tisdag, januari 26, 2010

Fågelbur



Tusen tusen tack för alla fina kommentarer på förra inlägget! Roligt att flera nya läsare har skrivit också. Medan jag kommer ihåg det ska jag svara på några frågor. Jodå, jag textade på frihand efter att jag sytt fodralet och jag var riktigt nervös för att förstöra hela kudden - tänk om det skulle blivit helt snett eller "tyrckfel". Egentligen tänkte jag överföra text med karbonpapper, men det fungerade inte alls på det grova linnetyget. Dessutom satte jag igång med textandet en halvtimme innan jag skulle iväg till jobbet... Kunde ju inte låta bli... ;) Jag använde mig av en särskild textiltuschpenna, liksom då jag gjorde detta örngott, och när man har fixerat med varmt strykjärn kan tyget tvättas i 40 grader. Jag ska försöka komma ihåg att uppdatera förra inlägget med en stickbeskrivning på sockorna. Min svärmor har inte möjlighet att sticka på beställning, vilket någon undrade.



För ett tag sedan fick jag ett "hett tips" om att fågelburar såldes bort för halva priset i en affär i grannstaden och den här föll jag för! Jag har ju sedan tidigare en rund som är lite större, men den har jag andra planer för nu. Har inte bestämt mig för innehållet ännu, men just nu ligger några rottingbollar inuti. En murgröna skulle inte vara så dumt... Senare kanske ett litet fågelbo och några ägg? Nu tror jag bestämt att jag ska smita ut i garaget några minuter och leta upp lite målfärg :) Har en hög med pysselmaterial som väntar på att förvandlas! Fortsättning följer...

14 kommentarer:

Kamomilla sa...

Vilken fin sak! Jag har en rostig liten bur och nu tackar jag för tipset- jag ska lägga lite träull i ring och så mitt trä-ägg i mitten som i ett bo! tack vännen, gulligt tips. :)

♥ Pia... sa...

hej där kreativa människa:)..oj sååå pysselsugen jag blev ..precis just nu..men får vänta ..en fagelbur ..tja varför inte..blev helt plötsligt sugen på en sån oxå..har inte fallit för bur förut men på något vis så påverkar detta med att blogga vääääldigt mycket :)så framemot att det blir vår och påsk så kanske jag får leta efter bur nu då..textilpennan du skrev att du använder ..panduro eller?..himla snyggt blev det på båda kuddarna..tack för tipset...kram..pia

Lyktor och Tyg sa...

Så fin fågelbur, perfekt för halva priset. Jag önskar jag hade plats för en själv.
Kram Kristina

Louise sa...

Fin bur! det där med murgröna är jag inte alls bra på...dom lever inte länge hos mig men kanske du är bra på dessa gröna svårskötta saker :O)

Amazingdays sa...

Ibland önskar jag att jag hade haft mer kreativitet att kunna fixa till sådana saker som en fågelbur och så att det blev fint och mysigt. Jag får titta på andra istället.
Jag ser framemot och se vad du gör med din fågelbur, den är jättefin.
//
Carina

Vintage House sa...

så kul att du tittade in till mig, vi får se vad det blir av lampfoten:) ser att du oxåå är på pysselhumör visst är det underbart nu fattas bara tiden.. ha en mysig kväll sandra

alegni sa...

problemet med fågelburar är just det där med innehållet. jag har också en bur, men för det mesta står den inne i skrubben och väntar på bättre tider ;)
det är bråda dagar här i mitt kontor nu... kramis.

Galleri MochB sa...

Fågelburen kunde väl passa bra på terrassen i sommar... Ser den framför mej där den hänger och dinglar :O) Låter spännande med målarprojekt!
Jasså det var du som var tomten bakom våra klappar... och vi gillade dom nog även i dom färgerna... ;O) Kudden ligger redan på plats i Tilles säng.
Fnissade lite när du undrade om stolen. Om du hade haft fb skulle du veta hela den skojiga historien bakom den... :O)
Ha en bra dag!

Livet på Vestergård sa...

Vi har också en fågelbur, men inte så fin som din och där bor det riktiga fåglar :)Som tur är behöver inte jag sköta dem, det gör barnen.
Ha en kreativ dag! Kram Kicki

mille sa...

Men jag vill ju också ha ett par. Säg att butiken ligger nära Stockholm?? :)

Vita små hjärtan sa...

Hej!
Alldeles ljuvlig bur!!!!
Å så fint du textat i förra inlägget!!!!
Kram Agnetha

Jessica sa...

Hej,
å vilken fin bur! Blir nog toppen med en murgröna i.
Fin header du har, visst är den ny? (eller har jag varit lite ouppmärksam :)

Hoppas du får en fortsatt bra vecka,
kram
Jessica

Lyckoslanten sa...

Fin bur! Jag tycker om min som jag har i uterummet med de sydda turturduvorna. Fågelbo passar säkert jättebra! Man kan kanske hitta chokladägg där till påsk! Få se nu vad du hittar på för fint pyssel! ♥

mille sa...

Men det kunde ju varit värre. Har iofs släkt i Wasa,Kvevlax, men dit åker jag inte så ofta.
Det blir väl till att leta fågelbur lite närmare, tack ändå :)