lördag, december 19, 2009

Vit amaryllis







Dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan! Jag minns så bra då jag var barn och min mamma brukade räkna så här :) Och jag undrade hur hon visste hur många gånger hon skulle säga "dan före" hihi! På väggen i matrummet hade vi en kalender som hon sytt själv, med tjugofyra tomtar som alla hade en ring att hänga ett litet paket i. Spännande var det! I fjol fick våra barn ett kalendertåg av sin mormor, men jag har inte varit särskilt flitig på att fylla det med innehåll...

Igår var jag helt slut då jag kom hem från jobbet, i juletider är det verkligen intensivt, puh! Slappade efter maten och hade verkligen inga föresatser att uträtta desto mera, men så kom jag att tänka på att det skulle vara fint att byta kruka åt amaryllisen jag tagit hem. Den fick jag för endast en euro eftersom den började vara utblommad.  Hemma märkte jag att amaryllisen hade både nya knoppar och stjälkar på kommande. Krukan har jag haft i flera år redan. Metallstjärnan hängde jag upp på fönstret och så gjorde jag ett litet blomsterarrangemang till också, men det visar jag i morgon. Konstigt vilken energi man kan få av att pynta och göra fint? Åtminstone för mig är det så ;) Senare späddes inspirationen på då jag såg Ernst julprogram på tv. På bilden här nedan ser ni en favoritplats för mig, i fåtöljen med fina tidningar nära till hands, en pläd att kasta över benen och en kaffe- eller temugg stående bredvid på bänken. Aaaaah! Önskar er alla ett riktigt trevligt veckoslut - ta det lugnt!



12 kommentarer:

Sabina sa...

Hej!
Så fint det blev med den krukan till din amaryllis! Jag såg också på Ernst igår, men tyckte att han inte var lika bra som tidigare... börjar månne idéerna sina eller har man sett dem förut? Anyway, så gillade jag hjärtat (kransen) med lingonris och ska själv försöka hitta lite lingonris under snön imorgon! Och göra en likadan.
Du ser ut att ha en mysig plats där. Själv ska jag krypa upp i soffan snart, med en varm glögg.
Kram S.

Pink and white dreams sa...

Hej

vilken fin amaryllis och vilket pris. Inte äns Plantagen sääljer så där billigt här. Gillar ditt arrangemang på skänken, så enkelt och "städat".
Ha en skön helg!

Sabi

Lyckoslanten sa...

Jag kan hålla med dig om att även jag var helt slut i går. rekord för mig och jag var nära att slumra till på konserten jag besökte. Men du fick tydligen ny energi!
Dan före dan.... rabblade jag upp i morse och det där blir ju enklare att rabbla för varje dag nu. Mycket ska hända innan dopparedan, men det är ju bara trevligt. ha en skön fjärde advent! ♥

(eddas) sa...

Hvit amaryllis er jo bare vakkert:)
En god kveld ønskes deg
juleklem fra meg

Sanna sa...

Vilken underbar kruka!!Det ser jättefint ut med amaryllisen i den-passar perfekt! Var har du hittat krukan så billigt? :)
Ha en fin lördagkväll!
Kram Sanna

Kamomilla sa...

Bara ett ord.. MYS!

Anna-Lena sa...

Hej!

Tack för din kommentar hos mig som gjorde att jag hittade till dig! Vilket vackert hem du har och underbart fin blogg. Hit kommer jag gärna på besök igen!

Hoppas att du får en mysig 4:e advent!

Kram Anna-Lena♥

Englagård sa...

Det verkar härligt med favvofåtöljen och pläden. Jag har också en sån plats där jag kan sitta och mysa. I morgon ska jag försöka klä julgranen för att få till den där riktiga julkänslan som jag inte har haft i år. Tyvärr har jag försökt fixa granen varje dag i en vecka nu men det är alltid något annat som kommer i vägen

kram Karina

Älskade pion sa...

Vad fint du har gjort det. Ha en mysig fjärde advent. Kram Ulrika

alegni sa...

det är alltid så fint hos er, vännen (eller åtminstone på bilderna du visar ;)). (vad många tecken det blev där)
jag störtgillar den där stjärnan i all synnerhet, och den är som gjord för fönstret.
vad ska du göra på din "lediga" dag idag? här står köttbullar och croissanter på agendan.
ha en riktigt skön söndag! kramkram

Louise sa...

Jag förstår att du gillar att mysa på den platsen! Fint. Amaryllisen är vacker! och rosenkransen runt ljuset :O)

Galleri MochB sa...

Din amaryllis är såå mycket finare än Ernst savoykål ;O)