måndag, juli 23, 2012

Krysantemum i kastrull


Dottern fick till sist som hon önskade, att plantera en blomma i den gamla cremevita emaljkastrullen! Ännu ett föremål som jag plockat fram från Hildas ägor (alltså ur den gamla stugan som ska rivas men ännu står på vår gård) och jag tycker den är så trevlig. Hmmm... borde nog hitta en användning för hennes turkosa kaffepanna också ;) Blomman är förresten en minibollkrysantemum.I ett tidigare inlägg visade jag samma vy, från köksdörren ut på verandan, fast då med blålila blomster. Ombyte förnöjer alltid! I dom små lila glasen i buren har jag citronella-ljus och jag förvånades över hur bra dom faktiskt fungerade. I blomlådorna på räcket har jag stoppat ner några solcellslampor, riktigt mysiga på kvällarna redan nu.


Nu börjar jag verkligen längta efter semester, men det gäller att uthärda ännu i nästan två veckor... Det är väl alltid som bäst medan man har semestern kvar framför sig? ;)

11 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Oj så fint du har! Jag vann en emaljbytta på lotteri häromdagen ( tror bestämt att den kommer från varuhuset HH) och nu borde jag hitta någon lämplig blomma att sätta i den.
Skönt ändå att ha semestern kvar när andra återgår till sina jobb!
Kram Kicki

Allt och lite till sa...

Ni har det så fint på er veranda!
Och hälsa dottern att en blomma i kastrullen var alldeles rätt =)

Ha det bäst!
Catarina

Annes vita rum sa...

Så fint och vackra bilder du visar... Anne

Louise sa...

Vad jag kan tyda ur texten så var du inte inne på samma linje med dottern?? men hälsa henne att blomman i den där emaljkastrullen var HELT rätt ! Jättefint på er veranda :)

A House With A View sa...

Det blev ju jättecharmigt med blomman i emaljkastrullen!! Hääärliga bilder!!! Verkligen en vacker veranda!!

Ang. din fråga, vi eldar jättemycket i vedspisen under den kalla årstiden och det fungerar bra med de ting vi har hängandes ovanför:) Jag brukar ta ned vitlöken som jag har i en korg, allt annat får hänga kvar:)

Kraaaaaaaaaaam aka

Lussan sa...

Härliga bilder du bjuder på; Ha det fortsatt gott! Kram Lussan

alegni sa...

Jag har en likadan krysantem, samma färg till och med, och den blommar som jag aldrig sett en krysantem blomma förr. Det är tydligen så här års man ska köpa dem, och inte senare i augusti.
Hopento see you soon!
Kramkram

Lilja's Corner sa...

Det var lite andra färger där nu ja! Fint det också. Så sött med kastrullen. Och man skulle nästan kunna tro att du var med på lektionen i skolan då vi lärde oss att jorden alltid ska täckas! ;)

Åååh, semester... Jag får väl längta till höstlov jag...

Sabina sa...

Det är alltid kul när folk använder sin fantasi till att använda olika föremål på helt fel ställen. Det blir liksom rätt!
Härligt att du har semestern ännu framför dig, för de flesta börjar semestern liksom vara bakom en. Själv har jag knappa två veckor kvar. Usch så fort tiden går!
Ha det bäst!
Kram Sabina

marica sa...

Vad snyggt, jag älskar det! det passar så bra, men sticker ändå ut.

Anna-Lena sa...

Jag har också en likadan krysantem fast en jättevariant. Den har stått ute på gräsmattan och jag tycker nästan blommorna har blekts i solen så de är mycket ljusare än när jag köpte dem!

Du kan nog vara glad som har din semester framför dig, speciellt med tanke på hur denna sommar har varit hittills (vädermässigt alltså). Vi hoppas på en varm och solig augusti istället! :-)