onsdag, december 28, 2011

På väg...
Blommor är något av det skönaste jag vet! Att bara sitta och titta på en vacker blomma ger sinnesro.

Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska skriva i bloggen eller inte. På senare tid har jag hållit mer och mer privat för mig själv. Det är väldigt mycket från vår vardag i StrandviksVillan som lämnar borta från bloggen. Man föredrar ju alltid att berätta om guldkornen - inte om tråkigheterna.

Idag ska vi sätta oss på tåget - jag, mannen/pappan och så vårt charmtroll Lillebror - och åka på hans allra första besök till Barnkliniken i Helsingfors, närmare bestämt till njur- och transplantationsavdelningen. I över fem år har hans njursvikt funnits med oss i vardagen, han har varit sjuk sedan födseln. Jag har skrivit lite grann tidigare om det här och här och då liksom nu så berättar jag om det här för att kanske få kontakt med andra som varit i samma situation. Vi ska vara på sjukhuset i två dagar och det är egentligen inga stora undersökningar vid detta första besök, det är mest så att vi ska bekanta oss med personalen och stället. Men ändå gruvar man sig förstås. Det blir så påtagligt, så verkligt, vad som komma skall. Dessutom vet ingen när den dagen kommer. Och vi lär proppas fulla med massor av information, som man sedan ska fundera på och grubbla över ett tag framöver.

Det som håller humöret uppe är först och främst Lillebror själv, att vi har varandra hela familjen och också ibland tanken på: Det finns dom som har det mycket värre! Man får ta en dag i taget och vi är såklart jätteglada över att han fortfarande, med hjälp av mediciner och diet, mår så bra som han gör. Vår Lillebror brukar vara så duktig och samarbetsvillig på sjukhusen. Vid långväga sjukhusbesök försöker vi alltid hitta på nåt som gör resan lite spännande för honom och denna gång är det just att få åka med tåg, men lite annat ska vi nog också hitta på ;)

Jag har ett par färdiga inlägg som förhoppningsvis dyker upp under tiden vi är borta! Sköt om er själva och varandra!

19 kommentarer:

alegni sa...

åh, mitt hjärta gråter för alla barn som är sjuka. hoppas ni får en positiv upplevelse där på sjukhuset. jag har bara hört positivt om just den avdelningen, så vi ska tro att ni får samma mottgande som andra fått.
hälsa den lille kämpen, och ha en bra resa!
stor kram

Livet på Vestergård sa...

Jag hoppas verkligen att ni ska känna att det blev ett positivt besök. På såna ställen brukar man få kontakt med andra i samma situation och det hjälper. Det upplevde åtminstone jag medan vi hade våra vistelser i Tammerfors.
Ha det bra! Kram Kicki

Kamomilla sa...

Hoppas ni får en bra resa och att boendet är så bra som det sägs att det är! Det är så jobbigt när barn är sjuka, men de brukar visa en förvånansvärd styrka, de små!
Kram

Lilja's Corner sa...

Det kommer nog att gå bra, ska ni se! A kommer nog att charma alla tantorna så dom e extra snälla med honom ;)

Fiiint med hyacinten i vasen! Jag fingrade på mååånga nysilversaker i stan igår, men lyckades avstå från att köpa.

Ses snart!

A House With A View sa...

Usch vad tråkigt när barnen är sjuka, det kramar verkligen till hjärtat att läsa om det du skriver... Sänder massor med styrkekramar till er och hoppas att resan och vistelsen ändå blir så bra den kan bli!

Många kramizar aka

Moster och jag sa...

Har läst om er härliga lillebror med en tår i ögonvrån.
Hoppas ni får en givande resa!!
Styrkekramar till er! Maj-Gun!

Lyckoslanten sa...

Visst är det så att man väljer vad man skriver om men samtidigt är Charmtrollets sjukdom något som påverkar er stort och finns mellan raderna. Nu håller vi tummarna att besöket går bra och att det så småningom ger er hopp för framtiden! ♥

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

En massa kramar till er!!!!!!!!!!!!

Vform sa...

BamseKram till er alla! Kommer säkert att gå bra!

Linda sa...

En stor kram till er! Hoppas er resa ändå kan föra med sig något positivt! Min kusin, som är några år äldre än mig har fått en ny njure för några år tillbaka, innan dess fick han dialys dagligen i många år. Även hans mor har fått en ny njure. Vet att det är kämpiga saker. Stort lycka till till er!

Kram Linda

Hem och Lycka sa...

Å stackars liten! Hoppas att resan och undersökningen går bra! Kram Mia

All The Things I Love sa...

Så ledsamt att läsa om lillebror och jag förstår så väl ditt val att inte skriva precis allt i bloggen. Jag väljer också mina ord väl och kanske just därför har min blogg lämnat lite åt sitt öde i år. Om jag inte skriver så riskerar jag iaf inte att försäga mig om nåt som jag inte vill skall komma fram. Hoppas er resa går bra!

Louise sa...

varma tankar och hopp om styrka och välgång!

Gugis Pärlor sa...

Eran kille är en riktig kämpe och allt kommer säkert att gå bra! Tänker på er! Massor av styrkekramar, Gugi

Huset på landet sa...

Hoppas att resan går bra och att ni får diskutera med bra vårdpersonal! Förstår att ni har många frågor och funderingar. Tur att lillebror är en så duktig liten kämpe!

Massor av kramar!

Nicole

Monica sa...

Hoppas tågresan är just så rolig som en liten grabb behöver,
inför allt det nya på sjukhuset.

Ha det bra
MOnica

Moster och jag sa...

Kikar in för att önska dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Kram Maj-Gun!

alegni sa...

här är en till som kikar in och önskar er en trevlig nyårsafton och ett riktigt gott nytt år!
största kramen!
ingela

live a lot sa...

Stor kram och tankar till er!
Ya hand om varandra,
Massa kärlek!
Malin