tisdag, januari 12, 2010

Förändrat vid fönstret

Hejsan du där, som kikar in här i StrandviksVillan! Idag har jag städat bort det sista av julen - nåja, fönsterstjärnorna i vardagsrummet hänger kvar, dom åker inte i första taget ;) Det blev så konstigt kalt och tomt i fönstren nu utan elljusstakarna, tycker jag. Märkte att jag har ovanligt lite grönväxter hemma, det brukar nästan aldrig hända sig, utan tvärtom har jag ofta så många att dom inte får plats. Detta måste åtgärdas ASAP!

 

I ena köksfönstret står numera det stora ljushuset och två glasflaskor. Den stora flaskan är från Ikea och den mindre är den gamla som jag fick till julklapp. Då fick vi också två handgjorda ljushållare i metall med handstöpta ljus och handgjorda keramikhjärtan. Med ljusen följde också hemlagat gelégodis av hallon och havtornsbär lagade efter recept som finns här. Mycket vackert och gott, så det tackar vi "tomtarna" för!

 

Några små blomknoppar kikar fram mellan bladen igen, trevligt! Ser att en julduk låg kvar då jag fotade, men den ligger i tvättkorgen nu. De rödvitrutiga gardinkapporna får hänga kvar ett tag ännu, men jag har redan funderat ut vad som ska hängas upp efteråt :) En till sak som jag inte kan plocka bort är en kökshandduk som hänger på ugnshandtaget, den är bara så söt... Kanske jag inte städat bort julen riktigt färdigt ändå...? Men visst kan man ha röd-vita textilier året om!



Till sist måste jag återigen tacka för alla era snälla kommentarer! Besökarantalet har stigit lite igen den senaste tiden och det är förstås också uppmuntrande för mig :D Kan knappt fatta att räknaren visar över 90.000 nu!? Hör också gärna av dig du som inte bloggar själv! Om du har frågor som du vill ha svar på så skriv helst direkt till strandviksvillan@gmail.com, annars är det svårt för mig att veta var/hur jag ska svara, eller att råka glömma bort det.
Allt gott till er alla!

17 kommentarer:

Stjärnor & Champagne sa...

Hallå vännen...Visst är det skönt att städa ut julen. Vad mycket fint du har fått upp i fönstrena. Älskar dessa hus.
Ha det gott...

Kram Anne

Kamomilla sa...

Klart du har många besök, din blogg är ju så mysig! :)

Liiite jul kan man bra ha kvar än... ;)

Kris sa...

Fint med hemlagat :)
Du har en läsvärd blogg och du framför dina texter på ett trevligt och "hemtamt" sätt!

Livet på Vestergård sa...

Rött och vitt är alltid snyggt tycker jag, så ha du kvar handduken.
Jag håller också på och planerar gardinerna som ska komma efter de röd-vit rutiga.Så småningom blir det byte...
I lördags fick blombutiken E... ett besök av mig, det var så tomt i mina fönster när julen plockades bort.
Ha det bra. Kram Kicki

Karlsebakken 37 sa...

Gott nytt år! Så fint det där ljushuset är, verkligen en favorit!

Som vanligt har du otroligt mycket vackra bilder, du är så duktig fotograf!

Hoppas allt är bra med dig och familjen,

stor kram C

(eddas) sa...

Koselig bilder...og så fine de var de lysholderene du har stukket ned i flaskene...kjempe smarte...hvor kjøpt??:)
ha en kos kveld
goKlemmer

Louise sa...

Att besöksräknaren ticka på kan jag bra förstå... :O) Jag håller på att städa undan julen och guuuud vad vi har grejer. Skulle gärna lämnat kvar gardinerna och en kökshandduk jag med men så tänkte jag att äh...nu ryker allt. Ha en bra vecka! Ljushållarna ser trevliga ut där de står i flaskorna!

Jessica sa...

Visst är det skönt att plocka undan julen men det blir lite tomt... Ska till plantagen en dag tror jag.
Vitt å rött är fint på sommaren tycker jag, passar till saft kalas i trädgården:)

Vad fina dina glasfladkor är ,vart kan man hitta ljushållare tro?
Må gott vännen
kram Jessica

Galleri MochB sa...

Jag nänns inte bränna mina handstöpta ljus, och de där var riktigt charmiga :O) Julen har åkt ut hos oss också... men som du säger det känns lite tomt utan de mysiga ljusstakarna.

alegni sa...

grattis till snart 100 000 besökare - kanske det blir en liten utlottning då ;)
rött och vitt funkar alla årstider, so no worries there, vännen!
de där ljushållarna är ju jättefina. varifrån bekommer man sådana?
jag har ont i båda armarna efter gårdagens vaccinering (fick stelkrampsvaccin i andra armen). det blev lite knackigt med sovandet för det gjorde ont på vilken sida jag än låg... nå, det går väl om :)
kramis

Liljas Corner sa...

Det är skönt att städa bort lite och börja om med ny fräsch "piffning", tycker jag. Jag ska börja städa bort julen ikväll, men kom på att jag antagligen inte har nåt vinterpynt att sätta fram istället. Hmm, bra ursäkt för shoppingtur?

Kramis! Ha det bra!

Liljas Corner sa...

Här tänker jag bara på mig själv... Va fint det blev med flaskorna! Jag har läst om självtorkande lera - kanske man skulle prova på att göra linande hjärtan, för dom är jätefina!

Anonym sa...

Hej! Åh vilka finurliga ljushållare! Det var ju smart så kan man flytta dom till andra flaskor! Ja här har vi inte städat ut julen än....men till helgen blir det. Dom där små ljushusen är så söta, jag har inte köpt något än men varje gång jag ser någon som har ett så blir jag sugen, nu måste jag inhandla några! Ha det bra kram kram Vivi

Unknown sa...

Ihania talvisia kuvia olet onnistunut ottamaan. Sinullahan on joulun jälkisiivous hyvällä mallilla. Minun pitäisi alkaa myös...
Ehkäpä selailen ensin vähän blogiasi niin se inpiraatio tulee. Kauniita kuviasi on aina ilo katsella ja sen jälkeen haluaakin laittaa myös itse kotiin jotain kaunista tai edes siivota. Kiitos taas blogihetkestä kodissasi. T. Elisabet

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Vad fint du har det!!

Inte konstigt att du får fler o fler besökare, du verkar vara en så go tjej och din blogg ger mycket inspiration:)

Ha en bra dag!

Kraam Jenny

Lyckoslanten sa...

Du vet hur man snyggt fyller ett fönster. Jag har min vita löpare med röda hjärtan och vadå'- det är ju snart vändag! Dessutom är rött och vitt jättesnyggt året runt, som hos Ett rött monogram. Så nu "bye, bye julen - hej ljusa vinter och vår"! ♥ Ann-Lis

Ekebo sa...

Grattis till så många besökare! Visst kan det vara lite svårt att släppa taget om julen men nu går jag enbart med riktet inställt på våren! Fina julklappar du fått. Ha det gott Kram malin!