torsdag, juli 24, 2008

Baka baka kaka!

På begäran kommer här receptet på

Fluffig blåbärskaka
(se inlägg 22.7)
Vispa 5 ägg med 4 dl strösocker.
Blanda 4 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver och rör ned.
Häll smeten i en stor långpanna och
strö över ca 5 dl frusna blåbär.
Hyvla över 75 gr smör el. margarin och strö över pärlsocker.
Grädda i 200 grader ca 25 minuter!


Kakan bör ätas medan den är färsk, då är den som luftigast, och gärna med vaniljsås till. Jag brukar frysa in de bitar vi inte genast äter, när man tar fram dem är de som färska igen! En panna blir 24 bitar.


1 kommentar:

♥ mamman i huset... ♥ sa...

Den här är även god med lingon. Ett av få recept där lingon blir goda tycker jag...

Jag hade glömt bort receptet så jag säger tack.