torsdag, oktober 11, 2012

Torsdagstema: Höstens moodboard

 
Veckans tema är Höstens moodboard, men för min del blev det mera som moodpictures. Det var en härlig dag att tillbringa med utesysslor igår. Kände efter att jag suttit hela förmiddagen framför datorn med pappersbuntar, siffror, staplar och resultaträkning att jag behövde få lite frisk luft, så jag gick ut på verandan.



 
Doftande äpplen, blommande syrénhortensia, löv i glödande färger (omsorgsfullt fasttejpade på en papperskrans av sonen), ett varmt fårskinn att sitta på, med en tjock pläd över benen när man läser en bok. Förutom calluna och ljung så är cyklamen en härlig höstblomma.
 

 
Det var riktigt givande att fotografera ute på verandan, men helt ärligt så satt jag ändå inte där så lång stund... det hade jag inte ro till. Istället började jag slänga bort de sista sommarblommorna och bära bort krukorna, städade lite och funderade över vad jag ska ställa fram till vintern och julen. Förresten så har jag ju flyttat om möblerna lite! Numera står två soffor vända mot varandra med ett stort bord mellan. Redo för våren och sköna fikastunder där ute ;)
 
Om du vill ha massor av höstkänsla, så ta en titt på de andras bidrag i Fabriken!

14 kommentarer:

alegni sa...

Härliga höstbilder! Jag känner riktigt doften av de där fina äpplena i korgen. Och ditt möblemang passar så bra under alla årstider!
Kram

a piece of happiness sa...

Det märks hos många nu att vi vill kura ihop oss. Jag tror att det hänger ihop med att vi inte riktigt än har bytt till "vinterpäls"

Så fin veranda du har.

Johanna sa...

Åh, jag vill sitta och kura i en skön stol och läsa, med ljus, brasa och gott te. Kanske en bit choklad också ;-) Jag blir så sugen att läsa av dina bilder!

Cornelia sa...

Så vackert du fotograferat!
Jag blir riktigt inspirerad att fixa höst på verandan nu. Allt regnande de senaste veckorna har gjort att höstfixet kom av sig.
Men idag är det sol och ledig dag. Kanske man borde gå ut en sväng...

Kram, Nicole

Johanna R sa...

Jag skulle nog snarare ha svårt att ta mig från din veranda om jag satt mig ner med en bok =)

Såg verkligen mysigt ut

Liljas Corner sa...

Härligt och mysigt! Det är nog praktiskt att ha en sittgrupp sådär skyddat.
Jag har börjat fantisera om hur man kunde ställa till med en glöggfest i trädgården...

Ha det fint!

Borgmästaren sa...

Man kan riktigt känna doften av äpplena.

Anna sa...

Vilket härligt moodboard du visar upp! Jag har börjat gilla hösten mer och mer! Tycker det är så fint med alla färger och njuter av den krispiga luften ute!

Så vackra bilder!

Ha en fin kväll!

lyckobo sa...

Finfina höstbilder! Har själv också kastat bort mögliga höstblommor, och alla krukor står tomma nu...

Ha det bra!

En vacker vardag sa...

Vilka stämningsfulla bilder och vad fint du fångat ljuset. Gillar att den lille bidrar med höstpyssel också. Ha en skön helg! Kram

Anette Ryan sa...

Fin höstveranda. Fick mig att tänka på att min man vill "glasa in" vår uteplats fast med en genomskinlig plastrullgardin på ena sidan mot väder och vind. Är halvförtjust i iden men när jag ser att du har det så skönt och gosigt blir jag lite sugen på att kunna "stänga av" vädret lite från den värsta sidan. Hmmm får fundera lite till.
Ha en trevlig helg och hoppas den går att njuta ute på din fina veranda.
Kram Anette :-)

Sabina sa...

Fina höstbilder! Det är så fint med alla sprakande färger, det gäller att njuta så länge de hålls kvar. Snart är alla löven borta!

Nu, en riktigt skön helg till dig!
Kram Sabina

Älskade pion sa...

Åhhhh,vilka underbart fina bilder.Önskar dig en skön helg.Kram Ulrika

Thanh Le sa...

Beautiful colors
I like this style

--------------------------------
welcome to my blog
http://www.homedesign9.com/
Interior Decorating, Home Design, Room Ideas