onsdag, januari 13, 2010

Flytta, ändra, byta... igen!

I förra inlägget skymtade på en bild en rätt ny grej som finns i köket, nämligen en tallriksställning. Den hade jag kikat på länge i Huset på landets nätbutik, så när jag besökte deras julbutik i december och såg ställningen "live" så slog jag till. Praktiskt att ha vardagstallrikarna framme för barnen (har resten av kärlen i överskåpet) och jag har också tänkt mig att någon gång servera från ställningen, tex vid en buffé.

 
 

Det är ett konstant flyttande och ändrande i mitt (ehumm... vårt) kök. Bara under de minuterna jag fotade här så hann jag flytta på flera saker. Fast i morse frågade inte mannen efter besticken, han börjar säkert bli van... I somras fick jag en plåtburk för frukostflingorna, ni vet: "Köp tre och få en burk på köpet". Lite lustigt att jag hade en från tidigare i grönt, den är redan säkert femton år gammal. Jaha, där hade vi förresten ytterligare en röd-vit detalj ;)

 
 

Ovanför ugnen kan jag aldrig bestämma mig vad jag ska placera. Jag gillar att ha den stora svarta klockan där, men har också funderat på små hyllor för allehanda "lull-lull". Några andra förslag från Er? Efter att jag fotat ställde jag alla sakerna på en stor vit bricka, det blev bättre. En väninna på besök påpekade att hon från bilderna i min blogg trott att flaskorna i ställningen var mycket mindre än dom var i verkligheten! Tur att det inte syns på bilden i början hur stökigt jag har det i vitrinskåpet... Borde snart plocka ut allt, torka damm och sortera undan. Ett skåp till kommer nog snart behövas för allt jag samlar på mig, samt får som gåvor från olika håll :) På bänken ligger alltid framme en kom-ihåg-kalender för hela familjen och nu har vi också en 5-årskalender i vilken man kan skriva lite kort för varje dag i fem år framåt. De vita bordstabletterna fanns även dom i min stooora julklappshög, hihi!
Nästa inlägg kommer att innehålla bilder från vardagsrummet! Tjingeling på er!


20 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Hum hum.. här har stora delar av kvällen ägnats åt att flytta fram och tillbaka grejer i köket också! Fast mitt slutresultat blev inte lika fint som ditt, jag tappade inspirationen någonstans och lämnade saker rörigare än jag började.. sådant händer också! ;-D

Kris sa...

Jahhhaaaa ;)
det e ngn annan som har energi också ;)
Det e såå bra då man kan torka dammet och fixa just det som man skall fota....
dandär tallriksställning ser bra ut...
kunde passa här hos mig också. Jobbigt med alla tallrikar som ska ut och in i skåpet hela tiden...
Väntar på nästa inlägg :)

Vekarus sa...

Ihana kannu! Huvilalla saisi olla enemmän työtasoa, jotta sinnekin mahtuisi kaikkia ihanuuksia kuten lautasteline!

Minä täyttäisin uunin päällä olevan kolon kaappien välissä hyllyillä ja taas olisi tilaa minne kerätä kaikkea mahdollista kaunista :-)

Johi sa...

Flytta och ändra känner jag igen! Här har jag sprungit runt mest hela dagen och flyttat lampor och krukor mm. Nu vill man ju verkligen ha en ny fräsch start på året.

Mysigt kök ni har!
Kram

Lyktor och Tyg sa...

Ja det flyttas här med. Men jag gjorde före jul en riktigt rensning i lådorna och grejer som stått på bänken la ja gi lådorna. De övriga i familjen fick leta lite...fniss
Kram Kristina

Limetwig sa...

Kul att förändra lite... fördelen är då att resten av familjen är lite flexibla. Den där kellogg´s burken var fin fin...

Ha det bäst! Åse

Nilla Q sa...

Vad roligt att du gillade veckans tanke! Du får så gärna låna den och jag blir glad om du länkar:)

Vilket fint kök du/ni;)har! Gillade Kellogsburken! Den jag har är inte alls lika fin, bara tråkig :(

Kram Pernilla

Älskade pion sa...

Vilket vackert tallriksställ,vill också ha. ;) Ditt kök är ju också jättefint. Ha en bra fortsättning på veckan. Kramar Ulrika

Anonym sa...

Gomorgon,

vilken fin och användbar tallriksställning du hittat!
Har oxå många gånger funderat på att ta hem ett... kanske en dag!!

Vilken bra ide´ med vardagstallrikarna på ställningen!

Ja, detta eviga flyttande, tänk att man aldrig får nog av att ändra och greja. Men det är ju så kul :)

Skön torsdag till dig, hälsar en med likadan kellogsburk ;)

mille sa...

"Flytta runt i köket" då påminns jag om min mamma. Hon var fenomenal att flytta runt på fat, bestick och annat i köket. Hon var den rastlösa typen så det var väl någon form av mental avkoppling hon höll på med.
20 år senare, så har hon nog fått äta upp det många gånger.... pappa tyckte det var gulligt, ett äventyr liksom ...ha...ha

Anonym sa...

Hallå där!

Visst är det så, man springer runt och ändrar och fixar för det mesta. Det känns som om det är en sjukdom, eller vad tror du? :)

Fint kök du har.

Kram Lena

Skogsdoft & havsbris sa...

Hade missat flera inlägg här så jag fick kolla bakåt lite...
Så mysigt det ser ut i ditt (ehm...ert!) kök! Massor av fina detaljer. Jag har också en sån där grön corn flakesburk, vad synd att jag missade erbjudandet om den rödvita för den gillar jag verkligen! Är ju lite svag för burkar av alla de slag...
Här får nog också julgardinerna hänga med ett liotet tag till, känner mig inte alls inspirerad att ställa mig och stryka gardiner just nu... Och det känns inte alls länge sedan jag stod och strök julgardinerna! :O
Ha en fin fortsättning på veckan! :)

alegni sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
alegni sa...

sjuttsingen också att jag missade kelloggserbjudandet. säg till om det kommer flera gånger, så ska jag slå till, jag är ju inte bara lite svag för plåtburkar ;)
vilken ordning ni har i köket, vännen! jag suckade precis för mig själv över att man låter bli att röja undan i samtliga rum bara för att det pågår ett ändringsprojekt i ett av dem. konstigt...
(den borttagna kommentaren var min. jag skrev fel den istället för det på ett ställe)

Marita sa...

Fina bilder du visar! Köket är ju jättefint!
Jag trippade omkring i går kväll med kameran i högsta hugg! Här skulle det fotas ljusstakar... jag är såååå kass på att fota och inte blir det bättre av att ljuset inte är så himla kul...ser fram emot lite dagsljus när man har kommit hem från jobbet på eftermiddagarna!
kram, Marita

Anonym sa...

Hej.Ja var och när har man fått såna Kellogsburkar? Fin blogg. Kämpa på.

Livet på Vestergård sa...

Speciellt nu efter att julpyntet kom bort har jag också plockat saker fram och tillbaka.Skönt att höra att det är likadant hos andra också :) En annan sak som är likadan är 5års kalendern som också ligger i vårt kök. Ännu är det bara jag som har skrivit i den men den är tänkt för hela familjen. Det kan vara roligt bara att se tillbaka på temperaturerna :)
Ha det bra.Kram Kicki

Anonym sa...

Hej!

Vad fint kök du har. Jag gillar den färgen på köksinredningen.Är in och tittar till dig och beundrar hur du hinner med allt. Du har allt så snyggt och prydligt.Själv ser jag inte hur det skall vara före jag har det svart på vitt. Ha det bra.
Häls. Mia

Lyckoslanten sa...

Min man skulle gilla dig. ;o) Han tyckte att vi kunde plocka bort litet från köksbänkarna, flytta om. Stressa inte sa jag. Vänta det kommer nya prylar! ;o)

Louise sa...

Vad många fina grejer det finns i ditt kök! Gillar klockan, kannan speciellt mycket. En tallrikställning har jag också och har använt den massor just till servering! ha det bra!