fredag, januari 14, 2011

Stilleben som gör mig glad


Hejsan allihopa! Idag har jag äntligen fått långledigt i fem dagar och som jag har längtat! Veckan har inte varit den bästa - varken för kropp eller sinne - men idag känner jag att jag återfått min energi. Känner ett stort behov att av rensa ut och storstäda just nu och det tror jag inte att jag är ensam om. Köksskåp och -lådor stod först på tur idag. Det blev fyra kassar med skräp! Dagens solstrålar var också efterlängtade, eftersom vi haft mulet och grått ett tag.

 

Efter jobbet igår kunde jag inte låta bli att åka förbi en blomsteraffär och unnade mig ett gäng med blommor. En azalea har jag inte haft på många, många år. Har varit för rädd för att inte kunna sköta en sådan eftersom den tidigare fick ett alltför kort liv... Vi får väl se den här gången nu då ;) Trevligt nog fick jag köpa blomman för halva priset. Ljusslingan i fågelburen lyser fortfarande mysigt på kvällarna.

 

Folk frågar mig ofta: Hur hinner du med allt? Och då syftar dom förstås på inredning... Jo, för mig är det viktigt med ett vackert, stämningsfullt och harmoniskt hem och jag njuter av att pyssla och flytta om saker. Det känns bra att vila ögonen på ett vackert stilleben, eller hur? Hoppas ni gillade dessa bilder och ha en riktigt mysig fredagskväll med era nära och kära! 
Kram,

14 kommentarer:

Åppå Källbackan sa...

Och jag som tycker att Azaleor är så lätta att ta hand om... det är bara att se till att de hela tiden är fuktiga så mår de bra :) Och enklast kommer man undan om man doppar ner dem i en hink med vatten tills det slutar bubbla ur jorden, då hålls den länge! :)

Hoppas den du har nu får ett långt och skönt liv ;)

Ha en trevlig helg!
Kram Sandra

Linda sa...

Vilket härligt stilleben! Jag har också unnat mig mängder av blommor nu dom senaste dagarna! Tulpaner och åter tulpaner, och vårlökar! Känns så fräscht och härligt!
Jag har också haft en azalea för en tid sedan, och den överlevde faktiskt en bra tid.. den var ljusröd och vacker länge.

Hoppas du får en skön helg!

Kram Linda

(eddas) sa...

Nydelige bilder du viser....blomster er et must i heimen:)
kos deg
klem klem

Nilla Q sa...

Helt underbara bilder! Jag håller verkligen med dig, man mår så mycket bättre om man har det fint omkring sig och något vackert att titta på!

Trevlig helg!

Kram Pernilla

Louise sa...

Verkligen vackert stilleben! Allt harmonierar så fint!!Skönt med långledigt!

Magia da Inês sa...

♥ Olá, amiga!
Passei para uma visitinha e desejar bom fim de semana com muita paz e saúde.
Seu blog é muito bonito e elegante... amei as fotos!
Beijinhos.
Brasil ♥♥
♥♥°º
° ·.

Plupps krypin sa...

Underbara bilder som man blir glad av.
Ha det gott.
Yvonne

Kamomilla sa...

Jättevackert! Jag får ofta samma fråga. Mitt svar är att jag inte ser på tv. Jag prioriterar det jag har omkring mig, det känns viktigt. Det är bra för själen at ha det mysigt i knutarna :)

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej!
Helt underbara bilder du bjuder på idag!
Jag har också jämt haft otur med azaleorna. Hoppas du lyckas hålla liv i den:)
Stor Kram Annelie ♥

Hvita Hjärtat sa...

Blommor står också på min inköpslista, de för med sig vårkänsla! Ett riktigt vackert stilleben du fotat! Jag håller med om att man gärna avsätter tid för inredning eftersom det ger så mycket energi att ha ett vackert hem.

Ha ett skönt veckoslut!

Kram,
Jennie

alegni sa...

om jag gillade! jag har inte köpt hem blommor än i år. får se om det ens blir något köp. förra året sköt jag upp tulpanenra gång på gång och det slutade med att jag inte köpte en endaste bukett på hela året om jag kommer ihåg rätt.
vi var på teater (ängland) igår. så har man då sett en skum pjäs igen...
trevlig ledighet! kramkramkram

Så Vitt Jag Vet sa...

Stiligt..... Ger ro... Och vackert att se på......
Trevligt veckoslut...
Kraam
Sanne

Älskade pion sa...

Jag har aldrig ägt en azalea,tycker att dom är så svåra att sköta,men dom är underbart fina....när dom är fina.;)Vad fint du har ordnat till det där hemma.Kram på dig vännen.Ulrika

Fairytale sa...

Halloj,
Riktigt fint. Älskar vita blommor. En sån fin fågelbur du har. Ljust och fint, det behövs nu när vi längtar efter våren.
Kram, kram
Tina