onsdag, december 18, 2013

En vecka tills jul...

 
Kom på att jag knappt alls har visat några foton av vår järnspis, en Högfors, sen den blev klar för ganska precis ett år sedan. Ojoj, vilken tajming vi hade då, för på julannandagen var det storm och vi blev utan el i 33 timmar! Men då kunde vi ju ändå åtminstone koka mat - och kaffe! Hittills i år har det inte blivit av att elda så många gånger... nyhetens behag i fjol? Däremot eldar vi så gott som dagligen i braskaminen på andra sidan väggen.

 
 
Här står just nu sånt som jag förknippar med jul. Levande ljus (och jag tycker betongljusstakarna passar fint ihop med bruket mellan tegelstenarna), en julros, en gammal kakform och såklart röda äpplen. Det är första gången nånsin som jag har en julros och jag är så otroligt förtjust i den!

 
Har egentligen allting klart för julen. Bara några klappar som ska paketeras in och så blir det väl att jaga bort dom största dammtussarna i helgen ;) Ha det så trevligt med julförberedelserna allihopa!
Önskar er redan nu
God Jul och ett riktigt Gott och framgångsrikt Nytt År!

11 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Så fint du gjort! Jag ska också städa lite i helgen, men annars har jag inte gjort så mycket inför den här julen, den blir nog bra i alla fall :)

Nette Cecilia sa...

Vackert där på spisen ,julrosor har jag varje jul och så kan man spara dom och plantera ut dom på våren så blir det mera glädje nästa vår ,kram Nette

Anette Ryan sa...

Vilken fin "gammal" spis. Måste vara bra att ha och ta till som reserv när vädret ställer till det. Man är ju rätt sårbar oftast när strömmen går. Jag har iallafall en gasspis så vi kan klara oss också rätt bra om det kniper. Fast den går inte att elda på förståss:-)
Kram Anette

Lyckoslanten sa...

Ja det är klokt att ha en sådan spis på alla sätt och vis OCH att skippa julstressen! Här väntar städningen och det är ingen panik. Jag har också väntat med att skaffa mig en julros till dagarna innan jul. Den ska få hedersplats.
Du ska ha en riktigt God och Fridfull Julhelg med din fina familj! ♥

cina sa...

Så fint på din spis! Julros har jag aldrig haft men ser ju riktigt fin ut. God Jul till er!

Liljas Corner sa...

Kan riktigt se framför mig hur en tomte står där och kokar tomtegröt :) Jättefint. Ljusstakarna skulle jag kunna tänka mig att ha ute i trädgården i något lummigt hörn.

lyckobo sa...

Oj så fint det blev, och julpyntet satt perfekt! Har flera gånger önskat mig en vedspis, och mest just då när strömmen gått...
Ha en riktigt skön Jul och ett lyckosamt Nytt År!

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Önskar dig nu en riktigt GOD JUL :)
Kram från Maria

Käranån sa...

Önskar dig och din familj en GOD JUL!

alegni sa...

Lite avis på den där spisen... men vi har inte plats för en. Vi hade två i Björkö som vi kunde ha fixat upp, men går det inte, så går det inte.
Hoppas ni haft en skön jul, gott slut och gott nytt år. Hope to see you soon!
Kramkram

Anonym sa...

Gott nytt år! Ps. Jag har utmanat dig på min blogg!
http://www.sweetlifeofmalins.com/2014/01/11-saker.html