tisdag, oktober 26, 2010

Tisdagstema: Förvaring

Sent omsider kommer mitt bidrag till veckans tema i Fabriken. Eftersom jag var hemma på förmiddagen medan det var solsken, så gick jag runt och fotade några av de förvaringar som jag använder mig mest av.

  

Den ärvda skänken, lite vind och sned och absolut inte perfekt målad, men stor och rymlig och en bra plats för olika stilleben. Fyllt av dukar, kuddöverdrag, lyktor och väldoftande ljus. Vitrinskåpet är ett hemmabygge gjort av gamla fönster. I det trängs allehanda prydnadsföremål, glas och skålar och där borde redan för längesedan rensats ur lite...

 

Dom stora och breda lådorna i köket som rymmer allt det vi dagligen behöver för frukost, matlagning och bakning. Jag byter ofta om mellan olika korgar och skålar för frukterna.


 

Brödboxar har vi två stycken, en för hårt bröd och en för kaffebröd (men den ekar oftast tom). Burkar av allehanda storlekar och modeller finns här och där i köket. I den ena råkade det faktiskt finnas några våffelkex kvar... Jag gillar inte plast- och pappersförpackningar och flyttar helst över innehållet i finare burkar. T ex cornflakespåsarna flyttar jag över i plåtburkar.


I tvättstugan, där vi har vår grovingång, har jag gjort en liten behändig förvaring för Lillebrors mössor, vantar och sockor som är i bruk för tillfället. Resten finns i en större låda i hallen. Korgen, som är halvrund, har jag fyndat för längesedan på loppis och spraymålat den vit, sen hängde jag upp den på en skåpdörr.

Igår fick jag hem mitt första julinköp för året, ett par gardiner till köket! Har massor jag kunde visa här i bloggen just nu, men det får bli lite i taget beroende på tid och humör ;)

16 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Fiffig förvaringside med korgen hängande på dörren.
Kram! Sanne

alegni sa...

vi har också en korg som förvaring för mössor och vantar i vårt grovkök. fast den är i metall. dock har jag en cykelkorg i rotting (från 80-talet) på vinden som kunde tänkas passa där i stället. får bara hitta på en annan sorts upphängningsanordning för den. men idag hinner jag inte ;)
kram

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Masse bra oppbevaring her....:)
kos deg
eddaKlemmer

Villa Humlebo sa...

Många snygga förvaringsställen du har! =)
Hoppas du får en bra dag!
Kram Mia

Snäckskalsdalen. sa...

Många bra förvaringar är kanon och dina är så vackra allihopa.
Jag borde göra en genomgång av förvaringsställen här och igår funderade jag på om jag inte skulle byta ut det gamla trätråget vi har till frukt till något annat....
KRam

Sabina sa...

Fin förvaring! Jag har samma brödlåda på villan.
Ha en bra dag! Kram S.

Livet på Vestergård sa...

Fina förvaringar! Jag häller också över flingor och sånt i glasburkar. Mycket finare :)
Ha en fin dag! Kram Kicki

Fru Westman sa...

Fin förvaring! Gillar verkligen skänken!

Kram Linda

Lyckoslanten sa...

Du har verkligen bra koll och fina förvaringsställen för alla prylar. Tror du har inspirerat mig till bättre ordning! ;o)

Louise sa...

Mycket snygg förvaring! Och vilken fin ny header du fixat, stilig!

En vacker vardag sa...

Allt ser så fint och välorganiserat ut! Vi har också lådor i köket och det är jättesmart tycker jag. Ert kök ser dock betydligt rymligare ut :)

Julinköp låter spännande. Hoppas humöret är för att visa upp det snart.

Ha det gott!

Moster och jag sa...

Du har verkligen bra ordning. Jag blev inspirerad så kanske det också här snart blir lite ordning.
Fin header du gjort!
Låter intressant med julgardin. Jag skulle också behöva nya julgardiner till köket.

Ha det bra!!

Jenny sa...

Hej Vännen!
Åh vad mycket fin förvaring du har!
Jag gillar ditt vackra vitrinskåp!

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Kraam Jenny

Annies Blå sa...

Fin förvaring du visar! Visst är det mycket trevligare att jobba i ett kök där all mat finns i vackra burkar i stället för tråkiga förpackningar!
Kram/Annie :)

Lotta sa...

Hej!
Jaa, förvaring... bra förvaring tips kan man säkert int få för många av... Skänkens ben är jättefina.... tycker om skänkar av alla slag, bra som avställningyta och ger förvaringsplats.
-Lotta-

Lilja's Corner sa...

Skönt att höra att det är andra än jag som borde rensa i sitt vitrinskåp! Jag fantiserar om en hög skänk/byrå till vardagsrummet där alla ljus, dukar osv skulle få rum. Och så borde vi absolut få skrubben färdig bredvid tvättstugan! Idag då jag vek bort handukar fick jag lägga de sista i J's klädskåp...

Jeii, jag har höstlov idag och imorgon! Idag blir det först blodprov på vsc och sen loppisrunda med Cia. Skönt!
Ja, kanske inte blodprovet, men det där att få göra något trevligt efteråt :)