måndag, maj 10, 2010

Trångt i hjärnkontoret

Om jag är frånvarande här i min blogg och i era andras nu en tid, så beror det inte på inspirationsbrist - tvärtom! Jag har så många saker jag vill göra och det jag sysslat med på sistone hinner jag inte ens "rapportera om" vartefter :) I går kväll när jag lade mig kom jag på rak arm på över tio-femton småprojekt som jag vill ha fixade här hemma. Visst är det typiskt att när man borde börja sova så bubblar alltid idéerna fram?


Igår firade vi morsdag, först hemma hos svärmor och sedan hemma hos min mamma. Vilken bra dag då vi fick träffa alla syskon med respektive och syskonbarn och en heeeel massa hundar :D. Själv hade jag undanbett mig morsdagspresenter, eftersom jag nästa helg åker till... *trumvirvel*... IKEA!! Alla ni som besöker varuhuset med jämna mellanrum kan nog inte förstå glädjen i ett besök för nån som har åtta timmars resa tur och retur dit. Vill säga, det händer sig inte så ofta. Barnen gav mig ändå en vit verbena i en fin trähink som passar perfekt ihop med min lilla favoritfågel. Lillebror hade själv målat en kruka på dagis, med en viol i, och så hade de alla tre naturligtvis ritat och målat kort. Jag fick också en inredningsbok, men mer om den nästa gång. Med oss till mödrarna hade vi, förutom andra presenter, varsin burk med kakor som jag bakade på morgonen. Tips på gå-bort-present! Receptet hittar ni här.

 

För ett tag sen vann jag i en utlottning hos Hanna! Det var fyra blad (åtta bilder) ur boken Nordens flora. Om ni inte hälsat på hos Hanna så måste ni göra det nu! Hon tar de härligaste bilder av sitt vackra hem och ombonade altan. Jag gjorde som henne och hängde upp bilderna på en lina med klädnypor, men jag har andra planer för bilderna senare - så fort jag bara hinner för alla mina andra projekt! Just ja -  skulle ju också berätta att jag äntligen sytt nya kuddar till kökssoffan av samma blommiga tyg som gardinerna (lagom tills jag fick för mig att jag ska byta till rött ;) Tala om hemmablind, för fram tills nu låg där kuddarna med snöflingor på... Kanske inte så passande denna årstid?
Måste rusa! Ha en bra dag!

 
 

15 kommentarer:

Mia sa...

Gillar ditt vit-röda inlägg. Ska behöva en färgklick på inredningen i villan. Funderat på rött i flickornas småa krypin. Ikea resa, kul :) Åker också dit på fredag denna vecka!

alegni sa...

grattis till den fina vinsten! bilderna är redan fina där de hänger, men det ska bli intressant att se vad du hittar på härnäst.
de där glasburkarna ser fina ut. var har du köpt dem?
idag är dagen D kommen! tyvärr kom det bara en köksgubbe, för den andra hade fått vända hem igen halvvägs hit eftersom hans mamma blivit akut sjuk och förd med ambulans till sjukhuset. det betyder förmodligen att hela renoveringen tar längre än väntat, men det får vi lov att leva med, i guess.
ikea... jag vill också... ;)
kramis

Annies Blå sa...

Hej! Vad somrigt det ser ut vid din kökssoffa. Korten passar jättebra där! Spännande med ikea-resa. Vi brukar göra en ikea-trip en gång per år, och då köper man förstås allt man har spanat in under det gångna året i katalogen o på nätet, så kvittot brukar vara närmare metern långt varje gång ;). Tack för dina kommentarer hos mig. Tipset om att ta bort klädskåpen i inre farstun ska jag fundera vidare på ;)... Det kommer inte iaf att se helt ut som på ritningarna, i kvisten blir det fler skåp o en dörr faller bort. Det slutliga bestämmer vi nog först sen vi har fått upp väggarna så man får lite mer hum om hur det börjar se ut i verkligheten! Ha en skön vecka o lycka till med dina små projekt :) /Annie

Det vita dårhuset sa...

Fina och vackra bilder som vanligt hos dig!
Hoppas du har det bra i pysslet ;)
Kramen

Det vita dårhuset sa...

Fina och vackra bilder som vanligt hos dig!
Hoppas du har det bra i pysslet ;)
Kramen

Lina sa...

Hej!! Jo visst är det så typiskt att man ska börja inredningsdrömma just innan man ska sova?? Kanske vore en idé med ett anteckningsblock på sängbordet... IKEA-resa är ALLTID roligt... Jag bodde i Haparanda i 6 månader och tyckte då att det var lika roligt varje gång jag var dit, alltid nånting nytt att titta på... :) Annars bor jag 30 mil därifrån... Varför ska man ha röda detaljer i inredningen bara vid jul?? Det funkar väl vilken tid på året som helst... Å dina tyger var jättefina, det kommer säkert att bli super!!

Kram*

Lyckoslanten sa...

Idéerna för hemmet tar aldrig slut, men nu måste jag schasa bort allt som kommer i mitt huvud eftersom jag har ett läsår som ska avslutas och timmarna räcker inte till. Allt du visar är jättefint, från blomma till blombilder. jag vann sådana hos "Drömmar av silver" och jag ska hänga upp dem i uterummet. Njut nu av längtan efter Ikea! :o)

Livet på Vestergård sa...

Men visst är det roligt med ideér! Jag har också massor, men jag får spara det mesta till sommaren (då man alltid tror att man ska hinna med allt och när hösten kommer inser man att så blev det inte alls)
Att åka till Ikea är verkligen en höjdpunkt att se fram emot.Det blir ju inte allt för ofta med det avståndet vi har.
Grattis till en fin vinst! Det ska bli spännande att se vad du har för planer :)
Ha en skön kväll!

Jessica sa...

Hej
visst är det kul med alla ideer man får. Men just nu har jag lite svårt att komma igång med mina projekt.
Vill att det blir varmt NU!

Förstår att du ser fram emot ditt IKEA besök! Har du tok-koll på sortimentet inför besöket nu :)

Tack för din snälla kommentar! Jag tycker du har det mysigt hemma!

kram
Jessica

Liljas Corner sa...

Jag tycker pinnstolar är så fina! Gillar dom röda i förra inlägget. Och kökssoffan där i sista inlägget är ju just en sån som vi ska ha! ;)

Tulipa sa...

Hej!
Grattis till vinsten!

Lycka till med alla projekt,- också IKEA resan som närmar sig!

Kram mariette

Vecka - Vecka sa...

Fina kort! Köpte faktiskt en par liknande kort på Åbo konstmuseum för en par veckor sen, som fått ram. Vet inte ännu bara var jag ska hänga upp dom..
Ha en skön vecka!
Kram, Lotta

Anonym sa...

Ni ska ha en riktigt trevlig IKEAresa!

Kamomilla sa...

Jag har också ont om tid,men man gör just så mycket man hinner...

Älskade pion sa...

Jamen ibland är det nog lite trångt där uppe. ;)Man har tusen ideer som ska fixas.Men lite kul är det.;) Ha en fortsatt skön vecka. Kram Ulrika