söndag, juli 29, 2012

Ett - tu - tre


På våra uteplatser ser det aldrig likadant ut två år i rad, tydligen. Inte ens från början av sommaren tills slutet! Tycker själv att det är intressant att titta tillbaka på bilder från förr och jämföra, så med risk för att vara tjatig så kommer alltså här några just-nu-bilder.I mitten av veckan fick jag äntligen tillfälle och tid till att oljebehandla altanen - bättre sent än aldrig resonerar jag. Vet att det är många som "slarvar" med att behandla sina trägolv, men jag vill varmt rekommendera det. Först och främst för att golvet börjar se så nytt och fräscht ut, särskilt om man har en nyanserad olja. Dessutom håller det mycket längre från att spricka, blir mindre smutsigt och torkar fortare upp efter regn. Det kostar ju ändå en del slantar att bygga sig ett trägolv, så då kan det vara värt att lägga ett par timmar på underhåll. Jag tycker jobbet går fortare och lättare för varje år. Bara för skojs skull tog jag några foton när jag plockade tillbaka allt på verandan :) Ett - det nyoljade golvet. Tu - möblerna på plats. Tre - piffet med kuddar, mattor och blommor.De senaste två kvällarna har vi roat oss med att åka i en sån där stor badring efter båten - spännande och skoj för både barn och mamma :) Pappa däremot nöjde sig med att styra båten... Äntligen har vi haft "riktigt" sommarväder i några dagar, vilket tyvärr även medförde ett enormt åskoväder i senaste natt. Fyra arbetspass kvar nu tills SEMESTER!!

12 kommentarer:

Kamomilla sa...

Vi tröttnar ju aldrig på dina härliga altanbilder!! like!

Johanna sa...

Din altan är ljuvlig!

Kram Johanna

Marina sa...

Ahaa... : )

Nu vet jag vem det var som körde med ringen!!

Blev så inspirerade här att vi måste söka fram vår också...

Gugis Pärlor sa...

Vad kul det låter med sommarskoj på vattnet ;O) Hörde av några villagrannar där att det var riktigt busväder i natt! Vi hade inte så farligt hemmavid men visst vaknade man när det blixtade i mörkret. Förstår att verandan är uppskattad och kär under dessa sommarmånader! Så fin den är!

Kram Gugi

Fröken Kråknäs sa...

Du har verkligen lyckats med att skapa en vacker altan! Det är en fröjd för ögat att få se den.

Ha en fin vecka!
Kram Katarina

Lyckoslanten sa...

Du gör allt med ordning du. Jag har då inget emot att se hur du ordnar det fint på altanen. Det låter inte fel med semestern framför sig. Blixtar och dunder kan vi hoppa över! Ha det gott! ♥

Livet på Vestergård sa...

Du har verkligen så fint på altanen! Vilken tur ni har som bor så nära vattnet och kan utnyttja det så fort vädret tillåter.
Kram Kicki

Sabina sa...

Vilken härlig utsikt ni har från terrassen, visst är det havet som skymtar där i bakgrunden?
Hoppas du hinner/tar dig tid att njuta där ute på terrassen under din semester nu när du gjort den så fin!!!
Kram Sabina

Spets och Silver sa...

Så himla fin altan!
Vad modig du är, hade aldrig satt mig i en sån ring.

Kram Nette

alegni sa...

Hoppas på fint väder hela augusti, så du kan sitta och njuta av altanen hela semestern!
Kram

Älskade pion sa...

Snart semester....;)))Vad härligt ni verkar att ha det fast du inte har semester än.;)Underbara bilder på din altan.kram Ulrika

Matthew Harrison sa...

this space and very welcoming as the spaces built with furniture BRABBU www.brabbu.com