fredag, april 08, 2011

Lite ompyntat i köket

Nu börjar man verkligen känna av att det är vår i luften här hos oss! Snön har smält otroligt snabbt de senaste dagarna, både av sol och regn, men på nätterna är det ännu under nollstrecket. Jag brukar inte vara tidigt ute med att pynta för olika högtider och säsonger, men kanske beror det på att påsken infaller så jättesent detta år som jag nu ändå får lust att ställa fram lite påskpynt. Denna helg har jag ledigt och vi har bjudit gäster tills imorgon kväll, vilket alltid är en bra morot för mig att få det städat och kanske lite dekorerat ;) Så här ser det alltså ut just nu vid matplatsen.Jag träffade igår två kvinnor som läser min blogg ibland och dom undrade varifrån jag tar min energi att inreda och pyssla hela tiden? Jag svarade: "Ha! Ni tror väl ändå inte att jag har det städat och fint hemma?" Vet ju själv hur jag kan tänka ibland när jag kollar andras tjusiga bloggar, såna som har hem där man kan fota åt precis vilket håll som helst och det blir bra. Så är alltså fallet inte hemma hos oss, fem familjemedlemmar som vi är. Fem aktiva personer som alltid har nåt på gång dessutom. Och en vit katt som fäller hår överallt...


Man kan ändå alltid göra det bästa av vad man har, eller hur? Huvudsaken att man själv trivs hemma. Jag älskar doften av hemma när jag kommer ifrån jobbet. Nu ska jag kanske ta fram symaskinen en stund. Tack förresten för era åsikter om gardinerna! Har fått några idéer och ska kanske testa nåt jag kom på.


Två veckor tills långfredagen!
Ha en riktigt solig helg med sköna vårkänslor!

17 kommentarer:

Susanna sa...

Hihi, ja men så är det ju. Huset är som ett bombnedslag varje kväll hos oss. Trots att jag håller efter. Såklart vill man inte visa upp det ;) Tack för påminnelse om påskpynt! I år tänker jag vara fräck och låna din idé från ifjol med påskgräset :)

Skön helg!
/Susanna

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Heisann:)
Nå skjønner jeg ingenting...disse bildene dine ligger jo også inne på denne siden..
http://acstyle-photos.blogspot.com/
signert som hennes???
Hva skjer?
Ha en fin fin dag...
klemklem

Systrarna Hjertén sa...

Att bjuda hem gäster är absolut den bästa sporren för att få huset städat!

Mvh
Frida

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Ja..jeg tenkte på det om det var din blogg...men så ingen lenker til interiørbloggen...
Da er alt i orden....ha en fin helg...
klemklem

Malin sa...

Åhh så fint! Me like vitt!!! Kul att ha ljuset i en skål! Trevlig helg.

Malin sa...

Åhh så fint! Me like vitt!!! Kul att ha ljuset i en skål! Trevlig helg.

Nette Cecilia sa...

Jag tycker man kan vårpynta (påsk) när som helst det ger ju en vårkänsla ,trevlig helg ,Nette

Louise sa...

Det vita porslinsägget är jättevackert!! undrar var du hittat det?

Kamomilla sa...

Hoppas ni har en mysig fredagskväll!

Lyckoslanten sa...

Det är verkligen bra att få gäster med jämna mellanrum. I morgon ska jag låtsas att jag får det så hemmet blir polerat! Ha en skön helg! :o)

Puumuli sa...

Senast i dag frågade jag männen i vårt hem vem det är som stökar hela tiden? Jag anser att det måste vara någon annan än jag, den enda kvinnan i huset... Man, två tonåringar, två hundar och en katt (alla manliga...) tyckte att det absolut inte var dom!

Ha en fin helg!

Kram
Sari från Puumuli

lyckobo sa...

Mysigt vid din matplats, och jag tycker precis lika att det är bra med gäster, sporrar verkligen att städa om (när)man inte annars orkar!

Skön Helg!

Hemma på Landet sa...

Så mysigt du har gjort.:-) Kram Stina

Lilla huset på prärien sa...

Hej du söta!

Jag kan med glädje berätta att jag mår bättre nu. Solen skiner och jag gick ut för att hänga upp tvätten - det gav mig lite mer energi att lyckas ta mig ut en sväng med familjen - och NU mår jag hemskt mycket bättre igen. Väntar på att maten ska bli färdig (mannen lagar) och ikväll tänker jag ta mig ett glas vin, för det blev det ingenting av med igår (för trött...).

Stor kram Jenny

Huset på landet sa...

Härliga bilder! Här har vi också börjat påskpynta och idag plockade vi vide också.
Jag tror inte att det existerar nåt hus (åtminstone inte där det bor någon barnfamilj) där varje hörn är städat och fint. Här hinner det inte vara nystädat ens en halvtimme innan legobitarna ligger överallt igen...


Kram, Nicole

Fröken Fräken sa...

Ja, jag tror att "hotet" om gäster är det enda som får mig att få tummen ur och städa det sista.. sedan har man ju alltid hemliga hörn och skåp som man bara tryckt in grejer i!
Tänk, snart äntligen påsk! Ledigt utan att vara sjuk - hoppas jag!

Lottaspace sa...

Man väljer ju vad man visar upp :-)
Räcker ju att städa ett hörn, och så tar man lite bilder! Och fina bilder har du ju alltid!
Jo, snart är det påsk!