onsdag, februari 10, 2010

My own room!

Nu har jag äntligen, äntligen fått i ordning "mitt eget rum", det vill säga allrummet på övervåningen som jag har tagit i besittning. Det var menat som tv-rum från början, men det var ändå ingen som använde det och jag tyckte inte att jag fick plats med allt mitt pysselmaterial och symaskin i arbetsrummet på nedervåningen längre. Här sitter jag nu också och bloggar på laptopen. Det blev en hel massa bilder idag, så jag delar upp det på flera inlägg. Alla ni som själva bloggar vet ju att man helst inte visar precis allt och alla ni som inreder vet ju att man inte kan åstadkomma en förändring i en handvändning, ibland får man helt enkelt ta vad man har och nöja sig med det. Nu syftar jag på mitt tillfälliga sybord, som egentligen är ett datorbord av hörnmodell. Det är alltså en tillfällig lösning! Så... den som bara har perfekta möbler hemma kan ju blunda nu ;) Den som följt min blogg ett tag känner nog igen de flesta sakerna, inget nytt här inte, bara nya placeringar.



Jag börjar med att visa pysselsidan av rummet. Bänken är en gammal hemmagjord som jag nu delvis målat vit. Under har jag lådor för tyger och annat material, samt en hög med magasin. Korgen till vänster om bänken är fullproppad med tyger också. Hyllan på väggen fanns i garaget, bara på med lite färg där med. Den ärvda trästolen målade jag om för ungefär ett år sedan.

 

På hyllan står bl a en gammal fönsterram och ett par favoritlyktor. På bänken en korg att samla halvfärdiga projekt i.

 

En minibyrå från Ikea som jag målat tidigare, en anteckningsbok för alla idéer man får och inte vill glömma, en korg för mina egna vykort som finns till salu och en korg för kamerasladdar och tillbehör samt minnesstickor och dylikt. Trälådan innehåller stämplar, band, snören och annat smått och gott.

 

Under bordet, på den där utdragsskivan för tangentbord, har jag en besticklåda för pennor, limstift, saxar och annat behövligt. Tyckte det var så sött med trådrullar i en glasburk då jag sett det hos andra bloggare, att jag också gjorde så.


Så det är alltså här jag håller till numera! Gissa om jag trivs? :D
Fler bilder kommer i nästa inlägg, då av andra sidan av rummet.
Jo, förresten - ni kan ju ta och föreställa er det här bordet nedanför i mitt rum istället ;)
Leksvik-bordet från Ikea har dom perfekta måtten och utseendet!

23 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket fint rum du har gjort i ordning till dig. Jag har inte den lyxen att ha ett eget rum men ändå har jag massor av pysselgrejor. Hrm! Egentligen ingen bra kombo direkt......

Ja mina bilder på min lilla blogghörna har dragit ut på tiden, men de kommer :)

Ha en bra vecka och hjärtanshelg!

Kram Lena

alegni sa...

det ser riktigt lyxigt ut det där, men du som är så drifig behöver nog en alldeles egen pysselhörna att hålla till i. om du nu får ha den i fred alltså ;)
härliga inspirationsbilder i förra inlägget! jag kan ta allt, tack!
febern är borta, men rinnsnuvan är kvar. tycker aldrig det kliat och haft sig i näsan så här många dagar förr. det är lagom roligt att jobba när halva tiden går åt till att torka näsan...
take care! kramis

Eva Linnea sa...

Jättefint! Här kommer du att uträtta storverk.
Kram Eva Linnea

Tre rum sa...

Fint har du det i ditt pysselrum. Att allt inte är som man vill ha det direkt är nog det bästa tror jag. Tänk vad tråkigt om man inte hade något att drömma om. Tog en titt på ditt vitrinskåp du nämnde i en kommentar, såg ju riktigt bra ut :)
/Tant Brun

Livet på Vestergård sa...

Jättefint pysselrum du ordnat till.
Jag har också ett bord från Ikea på lut till mitt pysselrum (eftersom jag bara har ett tilfälligt ännu ), det är inte samma ditt :)
Önskar dig kreativa stunder i pysselrummet! Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Men det blev ju väldans trevligt! Det är otroligt skönt med ett eget pysselrum. Jag får mycket mer gjort när jag inte behöver städa bort varje gång, men visst följer pysslet med framför tv och vid köksbord ibland! Grattis! ♥ Ann-Lis

Louise sa...

Jag är lite avis...men det får man kanske vara :O). Så fint du har ordnat det för dig, både praktiskt och mysigt. Skulle gärna sitta där och sy, pyssla...istället för vid köksbordet där man hela tiden får städa undan. Ha en skön fortsättning på veckan! Hurra förresten för att du kan rädda tulpaner från sopisen på jobbet!! ;O)

Sabina sa...

Jag kunde ta ett såntdär Leksvik bord jag med, fint för att vara ett Ikea (jag menar, Ikea har mycket bra men inte så mycket i den sirligare stilen och böjda ben!)
Härligt med egen pysselhörna! Jag inredde vårt arbetsrum till mitt pysselställe för en tid sedan och det är suveränt.
Trevliga pysselstunder!
Kram S.

Älskade pion sa...

Härligt att få en egen liten hörna. ;)Jättefint. Ha en fortsatt skön vecka. Kramar Ulrika

Sanna sa...

Åh så fint!!Jag förstår att du stortrivs i ditt rum! Gillade också inspirationsbilderna du visade, speciellt den sista då jag håller på att planera en fotovägg i vårt sovrum (det går låångsamt framåt). Leksviks bordet är också snyggt! Skulle vilja ha ett nytt skrivbord och svart kunde kanske vara snyggt..
Kram Sanna

Monica sa...

Såå fint! Nu blev jag faktiskt lite avundsjuk. Vill också ha ett sånt rum, men vi har tydligen byggt ett för litet hus. Måste vänta tills barnen flyttar ut! :-)
Ha det så bra!
Kram Monica

Livingroom sa...

Snyggt det ser ut. Förstår att du trivs där. Vad skulle inte jag göra för ett eget rum....?
Verkligen snyggt Ileas lilla bord. Finns det i vitt oxå?
Lotta

Kajsa sa...

Nice! Ordning o reda! Önskar dej många sköna stunder där i lugn o ro!

Signe 1 sa...

Vad härligt at få i ordning på ett rum sådär! Förstår att du är mer en nöjd, kanonfint blev det!:-)

Kramkram Sofia

Lyktor och Tyg sa...

Kanonfint. Så bra. visst är det härligt att ha en egen hörna.Så smart att ha ett hörnbord såg praktiskt ut.

Jag behöver göra ett ryck i mitt sy rum nu. Det ser hemskt ut.
Kram Kristina

Kamomilla sa...

Gjort för kreativa dagar! fint!

Stjärnor & Champagne sa...

Herregud vad jag har missat hos dig...Skärpning. Vad härligt med en liten egen hörna. Det vill jag ha när vi hittar ett större hus någon gång. Jättefint!!!

Kram Anne

Det vita dårhuset sa...

Heej A-C :o)
Gudars vilken trevlig hörna! Lite avis blir jag!! En annan har ju ingen egen hörna =( *fniss*. Fast önskan är stor då man skulle vilja samla alla färgburkar, penslar, sy grejer mm mm på ETT ställe....

Om en sisodär 20 år när barnen börjar flyga ur kanske ;o)

Trevlig helg på dig vännen!
Kramar Erika

Hem och Harmoni Marie sa...

Hjälp...vilket fint pysselrum! Jag blir alldeles betagen...jag vill ha ett likadant! :)

Underbara detaljer och jag förstår att du trivs där. Ett rum som ger inspiration...

Ha det gott, kram Marie

Vintage House sa...

Vad skönt att få det fixat mitt pysselrum är kaos och det är inte ett kreativt. Men snart ska även det fixas till kram sandra

Mitt skabbiga chica hus sa...

Woohoooo jag vill också ha ett eget pysselrum!!!

Vilken lyx!

kraaam
Mia

Limetwig sa...

Vad mysigt du har fått det, ordning och reda brukar underlätta i det kreativa kaoset :)
Ser fram emot nästa inlägg! Åse

Galleri MochB sa...

Så bra det blev! Borde också skaffa mej ett nytt hörn, för i mitt nuvarande pysselrum ryms jag inte in ;O)