onsdag, december 12, 2012

Cookie storlek XL

 
 
Hejsan hoppsan alla trogna bloggläsare! Så här inför jul blir det mycket bakande - hos de flesta, skulle jag väl tro? Hemma hos en väninna fick jag för ett tag sen smaka på en kaka som man gräddar i en gjutjärnspanna, så det var jag ju bara tvungen att testa. Förutom att den är supergod så tycker jag det ser så skoj ut att servera kakan från pannan! Nån som vill ha receptet...?
 
Det har hänt en hel del inredningsmässigt i Villan på sistone, även om det varit tyst här på bloggen. En detalj av många är att jag har fått en redskapsstång ovanför vedspisen, något jag länge tänkt på. Men sen när den väl var på plats så hade jag glömt vad jag menat hänga upp där - oops! När inte gjutjärnspannan är upptagen med en kaka så brukar den åtminstone hänga där.


 
Jamen såklart att ni ska få receptet :)
 
Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna
 
Rör poröst 200 g rumsvarmt smör med 1 dl strösocker och 2 dl farinsocker.
Tillsätt 1 ägg och rör kraftigt.
Blanda 5 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 2 tsk vaniljsocker och 0,5 tsk salt och rör ned.
Hacka 2 dl mörk choklad och 2 dl mjölkchoklad (eller vit) och blanda ned.
Tryck ut degen i en smord och mjölad panna. Grädda i ca 30 min i 200 graders ugn.
Eftersom pannan blir väldigt varm så bör man ställa den att svalna på galler efteråt. Om man gräddar i en vanlig form så gräddas kakan 40-45 min.
Servera med en klick vispgrädde eller vaniljglass.
 
 

7 kommentarer:

alegni sa...

Hejsan hoppsan, fallerallera!
Vad god den cookien ser ut. Jag tror det är träskaft på min gjutjärnsstekpanna, tyvärr. Hade annars varit skoj att kopiera din idé!
Allt gott, kraaam!

Unknown sa...

Mums den ser god ut! Jag har ju faktiskt en gjutjärnspanna som ligger och dammar till sig, man kanske borde testa detta recept :)Hoppas du haft en trevlig lucia! Ha de gott!

Anna-Lena sa...

Jaa, äntligen ett nytt inlägg här! Vilket roligt sätt att servera kakan på. Ser verkligen smaskigt ut!

Älskade pion sa...

Den såg inte dum ut den.:)Ville bara kika in för att önska dig en mysig helg.Kraaaam Ulrika

Maria sa...

Så fint du fått det...:)
Och mysigt att baka kaka i formen och servera direkt. Tack tar receptet.
Önskar dig en fin och kall helg, kram från Maria

Lottas Fotografi sa...

Vilken kul ide att servera direkt i pannan! Den tar jag med med. Tack! ;)
Trevlig tredje advent!
Kram Lotta

Unknown sa...

Va trevligt!måste prova receptet.brukar baka äppelkaka i gjutjärnspanna och det blir en helt annorlunda kaka än i vanlig form.jättegott!