måndag, september 19, 2011

”The fine art of doing little things with great pleasure"Idag tänkte jag skriva lite om kreativitet och sätt att uttrycka sig. Och nu när jag ska göra det så märker jag att det är svårt att hitta orden - alltså är inte ord mitt uttryckssätt. De flesta människor vill - och har behov av att - på något sätt uttrycka sig och det finns hur många sätt som helst att göra det. Med hjälp av orden: skriva texter, sånger, dikter, att berätta eller föreläsa. Med hjälp av händerna: rita, måla, snickra, forma och tillverka av olika material. Vilket sätt man än väljer, så gör man det som får en att må bra!

När jag lyckas skapa en riktigt vacker bild med kameran - då mår jag bra!

Ibland händer det. Man har det rätta humöret, det rätta motivet och ljuset är helt rätt.
Som sagt - ibland. Jag tar massor med foton varje vecka, men sist och slutligen blir största delen av dom förpassade till skräpkorgen. Därför blir jag lite extra lycklig de gånger det lyckas. Liksom med så mycket annat så gäller att övning ger färdighet. Som ni vet så är jag väldigt intresserad av inredning. Det betyder inte för mig bara möbler och prylar, utan när jag fotograferar så vill jag lika gärna som att få själva föremålen på bild visa en stämning, en skön känsla - feelgood! Det finns flertalet bloggerskor i min favoritlista som lyckas fotografera så att vilket föremål eller rum som helst ser fantastiskt ut. Jag beskådar, beundrar och tar till mig vad jag kan lära av dem, samtidigt som jag naturligtvis vill behålla min egen stil.

 


Lite information om ljuslyktan jag har fotograferat denna gång. Den köpte jag på Gotland i somras, mitt i Visby, i en väldigt speciell butik som heter Idyllien. Klicka er dit för att se på bildspelet! En butik helt i min smak - där fanns gott för både ögon, mun och näsa! Såna här lotuslyktor har jag beundrat i flera år, dom finns i många olika färger och är så vackra både med och utan ljus.PS. Rubriken kommer från butikens hemsida: Konsten att göra ingenting med elegans ;)

11 kommentarer:

Ord & Känsla sa...

Det är just bilderna som du tar som har fått mig att titta in hos dig då och då. Tycker du tar väldigt fina bilder och har fin inredningen likaså!
Dina lyktor gillar jag och det är fint när du har ställt dem tillsammans på bild.

Kram Helena

Louise sa...

Ja idag har di igen i mitt tycke fått feel-good-känsla ;) Första bilden är så vacker...att jag som ju inte är så förtjust i lila....kanske nån gång kan tänka om ;) kram

alegni sa...

käraste vän, ord är visst ett av dina uttryckssätt. många gånger skriver du precis som jag känner och som jag själv skulle vilja uttrycka mig. underskatta inte dig själv!
det är en härlig känsla du förmedlar med dina bilder i dag!
kram

live a lot sa...

Fint skrivet :-)

Malin

Lilja's Corner sa...

Vilket bra inlägg! Precis så är det.
Jag ser också fotograferandet mer och mer som ett uttryckssätt som jag kan förmedla en känsla med. Jag tycker egentligen inte om att skriva, och det jag skriver på bloggen har jag ofta rätt svårt att få fram. Däremot då jag lyssnar på musik och läser böcker kan jag få idéer till fotografier - den där perfekta bilden som skulle passa till just den textraden. Om man sen hittar den bilden i verkligheten är en annan sak!

Jag mår också bra av att få till en riktigt bra bild. Men att våga säga "Nu fick jag till det!" har jag lite svårt med... Man ska ju inte ha för höga tankar om sig själv... Fast så är det ju absolut inte!

Verkligen mumsiga bilder på lyktan, förresten!

Ann-Lis sa...

Längesen jag kommenterade här. Du har verkligen så fina bilder! Istället för att man som vanligt tar en bild rakt fram ifrån så kan du fånga någonting som blir så vackert genom att svänga på kameran snett, ta kortet uppifrån, från sidan, bara av ett hörn m.m. Detaljerna blir så klara och fina. Fortsätt med det.

Så ljuvlig lotus lykta du hittat! Riktigt min stil, rätt färg och så lite asiatiskt :) Till brunt och beige passar det perfekt!

Lyckoslanten sa...

Nu blev jag så upptagen av att söka mina lotusblommor, som jag inte finner någonstans! Två fina mossgröna som jag fick av en väninna i Sverige... De har tydligen blivit bortstädade för någon höst sedan och omkomna i nån rumsrenovering. Man packar ju ner saker i lådor och många förblir ouppackade!
Men visst uttrycker du dig i både bilder och ord! Det har jag alltid tyckt som du ju vet! ♥

Lyckoslanten sa...

Psst! I found them! De låg bland Partylite ljusen och de är i två storlekar en större orange och en mindre mossgrön. Jag kom ihåg fel! Tack för att du påminde mig! ;o)

Livet på Vestergård sa...

Jag tycker du lyckas uttrycka dig fint både i ord och bild! Jättefina bilder du tagit. Visst fastnar man för bilder som kan förmedla en stämning!
Kram Kicki

Livet på Sjögård sa...

Såndän blomma hade min mamma när jag var liten, en fin vit. Undrar om den finns än... måste fråga :)
Och det är finfina bilder du tagit!

lyckobo sa...

Vet precis hur du menar,man blir överlycklig då ett av tusen foton lyckas...Har alltid gillat ditt sätt att fotografera,och visst skriver du så fint också!!!
Ljuslyktan är härlig,som ett smycke!

Kram!