Jamen visst får det väl bli ett recept en sån här KALL (-27 grader, brrrr!) men strålande vacker vinterdag! Dessa muffins är såååå saftiga och goda med spännande innehåll!
Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker. Smält och svalna 150 g smör.
Rör ned fettet och 0,5 dl mild yoghurt 3% (naturell eller vanilj).
Blanda i en annan kopp 3 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver.
Grovhacka 150 g vit choklad och 1 dl valnötter. Blanda dom med mjölet.
Vänd ned det i äggsmeten.
Tillsätt till sist 2 dl frysta jordgubbar skurna i bitar (eller hela hallon), eller peta ner några bitar i varje form istället.
Skeda upp smeten i pappersformar placerade i en muffinsplåt.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter, beroende på hur stora formar man har.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter, beroende på hur stora formar man har.
Namnamnamnam!!
19 kommentarer:
Ser jättegott ut, jag är hemma och vabbar idag, så det får nog bli lite bakverk senare idag!
Mvh
Frida
looks absolutely delicious, och jag tar så klart vara på receptet.
skön helg i kylan, kram!
27 minus? Shit va kallt!! Vilket gott recept, de får ja nog prova. Kram Emilia
Hyvä Ann Christine, joka näyttää satumaisen herkullinen ja valokuvat ovat hyviä!
Terveisiä Saksasta, Christine Ann
dem ska jag prova! :)
Alegni visar en god soppa och du frestar med muffins.. Här blir man ju riktigt hungrig !
Trevlig helg till dej !
Kraam
Sanne
Det låter jättegott med vit chodklad och hallon! Måste absolut prova detta i helgen:)
Titta gärna in till min ♥tävling!
Ha det gott i vinterkylan
Stor Kram Annelie ♥
Mums de måste jag prova. Vi har -12 men det känns kallare och nu vräker det ner med snö. Å jag som skall hämta maken i natt. Kram
I går blev vi i kollegiet bjudna på muffins med blåbär och vit choklad och det var gott så tack för det där receptet! ♥
Ja men det där ser riktigt smarrigt ut! Tror bestämt att jag ska ta bakdag i morgon :) Då får man också skön värme i köket.
Kram Kicki
Mmmmm, vad goda muffins du bakat.
Skriver upp receptet.
Ha en skön helg.
Kram Maria
Mmm, lite smygsomrigt recept. Låter gott.
Jag har min allra första Saint Paulia någonsin hemma nu, en rosa-vit. Har alltid tyckt att det är en tantblomma, men nog är dom ju rätt söta ändå :)
Hoppas ni har det bra i kylan! Jag börjar känna mig lite rastlös av att sitta hemma, så det får nog bli nån utflykt eller nåt idag.
Mums, vad du frestar oss! :-)
Mmmmm...delicius :)
Vilka härliga bilder du har! Jag blev riktigt glad av att läsa din blogg!/ Kram, Tina
Mums! ♥
Lät hur gott som helst, måste jag absolut prova någon dag!
Ha en skön kväll!
Kram Pernilla
Låter gottgottigottgott!!! Om man ändå kunde hålla fikandet till fredan, men neheeejdå ;)
Lyktorna är från Sunds trädgård, och tror att de har likadana i modell större ännu, i alla fall senast jag var där..
Ha en fin ny vecka!
Tack för receptet, det måste jag testa! Koppen ser bekant ut, har några av samma sort i skåpet. :)
Marianne
Skicka en kommentar