måndag, december 07, 2009

Jul i mitt kök

 
 

Jag lovade ju bilder från köket, så här kommer några mörka och gula från matplatsen. Ja, inte gör ju precis dom gula tapeterna det lättare att få till ljusa och fina bilder... Till nästa jul önskar jag mig att järnspisen är installerad och andra ljusare tapeter på väggarna :) Vet precis vad jag vill ha, men om det finns såna i verkligheten är en annan sak. Årets julgardiner är jag jättenöjd med! Det rutiga tyget köpte jag på Ikea redan i somras och det har jag rullat upp på plaströr och knutit upp med vita band. Caféstången har vi inte haft tidigare, den kom upp nu då jag gjorde om de gamla ärvda lakanen med spetskant till gardiner. Tror inte att jag tar ner dessa gardiner i första taget :)

 

På kökssoffan ligger skinnet nu, det ser så vintrigt, varmt och inbjudande ut tycker jag. Där ligger också dom snabbaste och enklaste julkuddarna, sydda av kökshanddukar. Bara att vika på mitten och sy ihop runtom - klart! Dessutom tycker jag att dom passar bra även efter julen. Kuddarna med blommor på har jag haft länge. På hyllan ovanför står nu båda ljushusen och lite annat smått och gott, måste visa det en annan gång. Till sist en helhetsbild tagen från matplatsen. Det som ni ser genom fönstret är den gamla stugan, Hildas, som ska rivas... nån gång, nån dag. Då får vi bättre utsikt, så det längtar jag efter. I morgon är jag ledig, så då tror jag bestämt att jag ska ta och baka lite gott till julen! Må så gott alla trevliga besökare!


Oj - hihi - kolla så korta ljusen är i kronan ovanför bordet, efter glöggkvällen! :D 

21 kommentarer:

Emmas utsikt sa...

Jättemysigt! Fina gardiner!

Emma

Backstitch sa...

Verkligt fina gardiner, dem behöver man nog inte ta ner ens efter julen inte heller de fina café gardinerna. Själv har jag använt gamla lakand med spets både till gardin och kuddar mm.
Kram Moster

Livet på Vestergård sa...

Gardinerna får du verkligen vara nöjd med!
Fint då ni har det så öppet mellan kök och vardagsrum.
Lycka till med bakandet i morgon!

Signe 1 sa...

Vilka härlia bilder från ditt fina kök!:-)
Gillar gardinerna skarpt!
Kram Sofia

Sanna sa...

Underbara bilder från ditt fina vardagsrum och kök!Jättemysigt! Så snyggt det blev då du målade byrån under tv:n (tv-taso på finska kommer nu inte ihåg ordet på svenska..)Dina julgardiner i köket är såå fina. Jag skulle vilja en gardin i rödvitrandigt tyg från ikea, men vet inte när jag ska ha tid att åka till ikea eller sy..
Ha en fin ny vecka!
Kram Sanna

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Jättesnygga gardiner:)

Vad fint du har det i köket o i matrummet/vardagsrummet!!


Ha en trevlig vecka!

kram Jenny

Anonym sa...

Hej
Vad fint du har i ditt hem. Så ljust och mysigt. Kram Nina

Lyckoslanten sa...

Jättefina gardiner och kökskuddar. Dem kan du ha länge! Nu behöver du väl inte möblera om på en stund eftersom allt är på sin plats. ♥

Kamomilla sa...

Så öppet, ljust och fint!

Fröken Fräken sa...

Jomen, det där Ikeatyget, som jag själv är stolt innehavare av, är så fint! Det kommer inte till sin rätt på rullen riktigt, men sedan när man syr, ja då blir det så fint som dina rullisar!
Jepp, kökshanddukar, den bästa sortens kuddfodral ;-)

Jessica sa...

Hej vännen,
åh jag gillar det där IKEA tyget som du har sytt rullgardiner av! Har randiga Berta från IKEA här hemma.
Ser så mysigt ut i ditt kök.
Visst är det så att det alltid är saker man vill göra, köpa eller ändra här hemma. Alla i familjen är inte lika roade (läs Ola *fniss*)

Mysigt att vara ledig mitt i veckan! Hoppas du får en skön dag.

Stor kram
Jessica

Lyktor och Tyg sa...

Så fint! jag vill också ha det så städat, det är det inte hos mig nu.
kram Kristina

Vita Lyckan sa...

Härliga bilder! Gillar kökssoffan! Väldigt öppet och ljust. Ser stort ut.

(eddas) sa...

koselige bilder fra kjøkkenet....drøm...drøm...
ha en fin uke
klemmer

Evas Bloppis sa...

Härligt kök och vardagsrum ni har .Gardinerna är ju så fina .Smart att rulla upp dem på plaströr .Önskar jag kunde sy ett par till mig själv .kanske jag ska tordas prova på

Kram Ewa

alegni sa...

härliga gardiner och kuddar, och ljust och fint med den öppna planlösningen. jag undrar vilket mörker det är du pratar om... ;)
kramis

Älskade pion sa...

Vilka fina gardiner och kuddar du har sytt. Ha en skön dag. kramar Ulrika

Huset vid ån sa...

Vad fint o hemtrevligt det ser ut.....En härlig o charmig soffa också! Önskar dig en bra dag! Kramis Therese

Evas Bloppis sa...

Superduper Tack för ditt tipps .Fick en massa gamla lakan efter min mormor ,då min mor rensade vinden .Så jag ska ta chansen att prova sy ett par .
Kram Ewa

klipposfia sa...

Du är inte ensam om gardinerna:) för här finns de åxå:) men då vet man ju att man inte är ensam om att tycka de är fina:) Ser så öppet å fint ut! önskar vi hade sånt svängrum ibland med, men gamla hus är nog väldigt inrutade.....men allt har sitt!

Louise sa...

Härligt härligt!!