tisdag, december 22, 2009

White Christmas

Jaaaaa! Vi får en vit jul! I natt kom det ned rätt mycket vitt puder som vänligt nog täcker allt som är grått och mindre vackert på gården. Jag skulle väl egentligen inte haft tid, men kunde ändå inte låta bli att springa ut ett par minuter med kameran. Man vet ju aldrig när man får chansen att fotografera så mycket vitt nästa gång ;) För ett tag sedan släpade jag och Storebror det ena trädgårdsbordet till entrétrappan, det andra står på altanen. Pyntade med en "granrisduk" och vita och rostiga lyktor. Nu skulle det bara gälla att hitta dom där gamla vita skrinnskorna som finns någonstans i förrådet...

 
 
 

Hoppsan, lilla granen har blivit så tung av snö att den står snett nu! Som ni ser så var sommaren för kort, för jag hann inte måla brädorna under taket klart... Här på den nedre bilden ser ni var vår mur finns, den som vi gjorde i höstas. Innanför den ska det senare komma barrväxter och mycket stenar. Där står nu en... ja, jag vet faktiskt inte vad det kallas? Den är tillverkad av järnpinnar från en gammal harv och används egentligen mest på sommaren för att hänga blomsteramplar i. Istället har vi nu hängt en ljusslinga runtomkring. Jag måste ta nya foton när det är halvmörkt så syns det bättre.



Till sist vill jag säga att jag är så glad för alla er som ständigt hälsar på här på bloggen och stort tack för alla hälsningar!! Ni är alla små guldkorn i vardagen!

18 kommentarer:

Älskade pion sa...

Guuud vilket vackert hus du har. ;)Ha en riktigt skön dag. Kram på dig Ulrika

Fröken Fräken sa...

Jag som för en gångs skull gjort ett arrangemang ute på balkongen låt vara bara en korg med granris och en ljuslykta, har nu fåt se dem begravda i snö. OM de nu finns kvar därute någonstans..? Bara att pälsa på sig och ge sig ut att skotta! Men det är verkligen roligt att många kan glädja sig så åt snön!

Förkylningen kommer och går, men jag känner mig åtminstone piggare och när jag nu försöker att inte dra igång nya projekt (det tenderar liksom att spoliera julstädningen) kommer bara på massor nu!

Lyckoslanten sa...

Visst är det underbart med en vit jul! Det du har där bredvid ditt fina hus, det där frusna vattenbrynet, det skulle jag gärna ha här! Det ser säkert mysigt ut med belysning när mörkret faller! Njut av dagen! ♥ Ann-Lis

Livet på Vestergård sa...

Så fint du har pyntat ute. Snön har begravt det som jag pyntat vårt utebord med, men det gör inget...det är så vackert med allt det vita ;)
Ha en bra dag!
Kram Kicki

Hem och Lycka sa...

Vilka fina bilder av ett vackert vinterlandskap..

kram Mia

Jennyshemochharmoni sa...

Är verkligen ruskigt glad för er skull! Snön ökar på julkänslan markant tycker jag. Ha nu en riktigt mysig JUL!! Stor KRAM

alegni sa...

åh, ert hus är så FINT. kan inte vi få flytta in där också ;)
härliga vinterbilder även för en som inte riktigt diggar den här årstiden.
vi har fått truckloads of snow här nu och nu räcker det verkligen. inte ett uns till vill vi ha!
jag är verligen på banan med mina julförberedelser. nu är det bara sillsalladen och italienska salladen kvar att laga, sen är det bara att duka fram och vräka i sig flera dagar i rad :D
ha det riiiktigt bra! kram

Soltorpsgarden sa...

Hej! Så fint ni har pyntat, så gullig den där verandan på sidan är, härlig färg på huset! Kram Vivi

Louise sa...

Fint pyntat!! Stor julkram till dig!

Noga Utvalt sa...

Önskar dig en riktigt GOD JUL!
Kram Nadja

Grodmamman sa...

Vilket fint hus ni har! Och extra mysigt blev det med all snö!:)
GOD JUL!
Kram

Ann-Lis sa...

Brukar inte sitta vid datorn så här sent (halv tolv) men väntar gäster från båten. Ett gäng på fem pers kom på dagen o har somnat in...nästa kommer nu när som helst. Fullt hus här en vecka nu över julen:) men så ska det ju vara när det är jul. Härligt att vi får en vit jul iår. Underbart mjukt snö. Har ett nät av ljusslingor över den stora stenen. Ser ganska roligt ut med svag belysning under snön. Men jag tar borsten o borstar av stenen så kommer lamporna tydligare fram. Du har det riktigt mysigt pyntat vid trappan. Vill önska er alla en God Jul o ett Gott Nytt År!! Och som nyårslöfte har jag att vi ska träffas så fort som möjligt...när allt lugnat ner sig :)

Galleri MochB sa...

Javisst är det härligt med all snö :O) God jul på er alla! Kram Mia

Sanna sa...

Vilket fint hus ni har och såå mysiga vinterbilder! Visst är det härligt att vi får en vit jul i år!

God jul!!
Varma kramar, Sanna

Liljas Corner sa...

Ni har ganska lite snö jämfört med oss! :P
Va fint du gjort på bordet. Vi ses snart!

Livet på Vestergård sa...

Kikar in och önskar dig en riktigt God Jul!

Annelis hantverk sa...

Önskar dig och de dina en
riktigt God Jul!

Hanna sa...

Vackra vinter bilder.
en riktigt God Jul!
Kram
Hanna