torsdag, juli 24, 2008

Med olika sinnen...

I morse fick jag en liten stund för mig själv att njuta på altanen med en kopp kaffe. Då började jag fundera på hur knepigt det egentligen är att uttrycka sig, vad man upplever och känner, med en bild. På dessa bilder har jag fotograferat hur det såg ut där jag satt. Men hur kan man dela med sig av solens varma strålar, doften av sommar, växter och havet en bit bort, smaken och doften av kaffet, ljudet av alla fåglar som kvittrar, flugor som surrar, ljudet av svanarna som tar sats för att lyfta från vattenytan. Det finns ju så många sinnen att njuta med!

Jag tycker det är så roligt att blogga för att jag har möjligheten att uttrycka mig här och vet att de flesta av er förstår vad jag menar, ni har ju antagligen samma intresse eftersom ni besöker mig? Alla ser ju inte vad jag ser i en och samma bild. När jag ser på de här bilderna kan jag känna doften av kaffet, höra prasslet från löven, förstå av skuggan från muggen att det är en varm och solig dag, känna den lite väderruggade ytan på bordet, undra över om blomman är torr och behöver vattnas... Även om min blogg inte hade en endaste besökare skulle jag ändå fortsätta, för det är så kul att fotografera och försöka lära sig fånga stämningar på bild. Samtidigt är det en bildbank med mina favoriter och en sorts dagbok. Av bloggandet har jag börjat se mer positiva saker i mitt liv, tex vad som är "vardagslyx". Jag uppskattar mer det jag har nu (fast det är klart att man får ha-begär när man ser allt fint på andras bloggar :P ) och som nån annan bloggare skrev en gång: Man kan ju fokusera på det som är vackert istället för allt det stökiga hemma när man inte har lust att städa! Tro mig, det är sällan städat hemma hos oss med fem personer, varav en 1-åring som är snabb på att dra fram allt, och en helvit katt som fäller päls överallt!

Imorgon fredag har jag ledig dag och vädret lär bli fantastiskt!! Härligt att det blev sommar "igen"!


13 kommentarer:

Fyra årstider sa...

Skönt att höra att fler har stökigt hemma...på dina bilder ser det så fint ut. Härligt att kunna njuta av en kopp kaffe ute.
Kram Lotta

Karna sa...

Ha en fin fridag, og nyt helgen! Tiden bare fyker avgårde så en får nyte sommeren mens den er her....

Mom sa...

Ja, om inte bilderna talar så talar ju orden också! Det finns många uttrycksmedel när man kan använda sig av dem... och det känns vilket det än är när det kommer från hjärtat*** Ha en fin dag!

Fröken Fräken sa...

Ja, jag tycker ofta att det är svårt att göra naturen rättvis på bild. Särskilt eftersom man just inte kan fånga dofter. Vilken superfotograf man än är, så är liksom ändå naturen en överlägsen. Rätt häftigt på något vis ändå :-)

Ja, nu känns det som om jag är på banan igen efter tre dagars orkeslöshet. Kanske för mycket sol och för lite sömn i kombination?!

Designtjejen sa...

Vilka fina bilder!
Hoppas att du får en mysig helg!

Ellas Inspiration sa...

Ja, det är bra med oss lika vi förstår vi precis vad du vill förmedla!! Så härliga bilder.

Kram Karin

a home far away sa...

Vilka härligt uppmuntrande bilder du visar och jag kan förstå hur du kände det när du satt där:-)

//Gunilla

Huset på landet sa...

Dina bilder är alltid så härliga så man kan nog känna stämningen genom dem även om bilderna nog betyder mest för en själv som har upplevt allt och har så många andra minnen än de som blev fångade på bilden.

Å det härliga vädret bara fortsätter...

Camillas nya hem sa...

Vilken härlig text, känner igen mig i hur svårt det kan vara att få fram rätt känsla i fotot...

Leva som jag sa...

Stö här är bara förnamnet!!Kaffe smakar bäst ute, blåbärskakan längre ner måste jag nog prova
kramar M

♥ mamman i huset... ♥ sa...

Jag hälsar ofta på hos dig och känner verkligen igen mig i det som du skriver/beskriver!

Vardagslyx - något av det viktigaste i livet eftersom det är lite farligt att bara längta framåt till exempelvis semestern eller helgen.

Nu har vi dock semester och en av sakerna som jag saknar är min dagliga bloggstund då jag lägger in bilder på min vardagslyx! Kram!

Inredningstokig själ sa...

Delar dina tankar....kunde gott kopiera dem och göra ett likadant inlägg eftersom du är så bra att sätta ord på det här med bloggandet och varför man bloggar!!*BLINK*

himmelstorpet sa...

Hej
Ser dina bilder ochc känner atmosfären ,försår dina tankar om att formulera sig så andra förstår,det är inte så lätt,känner också att jag bloggar för min egen skull,min egen dagbok..och hälsar någon på och lämnar några ord gör det mig jätteglad !
Tack för titten hos dig /mvh Snurran
snurrans.blogg.se