tisdag, september 07, 2010

Tisdagstema: Barnrum

Denna veckas tisdagstema i Fabriken är Barnrum! När jag läste det för en vecka sedan tänkte jag att det var ju bra, för då ska jag äntligen ta itu med flera småsaker som jag tänkt fixa till i Lillebrors rum. Men, men... tiden räckte inte till och för att jag skulle kunna delta i temat så blev det till att snabbt ta några foton under tiden middagen kokade ikväll.

 

Det är inte så länge sedan vi möblerade om i Lillebrors rum med resultatet att det blev mycket rymligare och som han själv sa: "Nu har jag ju luft i mitt rum" :) På en smal vägg har han en turkos tapet och där står nu den gamla pulpeten som jag är så glad över! Ovanför har jag hängt ett snöre där man kan fästa alla fina konstverk med klädnypor av trä.


På sängen ligger ett sängöverkast som jag köpt på loppis, favoritkaninen som hängt med sedan han var tillräckligt stor för att kunna krama den, samt en mjuk bokstav A. På gardinstången hänger en liten Lillebror-body som han fick i present när han föddes.

 

Det som finns på att-göra-listan i Lillebrors rum är bl.a. att skruva upp några tavellister, byta gardiner, skaffa lite mera belysning och att så småningom få tag i en garderob. Ännu så länge klarar han sig med två stora byråer.

Detta inlägg var passande - förutom att det var veckans tema - för att Lillebror har födelsedag i morgon! Han fyller hela fyra år! En väldans stor och duktig kille har han blivit de senaste månaderna, våran lille goding :)

25 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Vilket härligt pojkrum.Det där med klädsträck till teckningar är ju en smart idee. Den ska jag ta efter;)Ha en trevlig vecka. titta gärna in till mig.

Unknown sa...

Hej! Så roligt att du hann med några bilder trots bråskan:) Härligt inspiration,
och stort grattis till lille jubilaren i morgon!

Kram Annaleena

Jessica sa...

Hej, ja barnrum får man vara snabb att fota när det är nystädat ;)
Fin skrivbänk!
Grattis till lillebror 4år!
Kram Jessica

Sirpa sa...

Hej ! Vad fina bilder du har!
Först tänkte jag, när jag började läsa, att har jag tittat till henne redan idan. Sen ko jag på att ni är ju flera som har samma tema...roligt! vad är inspirations fabriken?
Har det bra!
Kram Sirpa

Annies Blå sa...

Vilket mysigt rum er lilla lillebror har :). Den gamla pulpeten är jättefin, en sådan skulle jag gärna ha i vårt lekrum. Synd bara att de är rätt eftertraktade så det inte är det lättaste att få tag på någon till ett förmånligt pris...

Grattis i förskott till 4-åringen :).

Kram/Annie

Moster och jag sa...

Trevligt att få kika in i lillebrors rum. Ser så trevligt ut.
Även vi har en sån pulpet men den är inte inne utan förvaras i en hall.
Grattis till lillebror som blir en stor karl, hela 4 år.

Anonym sa...

now we´re talking :-) jättefint!
Kram Malin

Gugis Pärlor sa...

Fint rum Lillebror har! Grattis till Lillebror som fyller år idag!! En pulpet men enkel sådan har vi också men den står i garaget och är målad orange... Gräsligt! Den har varit renoveringsprojekt för mig de senaste tio åren men jag har aldrig kommit mig för... Hur nu det kommer sig?? Jaja, ni ska ha en fin dag i firandets tecken!

Kram Gugi

alegni sa...

grattis till duktige och tuffe lillebror! tänk vad åren går.
fint rum har han att stöka i, men fint är det ju överallt hos er :)
kram

Livingroom sa...

Så fin pulpet han har... tyker om det söta A:et oxå. HAr du gjort det själv,eller ?
-Lotta-

mitt skärgårdsliv sa...

Mycket fint rum er lillebror har :) Jag gillar pulpeten en sådan har jag alltid velat ha...
Önskar dig en riktigt trevlig tisdag!

Liljas Corner sa...

Grattis på födelsedagen Affe!!

Pulpeten passar ju bra där vid korta väggen. Den där räkneramen gillar jag! Hmm, funderar på hur ni har möblerna i resten av rummet, vilken tur att jag får se det på fredag :)

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att vi får kika in hos lillebror! Grattis till honom på hans stora dag!
Vad det är längesen jag fick möblera och dekorera barnrum. Nu sköter barnen det helst själv, så klart. Men de kan komma med intressanta ideér ibland och yngsta dottern möblerar ofta om i sitt rum :)
Ha en bra dag! Kram Kicki

klipposfia sa...

Ja det gäller att vara snabb i vändningarna om man vill fota så länge det är städat:) Väntar så på att få egna rum åt barnen här också...men den som väntar på något gott....försår om er lillebror trivs, det hade nog jag också gjort:)

Skogsdoft & havsbris sa...

Mysigt rum han har, lillebror! Den gamla pulpeten är jättefin. I lördags var vi på auktion och hade vi haft någonstans att ha en sån skulle en av de gamla fina pulpeterna som såldes där gärna fått följa med hem! Gillar snöret som konstverken hänger i.
Sist men inte minst: ett stort grattis till födelsedagsbarnet! :)

alegni sa...

handdukarna är från minimani och kostade just ingenting :)
brådis, brådis här. tänk att det ska vara lika varje gång - först kommer det ingenting, sen kommer det ingenting och sen kommer allt på en gång. nu har jag fem jobb på gång och alla är lika brådskande. och dygnet har fortfarande bara 24 timmar...
KRAM

Vekarus sa...

Kaunis huone!

Onnea sankarille ja hänen äidilleen!

becca sa...

hejsan!
vilket fint barnrum ni har, jag gillar skolbänken såå fin.

Ha en bra dag, kram Rebecca.

Louise sa...

Jättemånga fina detaljer i lillebrors rum; mjuka A.et, sängöverkastet, vimplarna, pulpeten... Gillar!

Lyckoslanten sa...

Du anar inte hur nostalgisk jag blir när jag ser de där färgerna i lillebrors rum. Nu förvandlas pojkrummen här och spåren av gymnasietiden finns inte mer. Nu blir de mera som gästrum, men ändå egna rum när de kommer hem på besök.
Njut! ♥

Sirpa sa...

Hej! Tack för din hälsning hos mig!
Ska väl titta in till Fabrikem!
Önskar dig en trevlig onsdagkväll!
Kram Sirpa

Kamomilla sa...

vad fint! jag kände att jag inte kunde delta...mina grabbar är stora redan... men det var kul att få en lite flaschback :)

Galleri MochB sa...

Sent omsider skall jag också gratulera ert lilla underverk :O) Så fint han har det i sitt rum nu!

Älskade pion sa...

Härligt barnrum,skolbänken var ju helt ljuvlig.ha en toppendag vännen. kram ulrika

Ylva sa...

vad fint med "alster-snöret"!