onsdag, mars 07, 2012

Solsken och nollgrader

Vissa dagar märker man plötsligt en sån stor skillnad - att något har förändrats. I morse var det ljust när vi for hemifrån, ja faktiskt redan när vi steg upp, och när vi kom hem igen var det också ljust. Till och med efter en liten powernap och en sen middag var det fortfarande ljust ute! Häääärligt! Som man har längtat efter längre dagsljus i flera månader... Det är så trevligt att vi har öppen utsikt västerut och kan njuta av solen ända tills dess sista strålar försvinner ner vid horisonten på kvällarna. Undrar hur länge det är kvar tills vi får se solen glittra i vattnet och känna doften av havsbotten igen? Vårlängtan? Javisst, men under tiden är jag så nöjd med solsken och en temperatur runt nollstrecket :) Och så några tulpanbuketter och lite fågelkvitter ibland...

11 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Javisst märks det att vi har ljust mycket längre nu. Vi får verkligen njuta av det vackra vädret. Såg förresten att de visade bara solar och plusgrader till nästa vecka, men sånt kan ju hinna ändra sig.
Ha en fin dag! Kram Kicki

Lilja's Corner sa...

Härligt är det! Förutom att det är ljust länge så ger nog fågelkvittret riktigt vårkänslor.

Va söta videkissorna är då dom håller på och växer ur sina fodral :)

Lilja's Corner sa...

Förresten, ang. grönsakerna: Vi har en matring som beställer grönsaker och annat från Solsidan varannan vecka. De har ett bra urval av ekologiska produkter plus färdigt ihopplockade lådor om man inte själv orkar fundera.

Jag gick en kalligrafikurs i högstadiet, och fast det är länge sen så har jag nog nytta av det nu.

alegni sa...

jag älskar ljuset på våren! det ger så mycket energi, fast just nu har jag en del energibovar. hoppas på bättring nästa månad. ;)
kramis

Lussan sa...

Härliga bilder! Hoppas snart att ljuset kommer till dig oxå, här glädjs vi över att dagarna känns såå låånga numera...ljust tills klockan 18.30 om kvällarna och man hinner med så mycket mer!

Ha en fin kväll/Kram Lussan

Linda sa...

Åh så vackra bilder! Vårlängtan-javisst! Speciellt efter att ha strosat runt i London, där gräsmattorna redan var gröna!

Kram Linda

A House With A View sa...

Ja men vilken skillnad det blivit, har också tänkt på att det är mycket ljusare när jag åker hem från jobbet och att det är skillnad när jag åker till jobbet också för den delen:)))

Heeeeel lovely!!! Och vilka fina foton du visar!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

Kamomilla sa...

Inte en dag för tidigt! Som man längtat!

Moster och jag sa...

Visst börjar det kännas vår i luft....Härligt!!

Vilka härliga bilder av videkissorna! Du har verkligen ögat för fotografering.
Kram Maj-Gun!

Vecka - Vecka sa...

Visst är det härligt att det börjar bli vår! Och nu ska det ju bli varmt också! Eller lite varmare alltså..
Trevlig helg!

Anonym sa...

SÅÅÅ fina bilder:) jag gillar din blogg...bra inspiration.
Jag önskar dig en superskön helg med hopp om vårsol:)

LOVE Maria på inredningsvis