) med att få trädgården i skick. Åååh, *slår mig i huvudet*, varför tog jag inga före-bilder?? Det här är ju inte direkt några fagra blomstrande bilder heller, men såååå stor skillnad mot hur det var innan med alla jord- och stenhopar, bråte, byggmaterial mm. Nu börjar det ju faktiskt kännas som en trädgård, jippiii!
I morse gjorde vi en grov skiss över hur trappan på framsidan och marken däromkring ska se ut, tror vi har kommit till en riktigt bra lösning!

Här ses vägen som slingrar sig fram till StrandviksVillan. Den ledde för länge sedan ner till en båthamn (gick förbi vår gård, till höger på bilden) och taket som ses till vänster är på ett båtbyggeri där makens morfars båt byggdes! Känns kul att veta sånt!

Här ses den stora gamla häggen. Framför den låg tidigare ett uthus/fähus där Hilda hade kor och kanske en häst. Det rev vi ganska fort eftersom vi ville ha infarten till vår gård där.

Denna vy möter oss när vi kommer hem! Det var alltså här som vägen gick rakt fram till båthamnen och vi svänger in till höger.

Här på södra sidan blir det gräsmatta, från terassen och fram till häggen. Under häggen, där ni ser att skuggan faller, tänker jag plantera perenner och marktäckare och så ska det finnas en liten bänk där man kan njuta i skuggan.

Stenar har vi inte brist på... Maken har redan kört bort flera lass till såna som velat ha dom.

Vad är detta, undrar ni väl nog? På vår gård kommer berget fram ur marken på flera ställen, det tänkte vi utnyttja till att göra två vattenfall och en springbrunn! Storebror och -syster har varit väldigt entusiastiska över detta och hjälpt till att gräva ur alla gropar och sprickor, det var inte lite jobb inte! Innan grövningsarbetena till huset påbörjades syntes inte berget fram någonstans, så vi visste inte att det fanns där.

Vattnet kommer från två håll och möts i mitten. Här var ännu stenarna smutsiga så det ser inte så fint ut, men det kommer att bli väldigt vackert när det är klart (hoppas vi ju). Här och där ska jag plantera suckulenter och stenpartiväxter. Det var så spännande att "provköra" och se hur vattnet skulle rinna ner!

Tja, kanske inte så inspirerande bilder för er, men mycket inspirerande för oss att se när det går framåt! Nu väntar vi på lite regn så det förhoppningsvis ska damma lite mindre på gården, jorden är nämligen torr och fin som det dyraste löspuder ;)

8 kommentarer:

Inredningsdrömmar i Roslagen sa...

Jag förstår din glädje över att fixa till tomten, det ska bli jätte kul att få se hur det blir till slut. Läckert med vattenfall, det är så rogivande med porlande vatten.

Nyfiken på er blivande trapp! Vi håller själva på att klura hur det ska trappen ska se ut och hur den ska gå ner till tomten på baksidan.

Min mall är den som finns längst upp till vänster och jag har där valt Minima (tror jag den hette). Jag funderar just på om det inte vore lite kul med bilder till vänster om texten också..... Det är ett evighetsprojekt det här!:-) Lycka till!

Kram,
Ann

Anonym sa...

Spännande att göra iordning. Allt kan ju inte bli klart och blomstra på en gång. Min lilla rosengård som jag kommer visa snart är inte heller helt klar men då kan man ju få följa med på resan och det tycker jag är roligt.

Härligt med lite vatten i trädgården, det är rofyllt

Ha en skön dag

Lena

Anonym sa...

Är lite smått avis på dig.. jag vill med ha en sådan gube som gör trädgårdsarbete!! :)
Bästa kramen till Dig ♥

MiaMaria sa...

Hej!

Förstår din glädje över trädgården.....och du ser ju förändringarna. Kommer att bli toppen med berg och vattenfall...

Kul att få ser hur det blir i slutändan...

HA´det så gott!
MiaMaria

Tjohalia sa...

Vilken härlig potential eran trädgård har!

Vad roligt att du är med och tävlar, lycka till! Kram Sandra

Johanna sa...

Här händer det grejer! Låter som det blir en helt ljuvlig trädgård! Speciellt med vattenfallet! Ha en trevlig helg!

Galleri M&B sa...

Så intressant att se din beskrivning i verkligheten...:O) Vattenfallet kommer att bli underbart! Trevlig helg!

Vackrare vardag sa...

Ser ut att bli underbart när det blir klart!