måndag, oktober 25, 2010

Från negativ till positiv, med solens och barnens hjälp

 
 

Hösten börjar så småningom övergå till vinter. Igår bara slappade jag halva dagen, sen fick jag myror i brallan, blev rastlös och irriterad... I rena rama frustrationen började jag städa i grovingången/tvättstugan, som i vanlig ordning var ett kaos. Tänk så fort det gick när jag kickat igång adrenalinet lite, hihi! Barnen var redan ute och lekte (efter att jag kommenderat ut dom alltså) så jag gjorde dom sällskap och vi gick ned till sjön. Vass har vi gott om och den är högre än barnen på sina ställen. Mannen har skaffat sig en viltkamera för att förhoppningsvis fånga älgar och hjortar på bild, det går nämligen ett stråk alldeles nedanför vårt hus. Lite äpplen kanske kan locka dom att stanna till en stund.


En nyfiken och sällskapssjuk Nelson började "prata" när han hörde oss på långt håll och undrade var vi var :) Det låter så kul när han har såna ljud, inte som vanliga jamningar.

 
 

Gott om kottar har vi också! Den här granen var alldeles proppfull. Vi hade med oss en kasse som vi plockade tallkottar i, för dom tycker jag är finare att dekorera med. Nu ska dom bara få torka och öppna sig först.
Efter stunden utomhus med vackert solsken, frisk luft och glada(re) barn var jag som ny igen! Dessutom hade jag en städad och fin tvättstuga då jag kom in. Att jag aldrig lär mig... slappa utan orsak är inget för mig ;)

19 kommentarer:

Det vita dårhuset sa...

Men vad vackra bilder!! Jag ska också ta mig ut med barnen och njuta av livet idag :)
Många kramar Erika

Linda i Lönnbacka sa...

Vet själv hur mycket som kan bli gjort när adrenalinet pumpar runt i kroppen. Minns en gång när jag var så förbaskat arg... Hann städa hela huset innan jag lugnade ner mig :)

Min man vill också köpa sig en viltkamera, kan ju vara spänannde om man är intresserad!! ;)

Så härliga bilder!
Kram kram

Signe 1 sa...

härliga och höstiga bilder du visar!:-) ha en fin dag!
kram sofia

Annies Blå sa...

Vilka vackra foton. Kottar gillar jag också som dekoration, de är så mångsidiga!
Kram/Annie :)

Lilja's Corner sa...

Vi hade samma söndagssyssla, tydligen! Jag städade också tvättstugan: skåp, hyllor och hela köret. Men sen for jag till brorsan och till gymmet, promenad hann jag med först i skymningen.

Jag tror jag är bättre än dig på det här med att slappa, och i höst har jag slappat så mycket jag hunnit (vilket iofs inte är så mycket...). Men jag måste ha nånting i händerna så att jag inte känner mig allt för lat, därför har det blivit en hel del stickande i höst :)

Bilden på A o E i vassen är jättefin! Den kunde jag tänka mig som en tavla. Spännande med viltkamera.

Lyckoslanten sa...

Visst önskar man att man kunde ha en uns av din energi! :o) Fina bilder och toppen att bli gladare och ha en nyputsad tvättstuga.
Angående bootsen löpte jag dem tyvärr i Trondheim på Din sko, precis sådana som jag hade sökt. jag tog en nummer större än jag annars har. Hoppas du kan hitta dylika, de var prisvärda dessutom! :o)

Älskade pion sa...

Tycker det låter som att du pratar om mig.;)Fina bilder du har tagit vännen. Ha en skön måndagkväll,ikväll blir det Maria Montesami kl.21.00,kul tjej.;) Kramar Ulrika

Livet på Vestergård sa...

Vilka fina bilder! Vad kan man annat än bli på gott humör efter en stund ute i naturen.
Nystädat ger ju också positiv energi :)

Moster och jag sa...

Härliga höstbilder!
En sån "städkick" skulle jag verkligen också borde få. Men nu just rullar tvättmaskinen och tumlaren mest hela tiden.

Hanna sa...

Ville bara titta in och önska en fortsatt bra vecka.
Kram
Hanna

Fröken Fräken sa...

På söndagmornar är jag alltid så seeeeg. Det känns som om jag aldrig kommer att komma igång, och allt verkar trist. Men sedan när man väl "tvingat" igång sig har man ju massor av inspiration och lust. Och så har man förlorat flera timmar att bara sega..
Hm, måste gå på kottejakt jag med! Det enda som var bra med mitt förra jobb var den gigantiska gran som växte bakom huset som hade de mest fantastiska kottar. Perfekt att göra jularrangemang med!!

Lilla huset på prärien sa...

Men så skönt! Ja det brukar faktiskt hjälpa att komma ut. Om bara vädret är bra så :)

Jag vet inte, det har en tendens att bli så hos oss just på lördagar av någon anledning. Jag tror att det är så stor förväntan hos oss att helgen har kommit och det ska vara så mysigt o bra allt. Det blir inte riktigt så... inte förrän på söndagen i alla fall, när vi alla har lugnat ned oss :)

Kram Jenny

Kamomilla sa...

Vilken fin dag och resultatet ser vi i finfina blider :)

Snäckskalsdalen. sa...

Härligt att höra att det går att läsa upp irritationsknutarna så bra. Det är aldrig fel att slappa men nästan alltid bättre att greja, men det behövs en startknapp ibland.
Vilka fin bilder det blev också!
Kram

Louise sa...

Oj jag skulle så gärna vilja ha litet av din energi :) Finfina naturbilder i höstskrud!

alegni sa...

tänk att få bo på ett så där underbart ställe! klart du är full med energi och inspiration mest hela tiden ;)
imorse steg jag upp 4.55 för att skjutsa morbror med fru till flyget. gäsp...
kramis

Galleri MochB sa...

Javisst gör solen gott för humöret :O) Härliga bilder och så mysigt att vandra i vassen.

En vacker vardag sa...

Både städning och utevistelse brukar göra gott för själen (på litet olika sätt kanske). Själv blir jag alltid piggare av solen och får oftare inspiration att städa då. Vilket går stick i stäv med att man borde vara ute just de dagarna :)

Väldigt vackra bilder du visar! Naturen kan sen vara vacker.

Allt gott!

Lottaspace sa...

Visst är det så. Skönt att slappa ibland, men nog mår man bättre av att vara i gång!
Kram, Lotta