lördag, december 26, 2009

Låt mig presentera...



Jag måste ha gjort nåt bra det senaste året, kanske varit snäll några gånger. Eller så var det "tomten" som var väldigt snäll ;) Hur som helst så fick jag den här nya följeslagaren i ett paket! En Canon EOS 1000 med 18-55 mm objektiv och dessutom ett 75-300 mm objektiv. Vi har inte lärt känna varandra så väl ännu, men vi ska säkert bli vänner så småningom. Åtminstone umgås vi intensivt nu under juldagarna. Samarbetet har nog inte varit det bästa hittills, men ibland lyckas det. Här nedan ser ni lite av vad vi har åstadkommit tillsammans.





Först idag har julfriden infunnit sig för mig. Det var så intensivt på jobbet dagarna innan och på julaftonen, att jag nästan kände det som om jag kunde skippa julen helt och hållet. På juldagen slog tröttheten till ordentligt och humöret var verkligen inte på topp heller. Idag däremot har vi haft en riktigt härlig julannandag! Min bror och hans fru samt mannens bror och hans fru var hos oss på middag. Förberedelserna med maten gick så lätt och jag var riktigt nöjd med resultatet. Jag bjöd på julskinka och rökt skinka, kålrots- och morotslåda, varmrökt pepparforell och sill, grekisk sallad och marinerad räksallad med mera. Det goda sällskapet var grädden på moset :) Fastän vi var nio personer vid bordet så har vi mat kvar tills imorgon, sköööönt att bara kunna plocka fram. Nu: soffan, tv och (lite) choklad (eller rättare sagt alltför mycket) som det ska vara när det är jul och man har ledigt.

Puss och kram!
Tusen och åter tusen tack för att ni lämnat julhälsningar hos mig!!


21 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en klapp som heter duga!! Å snygga bilder :)

Åsa

Vform sa...

Tack för hälsningarna :o)
Och VILKEN julklapp...grattis!

God fortsättning där hos er också!
Vi ses! V.

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!

Åh vilken drömjulklapp, en ny kamera!! Superfina bilder du tagit!

Ha en mysig söndag!

Kramis Jenny

Kamomilla sa...

Åh så kul!! Och bilderna är fina!

♥ Fyra årstider sa...

Å vad kul 75-300 är kanon!
Kram Lotta

Livet på Vestergård sa...

Grattis till en fin kamera!Jag förstår att du har den inom räckhåll hela tiden nu medan den är ny :)
Vackra bilder du bjuder på!
Hoppas att du får vila ut lite nu efter julen i stället eftersom du haft så hektiskt.
Ha en riktigt bra fortsättning på helgerna. Kram Kicki

alegni sa...

grattis till din nya kompis, jag är säker på att ni blir BFF!
kamerabranschen mår bra av vårt bloggande ;)
trist att du kände dig som en urvriden trasa på julaftonen, men skönt att du hunnit varva ner lite innan reaeländet tar vid.
ha en avkopplande söndag, vännen! puss och kram

Lyckoslanten sa...

Vilken grej - and you are worth it! Nog för att jag har tyckt att du har haft superfina bilder tidigare, men man vill ju alltid förkovra sig och ha en ny utmaning! Hoppas att du har hunnit njuta nu! ♥ Ann-Lis

mitt skärgårdsliv sa...

Den kameran är toppen, ni lär nog snart känna varandra för jag gissar att ni umgås mycket just nu ;) Ha en trevlig söndag!

Tulipa sa...

Hej!
Jag förstår precis dina känslor... Det tar nån dag innan man kan komma in i julstämningen på riktigt.. man är bara såå trött i början...

Vad roligt med en ny kamera!

Hoppas du får en riktigt skön och vilsam dag idag också!

Kram Mariette

S o F sa...

Tack för ett ärligt inlägg om hur Julen kan vara, både med det som är bra men även annat som kan höra ihop med storhelger och traditioner - stress och trötthet bl.a.

Under många år kunde jag inte glädja mig åt Julen, utan upplevde väldigt mycket press och måsten runt den.

Nu (efter att ha blivit tvingad) har jag äntligen lärt mig hantera den genom att lyssna på hur jag själv verkligen vill ha det och vad jag orkar med.
I och med att stress och måsten har valts bort så kan jag numera känna Julefrid.

God fortsättning Ann-Christine!

A home far away sa...

Åh vad kul med en ny kamera! Var o tittade på att göra en uppgradering av min egen kamera, men det får nog vänta...tills jag fyller år kanske:)

Kram Gunilla i Singapore

Unknown sa...

Ihana uusi kamera. Teistä tulee varmaan hyvät ystävät. Itse en ole jaksanut paljonkaan kuvata joulun aikana. Työ vei kaikki voimat ennen joulua. Nyt on vain levätty. Huomenna arki kutsuu taas. Terveisin Elisabet

The Secret Garden sa...

Oj vad härligt med ny kamera och objektiv! Själv harvar jag på med min lilla kompaktkamera och den har ju sina begränsningar.

Trevlig sönndag!

Livingroom sa...

Hejsan!
Yes, fin grej. Mitt liv (på fotofronten) förändrades radikalt när dottern fick sin Nikon... nice!
Hoppas ni njutit med släkt och vänner liksom vi. Barnen pysslar med alla sina nya grejjer och det är så tyst och skönt. Då passar mamma på att kika runt i bloggvärlden litel
Kram på dej,
Lotta

Louise sa...

Vilken julklapp!! Ni blir säkert goda vänner av dina första tester att döma! Ha en skön fortsättning på söndagkvällen!

Norregård sa...

Så fin julklapp!!
Ni kommer säkert utmärkt överens, syns ju redan!!
Kram Kram Malin

Hanna sa...

Åh, vad snäll du har varit i år :) Jag får nog skramla alldeles själv :/
Fina bilder!

Ha d gott!
Kram Hanna

Skogsdoft & havsbris sa...

Det var minsann ingen dålig julklapp det där! Ni lär er nog snart att komma överens, du och din nya kompis! Det är ju alltid mycket nytt att lära sig, det tar sin tid att sätta sig in i allt. Men det är ju kul att prova sig fram!
Hoppas du hunnit vila upp dig nu efter jobbpärsen! Lite choklad till på köpet gör nog susen! ;)
Ha det så bra!

Fröken Fräken sa...

Åhåhå! Hoppas att det utveckas till en livslång romans mellan er två! Och kommer du på något bra knep med den kameran för att få vidunderliga bilder får du gärna förmedla, vi har den på jobbet och jag har inte riktigt orkat sätta mig in i bruksanvisningen... ;-D

Liljas Corner sa...

Tack för den goda maten och sällskapet! Det finns inte mycket som går upp mot den kombinationen!
Idag har vi, förutom varit till stan ett varv och sprejat en lampfot, bara slöat. Jag känner mig inte ritkigt redo för att börja arbeta igen, men det är väl nog bara att bita ihop...

Ha en bra vecka!