torsdag, februari 16, 2012

Ny favorit: Förklädet


Tänk att det skulle ta mig så här många år... innan jag kom på hur bra det egentligen är med ett förkläde! Eller beror det på att det är just precis det här förklädet...? Har nämligen aldrig förr hittat nåt som fallit mig i smaken (och nu är det många som tänker att spelar det någon roll hur ett förkläde ser ut?) men det här i linnetyg är faktiskt riktigt skönt och bekvämt att ha på. Dessutom har det två stora fickor frampå och en fin neutral färg. Det är inte bara vid bakning och matlagning det kommer till användning, det är även praktiskt när man städar, för då får man lägga allt småplock man hittar utspritt i fickorna.


Igår hade vi ungefär -2 grader och snön vrääääkte ner - idag är det -22 och strålande sol! Visst är det väl ändå för märkligt hur temperaturen kan ändra tjugo grader bara över en natt? Tänk om det skulle vara så också på sommaren, hemska tanke! Nu tror jag att jag ska kolla om jag har ingredienser hemma till en sån där enkel "bara-rör-ihop-och-grädda-limpa" för att känna att jag gjort åtminstone lite nytta även denna dag...


9 kommentarer:

Lilja's Corner sa...

Såna förkläden skulle personalen kunna ha i min blomsteraffär ;)

Ja huadå, hemska tanke, om temperaturen skulle ändra lika mycket på sommaren! Det har jag inte tänkt på. Idag slutar vi vid lunchtid, för läraren är sjuk. Då ska jag ta en långpromenad...

Ha en bra dag!

Anna-Lena sa...

Gillar det där förklädet och det ser väldigt mjukt och skönt ut! Jag är värdelös på att använda förkläde fast det finns ett par stycken i köket. Jag glömmer bort det helt enkelt!

alegni sa...

klart det spelar roll hur förklädet ser ut! jag använder egentligen bara förkläde på jul, men det kanske beror på att jag inte hittat DET rätta än. ;)
vad söt lampan blev!
kramis

Cc sa...

Jamen visst förkläden är underskattade. In med mera sånt, undras vart det är som jag sydde till mamma när hon skulle på maskerad för typ 100 år sedan. Kram

Kamomilla sa...

Det var verkligen ett snyggt förkläde det!

Louise sa...

Snyggt! Själv upptäckte jag förklädets värld för något år sedan...så jag använder ofta förkläde då jag lagar mat - i synnerhet helgmat ;) Skön helg! Hoppas det går mot det bättre!

A House With A View sa...

Suuuuuuuuupersnyggt förkläde!! Jag använder faktiskt alltid ett sånt, men har inga snygga tyvärr... Skulle gärna vilja ha det du köpt:)))

Tack också för ditt svar om färg på stockarna i min blogg, uppskattas mycket:)

Stoooor lördagskramiz aka

Livet på Vestergård sa...

Det var ett snyggt förkläde! Jag använder förkläde ibland när jag bakar men ofta glömmer jag bort det. Praktiskt med fickorna!
Kram Kicki

PERNILLA sa...

det ska vara förklädden i linne som kan forma sig efter kroppen ...är verkligen hur praktiskt som helst...ochär man so jag så sparar man en hel tvätt ;) ..Kram från ett mindre soligt Göteborg...( hoppas på sol imorgon )