måndag, januari 06, 2014

2014 har börjat!

 Gott Nytt År till er alla! 
Happy New Year to all of you! 
Onnellista Uutta Vuotta teille kaikille!

Tänkte att jag ska lägga några av mina julbilder här på bloggen, 
för det är alltid trevligt att se tillbaka på sådana senare. 


Julen hemma hos oss syntes främst genom olika blomster och massor med levande ljus. Bara några enstaka röda detaljer, såsom soffkuddarna och favoritduken från ifjol på köksbordet. Av goda vännen Alegni (Ingela) fick jag en söt liten tavla som hon gjort själv (den högra) och den prydde jag med en röd rosett. Inspirerad av henne gjorde jag sen också själv ett par tavlor av bilder jag hittade på nätet.


Detta var verkligen stora gör-julgodis-själv-året för mig! Bakning lockade inte så mycket, däremot hittade jag massor med godisrecept. På gottefatet på julaftonen fanns: Lakritskola med citron, nötknäckbräck, smörkola, rocky road, marscrisp, havrerutor med choklad och saffransbiscotti. Jag hade också gjort chokladsalami (låter knäppt, jag vet!) som syns i skålen på vänstra bilden, men det glömde jag plocka fram ur kylen...


På julen hör det till med pepparkaksmuffins som jag i år hade dekorerat med silverströssel. Kakan med choklad, kaffe, apelsin och mandel dekorerade dottern med hjälp av urklippta mönster ur ett papper och florsocker.


Någonstans såg jag på bild idén att ha ett ljus i en slev och lustigt nog har jag själv en exakt likadan metallslev, som jag en gång hittade liggandes i skogen! Det blev en annorlunda utegran hos oss i år, när maken fick för sig att göra en av armeringsjärn :) Jämn och fin är den!


Borde väl egentligen inte beklaga mig över vädret, men visst skulle det vara fint med ett tunnt vitt täcke på marken ute... Som en vän skrev idag: Jag vet inte om jag väntar på våren eller vintern. Så känns det lite just nu... Det är enkelt med bara vägar och lätt att klä sig med varma temperaturer, men jag gillar att promenera på isen i viken, köra snöskoter och att det blir så ljust, rent och vackert av snön. Hursomhelst så går vi mot ljusare tider och längre dagar nu igen! Hoppas det blir ett spännande och givande år 2014!

10 kommentarer:

Kamomilla sa...

Fina bilder! Samma här, vet inte vad man väntar på, men den här evighetslånga hösten känns inte rätt...

kaffeochkanelbullar sa...

Måste jag välja så blir det själv klart våren jag väntar på : )
Fina bilder och mycket gott har ni gjort!

Så Vitt Jag Vet sa...

God fortsättning på det nya året... Härliga julfoton du visar.
Kraam
Sanne

Livet på Vestergård sa...

Det ser ju ut som om vintern är i antågande till helgen. Lite vitt ute skulle inte vara dumt.
Fina foton från er jul. Ett Gott 2014 önskar jag dig och din familj!

alegni sa...

Som ju hela internätet vet gillar jag inte snö, så den här typen av vinter passar mig som hand i handske.
Mycket mumsigt på ert gottebord! Måste mara blunda för allt sådant nu ett tag så man får den onda cirkeln bruten...
Hoppas, hoppas vi hinner ses snart!
Kramkram

Liljas Corner sa...

Jag har flera dagar tänkt ta fram mina fröpåsar och göra upp en så-plan, men det har inte blivit av. Jag tror det är för att det inte är vinter ännu, och då kan man ju inte förbereda sig för våren. Men hoppas den kommer nu då, för jag ser nog fram emot en ispromenad hos er!

Hihi, jag minns då du hittade den där sleven :) Och vilken tur att du glömde ställa fram salamin så att vi fick smaka av den!

Jättemysiga bilder. Hoppas du har en produktiv vecka :)

Drömgården sa...

Fint dekorerat för jul. Och vilket gottefat!!
Ja.. det sägs att kylan och snön är påväg nu.. men snart börjar jag nog längta till våren!

/Kitty

Lyckoslanten sa...

Vilket vackert inlägg!
Allt gott 2014! ♥

Älskade pion sa...

Vad mycket fina bilder du visar....javisst vore det liiite roligt med lite snö....om inte annat så blir det ju lite ljusare ute.Ha en fin vecka.Kram Ulrika

sebuş sa...

Very nice blog!
I Waıt For Bent
http://sebahatt.blogspot.com.tr/