torsdag, oktober 14, 2010

Perfekta mått och dom rätta kurvorna

Häromkvällen var mina föräldrar hem till oss och då hade dom med sig två möbler till mig. I stället fick dom ta med sig en soffa som vi inte hade plats för och vi skojade om hur bra det är att kunna göra bytesaffärer :) Jag skrev i ett tidigare inlägg om en grej som jag jättegärna ville ha, men som jag var rädd för att skulle vara för stor.


Det var den här vackra pigtittaren, som först min mamma hade som liten och sedan jag själv. Den är över hundra år gammal, kanske till och med från slutet av 1800-talet. Mamma har frågat tidigare om jag ville ha spegeln, men då hade jag inte nån plats åt den. Nu då, när jag kom på att den skulle passa i badrummet, så ville jag förstås få hem den genast! Måttet var helt perfekt och spegeln rymdes på skåpet!
I nästa inlägg kan jag visa er några helhetsbilder av badrummet, det har ni inte sett tidigare. Blev så glad för alla kommentarer om vårt sovrum i förra inlägget!! Det var flera som gillade tapeten, det var lite oväntat måste jag säga. Sen började jag fundera om ni kanske trodde att det var den ljusa bakgrunden med magnolior på kvistar, som var tapeten? Det är en faktiskt en tygtavla och tapeterna är mörklila som syntes på den ena bilden med stolen och väggkrokarna.

Hos oss blåser det hårda kalla vindar idag, men solen kikar fram ibland. I morgon lär det ska börja snöa och för mig är det fortfarande alldeles för tidigt! Snö skulle ju bara göra mina smygande julkänslor ännu värre... :)

16 kommentarer:

alegni sa...

så vacker den är och passar perfekt just där! vad står bokstäverna och siffrorna för?
usch, jag hoppas verkligen hotet om snö är falskt alarm. jag vill absolut inte börja slira omkring än :/
kram

Anonym sa...

Så vacker! Vilket hantverk. Kan tänka mig att den passar fint i ett badrum.

StrandviksVillan sa...

Alegni: Första bokstaven A (kanske Anna) har tyvärr gått sönder, den följs av SDD som jag tror var Sofia DavidsDotter. På andra sidan finns HF för HeikFolk.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Så nyyydelig den er....har ønsket meg piketitter leeeenge men ikke kommet over ennå...den som er vakker og billig:)
ha en flott dag
eddaKlemmer

Vekarus sa...

Voi miten hurmaava!

Elin Damberg sa...

Mycket vackra kurvor.

♥Min Eden♥ sa...

Helt otrooligt vacker! Jag tycker pigtittare är såå romantiska!

Jenny sa...

Hej Vännen!
Vilken vacker gammal pigtittare, den passar perfekt där! Jag tror inte jag sett nån sån som är lite bredare förut, jättefin!!

Kraam Jenny

Annies Blå sa...

Åh så fin! Och vad roligt när den är så gammal och gömmer en hel del historia! Vilken tur att den passade perfekt på badrumsskåpet :).
Ska bli roligt att se helhetsbilder av badrummet!

Kram/Annie

Ps. Här faller snön ner utanför fönstret redan idag...eller faller sidledes kanske beskriver det bättre... :)

En vacker vardag sa...

Helt otroligt vacker pigtittare! Vilka vackra detaljer den har. Passar perfekt på skåpet. Jag är nyfiken, så var snäll och visa mera bilder från badrummet.

Det verkar nog som vintern skulle vara på kommande nu. Suck! Såg i mataffären att de tagit fram juleljusen redan, men jag tycker det är litet tidigt ännu. Jag älskar julen, men man får inte "nöta" på den för tidigt :)

Gugis Pärlor sa...

Väldigt vacker! Vilken tur att den passade in!! Jag kommer ihåg att min mormor hade en i farstun då man kom in till henne. Härligt minne ;O)

Kram Gugi

Nette Cecilia sa...

Så underbart vacker o så bra den passade hos dig,kram Nette

Louise sa...

Oj så fin pigtittare! och den verkar sitt just som handen i en handske i badrummet! väntar på mera :)

Lyckoslanten sa...

Du vet verkligen hur du ska rubricera för att få en nyfiken! ;o) Men vilken otroligt vacker pigtittare! Min finsnickare till far gjorde en åt mig när jag var i tonåren, men så där krusidullig är inte den! Den är mera rund i formerna! ;o) Ser bra ut i badrummet! ♥

Livet på Vestergård sa...

Vilken tur att den hade de rätta måtten:) Den passar ju riktigt bra där på bänken!
Ja, jag tror att mina julkänslor skulle vakna till liv också om det kom fint fallande snö. Den snö som kom i dag var inte så rolig!
Ha en skön kväll!

Vardagslyx sa...

Så vacker den är! Kul också när den har en historia.

Kram Pernilla