onsdag, juni 13, 2012

Planteringsdax


För ett tag sedan planterade jag och dottern våra sommarblommor. Då var det redan några dagar in i juni, vanligtvis brukar jag nog plantera redan i maj. I vanlig ordning går blommorna i nyanser av lila och rosa. Snart ska jag visa er blommorna på sina rätta platser.Det var betydligt trevligare och bekvämare att syssla med planterandet i år, för nu har jag nämligen ett planteringsbord! Mitt i smällkalla vintern fick mannen för sig att bygga det till mig - bra att vara ute i tid! Bordet är gjort av ett metallunderrede med en gammal diskbänksplåt ovanpå och sedan täckt med panelbrädor. Dörrarna är också gjorda av panel och jag ville ha utanpåliggande gångjärn. Inget piffat och pyntat på och runt bordet inte, men kanske så småningom. Vatten och avlopp ska också fixas till här senare. Jag som inte skulle skaffa mig så många blommor i sommar (här syns inte alla) - men hur kan man låta bli när dom är så härliga??


11 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Snyggt och praktiskt! Blommor kan man aldrig få för många av, blott man orkar hålla dem vid liv! Ha det så trevligt i morgon! ♥

Spets och Silver sa...

Älskar blommor och vill ha massor av dem. Gillar rosen i spannen såå mycket.

Ha en bra dag!
Nette

alegni sa...

jag skulle vilja ha hur mycket blommor som helst, men de kostar ju en hel del, och så är det ju lite trist att våra blommor blir lite misskötta under semestern. borde satsa mer på perenner, faktiskt.
planteringsbänk är toppen!
kramis

Susanna sa...

Länge sedan jag tittat in här nu. Har varit dålig på att läsa bloggar under hela våren. Ser att du fått ett jättefint planteringsbord. Jag vill gärna se fler bilder!!! Jättefint!
Tack också för den fina kommentaren. Genomtänkt vet jag inte precis ;). Många av rabatterna och framförallt just trädgårdsdelen kom nog bara till i all hast och utan desto större tanke bakom. Med tiden har de ju ändrat utformning (tänk vad mycket man kan flytta på bara ca 4 år!) och med vissa delar är jag mer nöjd än med andra. Men så besöker man någon annan, står och ojar sig över hur fint de har det och vill själv bara hem och ändra på allt ;). Tror jag skulle gräva om ALLT om jag skulle hälsa på hos dig t.ex. :D DU har öga för trädgård (och inredning!). Må så gott, hur mår du förresten i ryggen?
/Susanna

Livet på Vestergård sa...

Så fint med planteringsbänk! Det har man alltid användning för.
Vi ses i morgon!

A House With A View sa...

Åhhhh vilka suuuuperfina foton!! Jättefina blommor och vad praktiskt med en planteringsbänk! Jag har planterat en del men oj vad mycket som ska köpas, puh!!!

Kraaaaaaaaaaaaaam aka

Lilja's Corner sa...

Lyxigt :) Och fint blev det!
Hmm, jag har ju en diskbänksplåt jag också, men när ska jag få underredet byggt?

See you tomorrow!

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Vilka fina bilder! Härligt med trädgårdsgöra!! Nu är det bara lite mer värme som fattas här! Kram!

Sabina sa...

Härligt med et planteringsbord! Så snällt av din man att fixa ett sådant mitt i vintern. Det kommer ju väl till pass nu.
Kram Sabina

Kenneth Johansson sa...

VÄLKOMMEN.

Sell-Buy-Rent öppnar dörrarna till er kunder Kl.10.00 1.7 (Järnvägsgatan 23 Jakobstad)

""GRATIS KAFFE OCH BULLE""

Nyhter;

Elektronik/datorer
Inrednings dekoration
Konkurs försäljning
och mycket mer

500 400 kvadratmeter

Kenneth Johansson sa...

Sell-Buy-Rent på inkommande vecka 31 ett parti retromöbler!