fredag, mars 01, 2013

Våriga pasteller


 
Tänk ändå så uppiggande det kan vara med pasteller på våren! Genast känns rummet så nytt och inbjudande, särskilt nu när dagarna blivit ljusare och längre också. Lite lustigt var det, att jag hade turkost i tankarna, när jag råkade få syn på en virkad pläd i förrådet hos svärmor. Den virkade hon när maken min var liten, alltså kanske närmare fyrtio år sedan. Trevligt att jag fick ta med mig pläden hem! En matchande kudde med turkosa detaljer köpte jag på Hemtex, liksom det smutsrosa kuddöverdraget. Hortensian skaffades på samma shoppingtur och jag är så förälskad i den :) I fjol köpte jag en med rosa nyans på sportlovet och den hade jag kvar ända fram tills hösten, då jag grävde ner den. Får se om den har överlevt vintern. 
 

 
En fjäril har visst landat på fågelburen... I nästa inlägg blir det fler bilder på bevingade varelser.
 
Så skönt att datorn åter är samarbetsvillig och det är så roligt att redigera bilder. Med vårljuset kommer lusten att ta fram kameran och snart kommer ytterligare något att inspirera mig till fler fotograferingstillfällen ;) Men mera om det senare. Ha nu en riktigt trevlig sportlovshelg alla!


9 kommentarer:

Kamomilla sa...

Fint hos dig!!:)

Anna-Lena sa...

Åh, så fint och vårfräscht du har fixat redan! Jag har inte kommit så långt ännu, men känner att det nog börjar bli dags för pastellerna nu snart. Jag har också förälskat mig i turkos och rosa i vår, men jag äger faktiskt inte en enda turkos pryl och jag vet inte om jag har lust med en massa nyinförskaffningar heller. Kör kanske på samma ljuslila tema som förra våren.

Vecka - Vecka sa...

Fint med pastell! Får se om det smyger in sig lite sånt här så småningom.. Men då får nog den röda yllemattan ta semester till hösten..
Trevlig helg!
Lotta

Petra sa...

Jag har också lite vårkli i fingrarna, men jag har inte hunnit med något fix ännu. Snart! :-) Tjusigt har du det, och jag storgillar fjärilen. Snälla sig att det typ är HH, så jag också kan få mig en, haha.

kaffeochkanelbullar sa...

Vilken vacker pläd!
Jag gillar också Hortensia och har haft en rosa i flera veckor redan. Tyvärr har den inte mått riktigt bra, men några blommor har orkat fram nu :)
Trevlig helg!

Lilja's Corner sa...

Jag såg en liten blombänk/låda i Ellos i morse och tänkte att en sån vore trevlig i vardagsrummet, istället för fönsterbräde. Och nu kan jag riktigt se framför mig en fin hortensia på den... En sak till på att-göra-och-laga-listan! :)

Härligt ljus i bilderna!

Anette Ryan sa...

Så fint det blev, riktigt ombonat och mysigt med pastellerna. En liten undran; Vad är det i din fågelbur, den där runda bollen?
Jag har en fågelbur som jag funderar på vad jag ska stoppa för något i.
Kram Anette

lyckobo sa...

Hej, och roligt att ha dig tillbaka! Blev redan rädd att du flyttar allt över till Instagram....
Så fint det blev med pastellerna, och hortensian är ljuuuvlig! Pläden är ju helt rätt just nu, tänk hur trenderna verkade vara lika då för länge sedan :)
Skön lördag och helg!

Lyckoslanten sa...

Du har säkert någon specialkunskap när det gäller hortensior. Jag lyckas kanske en månad, men sen är det kört, så jag betraktar den mer som en drygare variant av snittblommor.
Men roligt att få titta in här även om jag har dig på koll annars! ♥