lördag, september 24, 2011

Min vy från soffhörnet


 
Äntligen lite solsken denna eftermiddag efter alldeles för många regniga dagar! Då var man snabb med att ta fram kameran. Det händer sig inte ofta att jag fotar från den här vinkeln, men idag blev det så när solskenet gjorde det så ljust. I köket har vi en vägg av gammalt handgjort tegel och en snutt av baksidan syns även i vardagsrummet. Jag gillar väggen så mycket, den ger en varm och rustik känsla och har dessutom en historia bakom sig. Framför väggen ska det så småningom komma en gjutjärnspis... en vacker dag, och jag väntar sååååå! Basen är redan murad, men spisen måste först restaureras. Förresten - nu när ni är här så kan ni väl bomba mig med förslag vad vi ska ha ovanför inbyggnadsugnen (nedre bilden till höger)?  Har några idéer själv, men det är ju den där beslutsångesten ;) Nu blir det mysbrallor och tröja, kaffe, brasa i kaminen och lite gott att smaska på! Trevlig helg alla vänner!

 16 kommentarer:

alegni sa...

det är så mycket roligare att se bilder från ert hem nu när jag varit där och sett hur alla rum hänger ihop och förhåller sig till varandra. man får ju en viss bild av fotona man sett under bloggens gång, men sen är det ändå helt annat när man ser allt med egna ögon :)
fint sken hos er. här tittade solen fram en liten stund i kväll, men nu är den försvunnen igen.
tyvärr har jag inga svar på din fråga. har själv tömt väggen ovanför soffan i vardagsrummet och funderar mig (ännu mer) gråhårig på vad jag ska ha där framöver!
kram, ha en skön kväll!

Hemma hos Ingeborg sa...

Så fina bilder... skulle såå vilja ha en köksö men det är liksom lite svårt att införa då man inte har ett öppet kök utan ett kök med dörr o allt. Gillar din superfina headertext. Hur gör man sån font...?
Ha en skön helg...

Ord & Känsla sa...

Mycket fint med ljuset i rummet och vad bra med närheten till köket.
Smakfullt med varma färger!

Kram Helena

Susanna sa...

Oj vad svår fråga! Kan nog inte komma på något! Svårt ställe...

Kul att ni haft sol, det har vi inte haft lyxen att få hit. Men kanske imorgon! Gud så jag längtar efter sol just nu!

Trevlig kväll!
/Susanna

Anonym sa...

Vet du, den passar så bra in där din gula tapet. det ser så varmt och ombonat ut. vackert! Vi får hålla tummarna för mera sol nu, så vi får se mer fina bilder :)
Men vad du ska ha ovanför spisen vet jag inte. Ska bli intressant att se va du hittar på!
/nina från J's telefon

Lina sa...

Åh så fint du har det...

När det gäller ugnen så tycker jag att du ska gå på din magkänsla, det kommer att bli super... Precis som resten av ditt hus, det som visats med bilder...

Ha en fortsatt trevlig helg!!

Kram*

Puumuli sa...

Så vackert ljus du har inne i hemmet! Hos oss var det mulet och jätte kallt i dag - jag stannade inne vid datorn hela dagen så det är trevligt att höra att någon har fått njuta av solskenet!

Ha en fin söndag!

Kram
Sari från Puumuli

Anna sa...

Hej!
Kikar in här för första gången och måste säga att jag gillar det jag ser! Vackert hem ni har!

Lyckoslanten sa...

Vacker vy där från soffhörnet! Snyggt med den där tegelväggen! I ett förråd hos mina föräldrar finns två gjutjärnsspisar, bara för mig att ta, men färdigt planerat som du har där finns inte här.
Ha en skön söndag! ♥

En vacker vardag sa...

Det var ett nytt perspektiv tycker jag. Trevligt! Färgmässigt gillar jag ert hem massor, det ser alltid så varmt och hemtrevligt ut.

Ha en skön söndag! Kram

Huset på landet sa...

Jag gillar också tegelväggen!
Så mysigt det ska bli med gjutjärnsspisen!
Vi har ju också en gjutjärnsspis i köket, men tyvärr blir den inte använd så ofta. Den är härlig att ha i alla fall!

Ha en fin vecka!

lyckobo sa...

Ni har det så hemtrevligt!!! Gillar tegelväggen MASSOR, och en gjutjärnsspis skulle vara mysig att ha på vintrarna, och om strömmen går förstås, då blir man ju inte utan varm mat!

Älskade pion sa...

Vackert hem du har vännen.;)ha en skön vecka.Kram Ulrika

Anonym sa...

Har precis hittat hit och kikat runt lite. Ni har det så varmt och ombonat trots den ljusa stilen, jätte fint!
Låter underbat med en gjutjärnskamin. Det blir sån skön värme av dem.
Önskar dig en underbar vecka!
Kram,
Ylvali

torparmaja sa...

Vilken härlig vy du har från soffan!

Vi har en en vedspis i köket som vi planerar att slänga ut vid den omtalade renoveringen som alltid skjuts opp till nya månader och år...
Alltid något annat som kommer i vägen, och så gruvar man sej lite också.
Vi ska tömma hela våningen och sätta golvvärme samtidigt. Så det skulle gärna få ske under sommaren så vi kan vara på sommartorpet medan vi är utan kök..

Ha en skön vecka!

Våning o Villa/Li sa...

Hej
Jättefin bild från vardagsrummet, man ser verkligen att rummen hänger ihop färgmässigt. Vad fint ni har! Jag kan inte heller komma på vad du ska ha ovanför ugnen, tycker att det är snyggt som det är! Det blir en luftig känsla och en bra yta att ställa fina saker på utan att de förstör funktionen.
Så fina kuddar i soffan också!