fredag, februari 12, 2010

Detaljbilder från nya rummet

 

Då jag var i gång med att ändra om i mitt rum så bytte jag samtidigt tyg på sitsen på en gammal karmstol som vi har. Jag visade för nästan ett år sedan det här fina tyget som jag inte visste vad jag skulle använda det till och nu blev det alltså här. Örngottet är i babystorlek och jag tror nästan att jag haft det själv som liten :) (Stämmer det, mamma?). När jag letade i en låda hittade jag även ett par babyöverlakan med spets i kanten och blev så glad, för dom var exakt så breda som fönstrena. Jag sydde inte ens någon söm, utan hängde bara dom över stången.   *Nöjd!*

 

På ändan av gardinstången har hjärtat som jag nyligen vann i en bloggutlottning fått sin plats. I andra fönstret hänger en ljuslykta med form av ett hjärta. Mellan fönstrena och balkongdörren har jag hängt två panelgardiner med ett svagt magnoliablomsmönster på vit botten.

 

Stort hjärtligt TACK för alla hälsningar än en gång!!

Jag är helt förbluffad över responsen! Visst är jag nöjd med mitt "nya rum" :) Det känns egentligen lite dumt att jag inte kommit att tänka på att göra om allrummet tidigare... Men som i alla familjer, så förändras behoven av rum och boytor med tiden, enligt intressen, jobb, antal personer i familjen och deras åldrar. Därför är det bra att då och då "think outside the box". Ett rum måste ju inte nödvändigtvis bara användas till det som det var menat från början. Fast det behövde jag väl egentligen inte nämna... Vet ju att så många av er "cirkulerar" möbler och rum med jämna mellanrum, hahaha!!



Till sist ska jag bara önska er alla en Fabulous Friday och en Sunny Saturday!
Ta hand om er!

26 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Vilket vackert rum! Gardinen och kudden är ljuvliga!

kram Mia

Louise sa...

Ja också detaljerna är fina!!jag skulle gärna cirkulera litet mera på vissa möbler men har en annan i huset som inte tycker att man ska dra omkring på möblerna så mycket...;/ ha en skön fredagkväll och lördag du också!!

Millas hem sa...

Ett sånt litet rart örngott!!
Hoppas att du får en mysig helg!

Kram Camilla

Linda- Vildros och kaprifol sa...

Vilket lyx med ett alldeles eget rum :) Om sisodär 18 år när barnen är utflugna kan jag göra mitt egna pysselrum på vår övervåning ;)

Du har inrett ditt jättefint!

Har själv köpt ett gammalt lakan som jag funderar på att ha som gardin i vårt bibliotek, men först måste symaskin inköpas!
Kudden var så söt!

Ha en mysig Alla hjärtans helg!

Kramar

Livet på Vestergård sa...

Vad fint det blev med lakanet som gardin. Lyktan i fönstret är en favorit :)
Önskar dig en trevlig helg!

Galleri MochB sa...

Knepigt med lakanen över gardinstången! Kanske jag också måste prova i barnens rum... :O)
Skön helg!

Johi sa...

Tack för tipset! Jag har massa gamla barnlakan och örngott här hemma. Vilken kul idé att göra om till gardiner! Kram kram

Vecka - Vecka sa...

Så fint! Och babylakan är ju perfekta som små gardiner! har en par ställen där det skulle behövas..

ha en skön helg!
Kram, Lotta

Gugis Pärlor sa...

Otroligt fin förvandling av ditt rum! Jag tycker att det är härligt med energiska personer som orkar gång på gång göra underverk!

Ha det så bra!

♥Min Eden♥ sa...

Jag bara älskar gardinerna...de e så söööta!!!

Livet på Vestergård sa...

Jo, jag håller med om att doften var fantastisk men de var väldigt hårda, så jag vet inte kanske de borde få stå framme ett tag...

Lyckoslanten sa...

Jättefina gardiner, kudde och stolöverdrag! Du får nog känna dig nöjd med nya rummet. Här har vi möjlighet att göra om rum när sönerna har flyttat, men man vill ju ändå att de ska ha sina egna speciella rum när de kommer hem. Ha en skön fredagskväll! ♥ Ann-Lis

kaffeochkanelbullar sa...

Va fint ditt syrum blev. Tror bestämt att vi har 2 ungefär likadana karmstolar i uthuset, ska nog ta och damma av dem! Tack för fina tips du ger och alla vackra bilder. Ha en fin vändag!

Vintage House sa...

Hej hopp,
Så härligt rum har oxå gjort gardiner av gamla lakan..
ha nu en mysig helg!
kram sandra

Monica sa...

Hej!
Blev jätteförtjust i dina "babylakan-gardiner. Va fint!
Ha en trevlig helg och lycka till i min utlottning.
Kram Monica

Älskade pion sa...

Vilka gömmor du har.;)Jättevacker gardin och kudde. Ha nu en riktigt härlig helg vännen. Kramar Ulrika

Huset vid ån sa...

Hej A-C! Hoppas allt är bra med Er. Tack snälla du för dina vänliga ord inne hos mig, blir såå glad! Du har så fint i ditt rum som du gjort i ordning och jag gillar den "klassiska" lampan på sista bilden jättemycket! Önskar dig en bra lördag! Kram Therese

Grodmamman sa...

Åh, vad jag önskar att jag också hade ett sådant rum!:) Så fint du gjort det och jag tycker att det är kul att se att man kan göra så fint med saker man redan har.
Gardinen var jätte fin. Jag har också några gamla barnörngott från makens bebistid. Undrar var de gamla lakanen är?!?:)
Kram

Soltorpsgarden sa...

Underbart! Vad kul att få till det så bra! Kram

alegni sa...

allt är så fint, a-c, men den där karmstolen är jag speciellt förtjust i!
jag har tänkt sy köksgardiner av svärmors gamla lakan, men när ska jag äntligen komma mig för att göra det? kanske jag blir inspirerad sedan när vi får vårt nya kök... jag väntar faktiskt besök av en köksgubbe på tisdag morgon, så lite rör det på sig nu :)
skön kväll! kramis

Kamomilla sa...

Ja men vad fint! och du har rätt, saker och ting flyttar plats, familjens behov förändras och allt är en process som lever efter behoven.
Här kommer en vändagskram!
*---*
Kamomilla

Lyktor och Tyg sa...

Grattis till alla kommentarer, så roligt. Det är du värd som visar så fina bilder. Du kan verkligen vara nöjd med resultatet.
KRam Kristina

Galleri Hönshuset sa...

Hej, allt väl?

Vilka mysiga bilder, och ett eget rum? såååå underbart det måste kännas =)

Kikar in för o önska dig en härlig alla hjärtans dag imorn.

Kram Pirre

Anonym sa...

Oj vad mysigt rum du har åstadkommit. Man blir ju riktigt avundsjuk. Själv är jag på g med att måla om våra bruna trämöbler till vitt efter att jag sett din fina vita tv-bänk, men ännu har jag inte kommit till skott. Men kanske så småningom. Ha det så bra i ditt nya fina rum:) Sussi

Nicole sa...

Så fint du gjort i rummet! Ljust och fräscht men med massor av hemkänsla och mysiga detaljer!

Vändagskramar, Nicole

Ps. Myrsinen har jag köpt från Engelqvist.

Mia sa...

Vilket härligt rum. Jag önskar att mitt rum var så stort. Har ett 9 kvm stort syrum som är möblerat på 6 det är några smala gångar man kan gå på. Men kreativiteten flödar ändå.

Trevlig kväll/ Mia