onsdag, januari 08, 2014

Dags att hitta inredningsinspirationen efter jul


Här kommer några sista bilder med juldetaljer för den här gången! Vanligtvis skulle jag nog ha plockat bort julen redan, men de senaste dagarna har jag haft annat program. Vi har ett varmt och inrett rum i garaget som under alla år bara varit fyllt av gamla överblivna möbler, skrot och skräp, allt i en enda röra. Det här har gnagt i tankarna hela tiden - måste ta itu med det! Plötsligt kom tonåringen på att han skulle vilja ha lan-party med sina kompisar och att rummet där ute skulle vara perfekt. Där finns till och med en toalett och en frys! :) Och tänk - på en vecka har vi nu hunnit röja, rensa, slänga och städa där!! Mannen drog in mera eluttag och fixade med nätuppkopplingen, det var inget stort uppdrag. Lika glad som sonen är över sitt nya tillhåll är jag över att äntligen slippa gruva mig över eländet!


Klart att vi också var tvungna att vika lite böcker, jag också dottern, det var rätt trevligt faktiskt. Pappersstjärnan hängde först i fönstret, men jag tyckte den gjorde sig bättre på skåpet. Nytt i soffan är ett brunt och lurvigt fårskinn. Längs min jobbresa har jag under somrarna kört förbi ett stort gäng med får och lamm och blivit så glad varje gång jag sett dom. Därför tänkte jag att det skulle vara trevligt att ha ett skinn som jag vet varifrån det kommer och beställde ett direkt från ägarna. Från förr har jag bara såna där från stora möbelvaruhuset nämligen.


Nyligen funderade jag återigen - vad ska väl jag visa på bloggen? Jag har väl inget speciellt att visa? Men sedan läste jag ett inlägg om hur många blogghem ser så likadana ut, att många har samma möbler och prylar. Då såg jag mig omkring hemma och det slog mig - nog har jag väl ändå ett rätt personligt hem? Det finns väl ingen annan som har ett likadant klaffskåp, eller ett likadant vitrinskåp (eftersom jag byggt det själv) och tänk ändå så många gamla möbler jag har! Däremot vet jag att det är mååånga som har kudden med fåret på ;) Den är så trevlig tycker jag.


Hursomhelst - alla ska ha ett sånt hem som dom själva trivs i! Klart att vi alla blir inspirerade av andras hem på nätet - och det är ju meningen! - men jag tycker absolut inte att man ska sträva efter att ens hem ska likna någon annans. Var och en måste sätta sin egen prägel! Var hittar du din inspiration, antingen till inredningen, funktioner i hemmet eller nån hobby till exempel?

14 kommentarer:

Liljas Corner sa...

Hos dig ;) Jag fiskar nog mest efter inspiration på nätet, både när det gäller inredning, pyssel och trädgård. Och fotografering för den delen, det är så inspirerande att se på fina bilder tagna av duktiga fotografer! Då det gäller trädgård blir det också böcker, tidningar och tv. Men den där vardagsinspirationen, att få saker gjorda. En pålitlig källa till den söker jag ännu...

Kul med ett inlägg igen! :)

Anna-Lena sa...

Ja, jag tycker absolut att ni har ett personligt och väldigt mysigt och ombonat hem. Jättefina bilder! Inspirationen hittar jag nog i bloggar, Instagram och tidningar, men kopierar extremt sällan rakt av, utan gör det på mitt eget sätt istället (vilket ofta betyder budgetvariant eller hemmagjort eller ommålat)

Nilla Q sa...

Bra skrivet! Jag får mycket inspiration från bloggar och tidningar och sen gör man nån liten variant, så man får sin egen stil på det hela:)

Kram Pernilla

Anonym sa...

.. Och vad fint med ett klaffskåp som inte blivit ommålat!! Gamla möbler är finast när de får ha kvar det naturliga slitaget./ Eva W

Anette Ryan sa...

Det är kul att hämta inspiration och ideer från bloggar och så gör man det lite till sitt eget. Speciellt kul är det att se vad som händer I Sverige när man inte bor där. Oftast ser jag något och det går inte att få tag på här för stilen är rätt annorlunda hos gemene man. Så ibland har det förståss sin baksida med att bli inspirerad av en svensk blogg när man inte kan hitta prylen!!!
Men sånt e livet! ;-)
Så fortsätt gärna dela med dig av ditt hem och dina härliga bilder.
Kram Anette

Things and Thoughts sa...

I'm so glad to find your blog, there is a lot of inspiration here and I also love the way you take photos.

Lyckoslanten sa...

Bra att få ett extrarum fixat åt sonen! Du har ett väldigt personligt hem. Snyggt och inspirerande! Jag köpte skinn till uterummet från möbelaffären, men de är otroligt lika de från stora varuhuset. Riktigt häftigt skinn ditt det där bruna. ♥

alegni sa...

Ditt nya skinn är riktigt tufft! Och klart ditt hem är personligt, no question about it.
Var jag hittar inspiration? Det vore lättare att svara på frågan var jag inte hittar inspiration, hehe.
Det ligger en stooor påse här i mitt arbetsrum och väntar på dig!
Kramkram

lyckobo sa...

Härliga bilder, och ett härligt och PERSONLIGT hem ni har med mycket värme och hemtrevnad! ...så nehej,inte får du sluta blogga :D. Jag tänkte likadant innan jag började blogga, att vem kan nu vara intresserad...? Blir nog mest inspirerad av olika bloggar, för nästan jämt när jag köper en inredningstidning så blir jag besviken, högst ett par bilder som är intressanta.. :(
Ha en skön helg!

Sabina sa...

Där slog ni två flugor i en smäll, du fick uppröjt och sonen fick sitt party. Toppen!
Instämmer helt med dig, att man skall inreda med det man tycker om, och inte låta sig påverkas av det som alla andra har. Visserligen blir man påverkad om man ser samma saker flera gånger, det är ju då man fastnar för nåt, och samma saker syns ju tex. i bloggvärlden hela tiden. Visst har du ett personligt hem, och ditt vardagsrumsbord ser onekligen bekant ut ;)
(förutom att vi hade ett sådant i Thailand så har min mamma ett likadant!)

kram Sabina

Perlan ❥ sa...

Tycker du har en väldigt mysigt och personligt hem! :-)

Anonym sa...

Hmm it seems like your site ate my first comment (it was
extremely long) so I guess I'll just sum it up what I
had written and say, I'm thoroughly enjoying your blog.
I as well am an aspiring blog writer but I'm still new
to the whole thing. Do you have any tips and hints for first-time blog writers?
I'd definitely appreciate it.

my blog - Camcorder Video Transfer Vancouver

الصفوة جروب sa...

مغسلة الجبر
مغاسل الجبر للتنظيف
مغاسل الجبر بالرياض
مغسلة الجبر للتنظيف

الصفوة جروب sa...

شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

شركة امست للتنظيف

امست للنظافة القطيف
شركة امست لمكافحة الحشرات
شركة امست لرش المبيدات