onsdag, april 06, 2011

Vardagsrum igen och gardinfunderingar


Rosorna från födelsedagen fick lite förlängt liv genom att jag skar ned dom bästa och band ihop dom till en tät bukett i en liten vas. Eftersom jag lovade fler vardagsrumsbilder i dag så kommer det två stycken här.


Det vita skåpet får fortsättningsvis stå bakom en soffa, för vi har helt enkelt för lite väggar... Den enda väggen i rummet är den som vitrinskåpet står mot. Bilden här nedan har jag tagit från hallen, till vänster är det öppet mot matplatsen och till höger finns en dörr in till arbetsrummet. Bredvid den dörren står tjocktv:n inklämd nu, som ni kan skymta, men jag försöker kamouflera den lite med en grönväxt :) Det är förresten knappast nån av er som har en sån grönväxt i vardagsrummet som vi har där framför fönstret - en tomatplanta! Den har blivit riktigt hög nu och bär fyra tomater för tillfället. En fråga till er: vad tror ni om linnefärgade kappor till fönstrena? Typ hissgardiner med veck. Gillar förstås dom randiga jag har nu, men vill inte hinna tröttna på dom heller.


11 kommentarer:

milla-andante sa...

Såå fint ni har det!! Härlig form på rummet, och pläden över fotöljen ser så fin ut!!
Linnefärgat låter jättefint att ha att byta med, omväxling förnöjer:D

Kram

Fröken Fräken sa...

Inte lätt det där när man inte har tillräckligt med väggar. Jag har helt enkelt för få rum!
Jag tänkte precis föreslå linnefärgade gardiner innan jag läste det! (och då menar jag alltså lite beigeaktiga alltså, bara för att vara övertydlig...) Fast jag tycker nog att det ska vara enbart längder. Har du provat med att enbart ha en längd längst ut på vardera sida, och inte mellan fönstren? Hur ser det ut?

Livet på Vestergård sa...

Det där problemet med att ha för få väggar har jag i köket (bara fönster)Det gör ju att man begränsas i hur man kan möblera. Ni har ett ljus och vackert vardagsrum. Jag som tycker om linne och beige tycker ju absolut att du kan ha såna gardiner.
Ha en fin dag! Kram Kicki

En vacker vardag sa...

Det ser jättefint ut! Trevligt att tomaterna trivs.

Linnefärgade gardiner tror jag kunde fungera om du hittar en linne som är litet glesare så den släpper in litet ljus. Blir den för tät finns det kanske en risk att den "tynger ner" den övre fönsterlinjen om den tar upp soffornas färg för mycket. Men ni ser ju ut att ha fint ljusinsläpp i rummet, så risken är kanske minimal för det. Linne med litet hålsöm vore ju toppenfint!

Ha en bra dag! Kram

Sabina sa...

Hello!
Linnefärgat är ju fint och passar ihop med dina beige nyanser... bara det inte blir för nära tapetfärgen så man inte skiljer på vägg och gardin. Hur skulle helt vita vara?
Det blir säkert bra hur du än gör dom! Kudden i förra inlägget är såå fiiiin!
Kram!

Puumuli sa...

Jag gillar också idén med linnegardiner, de skulle passa perfekt. Hah! Har du flyttat in växthuset eftersom du har tomatplantan där?

Kram
Sari från Puumuli

Snäckskalsdalen. sa...

Jag är otroligt svag för naturfärgat linne så jag tror det skulle bli jättefint!
Agneta kram

Lyckoslanten sa...

Ja dessa väggar som aldrig räcker till! Tycker ju att du har fina gardiner nu, men typen du funderar på kan bli riktigt snyggt!
Ha det gott! ♥

Lilith sa...

Man har alltid för lite väggar, de räcker aldrig till... Linnefärgade gardiner tror jag skulle passa jättebra! Kul med en tomatplanta i vardagsrummet, det är det nog inte så många som har. Mina tomatplantor är små ännu men kanske någon hamnar i vardagsrummet så småningom när de växer till sig?
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram

Gugis Pärlor sa...

Vad du har varit flitig med att göra vårfint i vardagsrummet! Önskar att jag hade ens lite gnutta av den energin? Vackra kuddar i förra inlägget! Jag är ju förtjust i hissgardiner så frågar du mig så vet du svaret ;O)

Kram Gugi

Så Vitt Jag Vet sa...

När du säger att ni har för lite vägg... Men jag tror att det nog är fint att få in ljus i huset mrd många fönster...
Ja nog tror jag att linnegardiner blir fint ! Gillar gardinerna nu oxå... Vackert med burspråk !
Kraam
Sanne