torsdag, januari 14, 2010

Stars and Snowflakes



Lovade ju lite bilder från vardagsrummet. Nu börjar jag närma mig det resultat jag strävat efter där... fast klar blir man väl aldrig, eller hur? Tex skulle jag väldigt gärna vilja ha vita linnegardiner, sådana med hällor på baksidan, som det blir så vackert fall av, men dom är så väldans dyra... Det finns också ett soffbord som jag gillat i ett par år nu, men det får nog vänta ett tag. Just nu har jag många stjärnor och snöflingor i vardagsrummet, för det tycker jag passar bra på vintern: pappersstjärnorna och de virkade flingorna i fönstrena, två ljuslyktor, på soffkuddarna, metallstjärnan på prydnadsfönstret samt att man kan ana stjärnmönster i det virkade gamla överkastet.

 
  
Amaryllisen från julen har fått en ny stjälke som tappert strävar uppåt mot ljuset, men knoppen ser så liten och ynklig ut så jag vet inte vad det blir för blomning av den. Här nedan visar jag lite närmare bilder på de virkade stjärnorna eftersom många frågat om dom. Om man googlar på "virkade stjärnor" så hittar man en hel del mönster på olika modeller. För de som är virkningskunniga alltså, vilket inte jag är...

  

I morgon är det fredag igen. Hurra för mig som bara jobbar till klockan halv fyra och sedan har helgen leeeediiiiig! Det ni, uppskattas högt av någon som mig ;)

16 kommentarer:

Johi sa...

Så vintrigt men ändå med tanke mot våren! Stjärnor är en favorit hos mig med!

Det vita dårhuset sa...

Hej!
Gillar ditt vardagsrum!!
Och nu vet inte jag om jag förstod rätt men om de är de gardiner jag tror kan du gå in till ROSA HUSET i min högerspalt. Dom säljer de gardinerna med monogram, vitt monogram eller beige monogram för endast 4oo:- per PAR!!
Dom finns i min stad så dom kommer att hamna här både uppe i sovrummet och i hasllen nere ;o)

Kramen Erika

Limetwig sa...

Gillar verkligen den mörka stjärnan!
Fredag fint ord...

Ha det bäst! Åse

Lyckoslanten sa...

Fint! Stjärnor är aldrig fel, speciellt den här tiden. Jag ska inleda dagen med en lektion i det temat, men då blir det rita, måla och klippa stjärnor. Ha en mysig helg nu när du blir ledig! ♥ Ann-Lis

Livet på Vestergård sa...

Här är en till som inte kan virka. Som tur är har jag en mor som jag brukar lämna in beställning hos om det är något som ska virkas ;)
Snyggt med stjärnor och flingor!
Njut av din lediga helg!

mille sa...

Där har vi ju den fina fågelburen med ljusslingan igen, den är så himla fin :)

Galleri MochB sa...

Riktigt ljuts och fräscht, och mysigt med alla flingor och stjärnor :O)
Skön ledig helg! Vår är redan inbokad med allt möjligt...

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så fint du har det. Riktig vintrig stämning. Gillar verkligen den virkade pläden.

Jag hoppas du får en riktigt härlig helg! Själv är jag gräsänka...med en hel lista av roligheter jag ska hinna med hemma.

Ha det fint!

alegni sa...

fina bilder från fint vardagsrum fotade av fin flicka!
jag borde också ha låtit pappersstjärnorna hänga kvar i fönstret - det ser så mysigt ut med dina!
ha en trevlig kväll, och kom ihåg att ladda upp med biogodis imorgon :)
kramis

Skogsdoft & havsbris sa...

Fräscha vilsamma färger i ert fina vardagsrum! Stjärnor passar verkligen bra så här vintertid.
Håller med om att vissa gardiner är lite onödigt dyra... T o m på rea kan de kosta en hel del! Hm...
De virkade stjärnorna är verkligen fina, men tyvärr går den typen av virkning utanför mitt område också... Håller mig till mina mormorsrutor! ;)
Ha en skön ledig helg!

Liljas Corner sa...

Du har ju också jätteljusa och fina bilder! Vi har nog bra kameror ;)
Jag har en hyacint som är helt galen. Efter att den blommat med en dubbelstängel, som var kluven på mitten, har den nu en blomkvast utan skaft och så håller det även på att komma upp några blommor direkt ur sidan på löken!

Jag antar att du alltid har nystädat kök då vi hälsar på, men i alla fall så ser det alltid så organiserat ut! Vårat är alltid ett enda kaos tycker jag. Det ska jag nog ta en funderare på ikväll :)

Nu tar jag helg! Ses imorgon!


psst! Såg i tidningen att minimani har 50 % på fågelburar :)

Fröken Fräken sa...

Ja, man kan uppnå vackert och trivsamt, som hos dig, men se klar... det vet jag ju inte om man vill bli? Vad ska man då pyssla med?! ;-D (och inte är serietillverkningen något för mig heller, jag tröttnar!)

Kamomilla sa...

Vilka härliga tuikkukoppar, som snöflingor!! Me like!!!
Ha ett skönt veckoslut!

Grodmamman sa...

Ni har det väldigt fint hemma hos er!
Tack för tipset om de virkade stjärnorna.
Jag har också en sådan där 5-årig dagbok och jag har nu inne på tredje året i den nuvarande. Kul att se tillbaka sedan!:)
Kram

Sabina sa...

Fina bilder från ditt vardagsrum!
Hoppas du kan njuta av ledigheten under helgen. Själv är jag ju "ledig" varje dag (eller jobb varje dag, hur man vill ha det) men vet känslan när man varit på jobb hela veckan och sedan bara får vara hemma. Njut!
Kram S.

Anonym sa...

Kiitos hiutaleista. Tuo keskimmäinen oli just se, jota erittäin ihailin. Tein muuten googlauksen katsottuani hiutaleitasi edellisen kerran ja löysin jostain suomalaisesta nettiputiikista kirjankin, jossa olis 99 erilaista hiutalemallia. Vähän rupes kiinnostamaan. Olen just niin pöhkö, etä voisin haluta tehdä ne kaikki.

Terv. Johanna