fredag, november 06, 2009

Why?

 

Det börjar smyga sig in lite julaktiga föremål här och där i hemmet... Idag tog jag hem en liten söt Ellwoodii. Ni kan ju googla om ni undrar vad det är ;) Något man förknippar mycket med julen är ju förstås röda äpplen. Just dom här är inte riktigt den där "äkta" sortens juläpplen, men vackra ändå och faktiskt mycket godare. Kottar borde jag plocka mer av, så jag får burken fylld. Den fyrkantiga glasburken fanns, som allt annat gammalt jag "drar in i huset", i den gamla stugan på gården och jag har knutit ett paketsnöre runt den. Lagom dekoration för mig ;) Hur var det nu - Ett äpple om dagen håller doktorn från magen.

 

Hmmm.... Ska jag skriva vad jag tänker just nu eller inte?  - - -  Och det gjorde jag i går kväll, en lång text faktiskt, men nu har jag sovit på saken och lugnat mig :) Kan avslöja att det har att göra med folk i min omgivnings kommentarer om bloggandet. Vad det är bra för, hur jag orkar med än det ena, än det andra, hur jag hinner, bla bla bla. Whatever? Min blogg är till för de som verkligen är intresserade och finner inspiration här. Annars behöver man så klart inte ödsla sin dyrbara tid på att klicka sig hit! MEN - jag får också ofta positiv respons, särskilt av mina kompisar och arbetskamrater (de som känner till bloggen) så TACK så hjärtligt för det! Och så får jag ju jämt så fina hälsningar från er andra bloggare också :) Nu ska jag gå och väcka mina tre sötisar och så ska vi åka till dagis, skola och jobb. Ha en fabulous friday alla godingar!

38 kommentarer:

Anonym sa...

Vissa kommentarer i omgivningen kunde man gott slippa. Vi är ju intresserade av olika saker - så är det ju bara.. De som har fördomar kanske aldrig vågat pröva? Österbottniska jante-lagen är hård ;)

Det är givande att både få och ge inspiration! Och du inspirerar med din blogg!! :)

Nu skola, dagis och jobb för oss också!

Ha en bra dag!

Åsa

Vekarus sa...

Älä turhaa kuuntele heitä! Toisesta korvasta sisään, toisesta ulos!

Minulla on vähän vastaava ongelma, lukevat mutteivät kommentoi, eivät blogissa eivätkä muutenkaan :-( Mutta eipä sille mitään voi...

Mukavaa loppuviikkoa!

Lena sa...

Kottar ska jag också plocka, tack för tipset!
Ja du, det där med otrevliga kommentarer om bloggande... jag fick av en nära bekant höra att de där bloggarna är lite "enkla" människor. Själv upprätthöll jag just då 4 bloggar samtidigt. Vilket nog personen kände till.. Kändes inte precis roligt. Men det är bara att konstatera - de som aldrig bloggat kan ju inte förstå tjusningen med det heller. Synd för dem!

(eddas) sa...

Huff ikke hyggelig med disse som skal legge igjen dritt kommentarer....som du sier de trenger ikke lese blogger...
ha en fin dag uansett
så tenker vi heller på alle de hyggelige kommentarer som legges igjen:)
klemmer edda i oslo

alegni sa...

de negativa kommentarer jag får handlar om mängden pengar jag lägger på inredning. som om folk hade att skaffa med vad jag gör med mina surt förvärvade slantar :( en del reser upp sina pengar, jag dekorerar hemmet med mina. var och en gör som den vill, int sant?
jag googlade det som du skaffat hem. jag tänkte köpa en större häromdagen men ångrade mig i sista stund :)
ja - NÄR ska vi hinna träffas?
lilith har jag blivit bekant med via x3m-communityn och det var inte första gången vi träffades. faktiskt var hon här också hos oss igår - på lite virkskolning :)
skön helg, vännen!
kram

Viveka på Humlebacken sa...

Hehe, känner igen det där med att folk upprör sig över att man tillbringar mycket tid vid sin blogg... det ska väl de sk-a i!! De tittar säkert på TV eller något annat som man inte hinner när man surfar runt i bloggvärlden.. Bry dig inte om dem!

Livet på Vestergård sa...

Det blev till att googla, så nu vet jag vad det var du tog hem :)
Jag tror att det är många som inte förstår det här med att blogga, men det finns så många olika hobbyer och allt tilltalar inte alla.Jag förstår att det känns onödigt att behöva ta emot negativa kommentarer från omgivningen.
Men fortsätt med friskt humör för det är alltid så roligt att kika in här!!
Ha en bra fredag!

Sabina sa...

Äpplen är en bra idé om man vill få in lite rött i huset! I mitt hem är det alltför tidigt med julsaker ännu, jag väntar med det till närmare december, annars tröttnar jag på dem redan innan julen! :)Men ska nog handla hem röda äppel...
Vad tråkigt att du får negativa kommentarer om bloggandet. Jag har (ta i trä) bara fått positiva kommentarer hittills. Dom är antagligen bara avundsjuka, dom som varit så negativa mot din blogg.
Ha en bra dag och skön helg!
Kram Sabina

Eva Linnea sa...

Tänk bort alla energitjuvar, de får klara sitt eländiga liv själva! Missunnsamma, avundsjuka & trångsynta människor ska "svältas" bort tycker jag och det gör man bäst genom att inte ta notis om dem och inte lyssna.
Ha en jätteskön helg!
Kram Eva Linnea

Ivars sa...

Jaa du.. Håller helt med dig! Var och en med sitt som mormor brukar säga... Jag älskar hursomhelst att kolla in din blogg, se alla vackra bilder och få inspiration till att göra nåt fint själv i hemmet. Så tack för att du delar med dig! :)
Skön fredag till dig!

Louise sa...

javisst är det tråkigt med negativa människor omkring en...de negativa kommentarerna har säkert i grund och botten med avundsjuka att göra! Fortsätt att blogga friskt vi är ju så många som diggar det!! ha en bra fredag du med!

Galleri Hönshuset sa...

Hej tjejen, allt väl?

Vilka mysiga bilder du har lagt ut, jag längtar till man får ta in stakarna och granen =)

Jag tror det handlar om avundsjuka helt enkelt!
Det är många som läser bloggar men har kanske inte tid och göra det själv, fast det vore drömmen för dem. Eller så vill dem ha det som du hemma men kan inte åstadkomma det av olika anledningar...inte vet jag, men inget o bry sig i...Jag har förstått att det är många som får kommentarer både i bloggen och irl, men jag har alltid funderat...Om man nu tycker allt möjligt negativt om bloggare och deras blogg, hur kommer det sig att dem då återkommer dit? För hur ska dem annars veta vad det skrivs och visas för bilder om dem inte läser dem om och om igen?....

Ja, tråkigt är det iaf.

Men jag tycker det är kul o vara bloggare och läsa andras blogg och få den enorma inspiration som man får =)

Önskar dig en riktigt härlig helg. Kram Pirre

Skogsdoft & havsbris sa...

Härlig färg på äpplen! Passar bra med något som lyser upp nu, innan det "riktiga" julpyntet kommer fram på allvar! Och inte är det ju så länge kvar till advent nu heller...
En Ellwoodii borde jag också ta och skaffa, de har sån härlig grönska!
Vad tråkigt att du får negativa kommentarer om ditt bloggande. Tycker allt att folk kunde hålla sånt för sig själv, jag tror knappast du kommenterar deras fritidsintressen och hobbyer på samma sätt heller! Har själv sluppit negativ respons, det är egentligen knappt någon som vet om att jag bloggar heller. Har velat hålla det lite privat. Är väl rädd för att släkt och bekanta ska tycka det här med bloggande är löjligt, något de inte förstår vitsen med...
Fortsätt blogga i samma anda du, det är ju klart och tydligt uppskattat av oss andra! :) Ha en skön helg!

Johanna sa...

Tråkigt med negativa kommentarer...Kan det möjligen ligga lite avundsjuka bakom?? En sån tur att vi alla har samma tid som vi spenderar på det sätt som vi själv väljer!

Ha ett skönt veckoslut!

Galleri MochB sa...

Finfina bilder :O)
Och jag håller med dej angående de där lite trista kommentarerna man får ibland... "ställer du upp dina grejer då enkom för att fota dem"... "springer du runt i huset hela tiden med kameran"... "HUR hinner du?" Men brukar tänka som så att det är helt frivilligt att gå in på sidan! Finner man inget nöje i det får man hålla sej därifrån. Men tydligen är nyfikenheten för stor eftersom de ändå är in där och smyger... Och sen så försöker jag att inte bry mej ;O) Får ju för det mesta bara snälla positiva kommentarer!!

Liljas Corner sa...

Vad man än gör finns det folk som har sina (negativa) åsikter. Jag tycker det skulle va jobbigt att va en sån människa! Är en sån människa nånsin på riktigt glad?

Fina nästa-julbilder! Hoppas ni får en trevlig helg!

Liljas Corner sa...

nästaN-julbilder menade jag ju!

Och så vill jag tillägga att bloggande är mycket mer givande och kräver t.ex. mer hjärna än t.ex. tv-tittande som ju är en grymt vanlig hobby.

S o F sa...

Du är bra du - tro inget annat!!

Låt allt "dumt" rinna av dig som en gås - det sägs så mycket i oförstånd.

Trevlig Helg!

Lyckoslanten sa...

Hm... Tyvärr finns det många som alldeles för genomskinligt säger att de ALDRIG skulle lägga ut sitt liv på nätet (vilket man ju inte alls gör, bara en liten, liten del), men sen njuter de av att få läsa bloggar! Den ekvationen går inte ihop. Vi bloggar ju för att dokumentera och inspirera, dela med oss...

Du gläder många med dina fina inlägg och den som gör gott får gott! Trevlig helg!

Its a house sa...

Strunta i energitjuvarna!!! I 99% av fallen ligger det okunskap och/eller avundsjuka bakom negativa kommentarer! Tack förresten för dina synpunkter på vårt badrum, det uppskattas!

Ha en skön fredag!
Karolina

Unknown sa...

Minulle tämä bloggaus on uusi harrastus, mutta hieno sellainen. Sinun blogisi oli minun inspiraationi kun aloitin. Nytkin täällä flunssassa (mahdollisesti sikainfluensassa...) ihailen sivujasi ja jaksan taas tätä flunssaa.t. Elisabet

Fröken Fräken sa...

Ja, jag smyger ju in minigranar i parti och minut här och försöker låtsas som om de inte ger en julkänsla... ;-)

Ja, det är ju en av anledningarna till att jag bloggar anonymt. Jag vill slippa hålla på och tänka på vem som läser bloggen och som också känner mig i verkliga livet, och vad de då tycker och tänker.. hör många som fäller nedvärderande kommentarer om bloggar fastän de inte vet vad de talar om. Blir så trött på det!

Englagård sa...

long time no see;)
Visst är det irriterande med folk som har negativa synpunkter på bloggandet och ändå är dom tvungna att gå in och kolla...suck. Naturligtvis lurade du mig att goggla efter ellwodii, hmmm, mindre spännande än namnet måste jag säga.

kram Karina

Cattis sa...

Måste bara få säga vilka jättefina bilder du har tagit!! Du har verkligen ett öga för fotografering...

Jag får träna lite till så kanske ja kan komma dit!! :o)

Ha en trevlig helg!
Kjamis

Anonym sa...

Hejsan, jag har inget annat än positivt att säga om din blogg alltid lika roligt att se vad du har "på gång". Fortsätt med pysslandet och inredningen om DU trivs med det. Kramiz Yvonne K

Lyckoslanten sa...

You've got mail! :o)

♥ Fyra årstider sa...

Skit i vad folk säger. Nu accepterar mina vänner mitt intresse när de ser att jag ska öppna eget. Men det ska inte behöva gå så långt. Folk är bara avundssjuka.
Kram Lotta

M sa...

Hej från andra sidan världen!
Jag blev så glad när jag för ett par år sedan började se österbottniska inredningsbloggar. Det öppnade landskapet på så många sätt och det är så trevligt och intressant att se en sådan enorm kreativitet från så många mänskor inom ett så litet område. Jag tycker det är en styrka och Österbotten borde vara stolt över alla ni fina och kreativa mänskor. Låt definitivt inte någon surpuppa eller avundsjuk pessimist ta kål på din positiva energi. Fortsätt dela med dig av dina ideer!
Hälsningar från L.A.

Dona blogg sa...

Hej!
Vilka vackra, naturliga dekorationer. Oftast det som gör sig bäst faktiskt - och gärna tillsammans med något gammalt

Tänk vad onödiga kommentarer kan såra. Bloggen är din - och till för dig - och bonus för alla oss som trivs här :)
Fortsätt i samma anda!

Kram till dig!

Hem och Lycka sa...

Såna där kommentarer kan man absolut vara utan, jag förstår inte hur folk kan med att vara så fräcka och näbbiga. Du har en jättefin blogg och tänk vad många vänner man får!

Underbara bilder, gott med röda äpplen, jag är inte så förtjust i de gröna. Tack snälla för fina ord hos mig.

kram Mia

Hannis sa...

Hej!
Halkade in här från en annan blogg.
Vilka ljuvliga bilder!
Mycket fint ögongodis.

Det där med kommenterandet från omgivningen...
Vet inte vad det är som gör att folk nödvändigtvis måste ifrågasätta bloggandet.
Rädsla,avundsjuka, eller bara enkel dumhet.
Tycker att det är en fantastisk värld!
Inspirerande och kreativ, det behöver man också i livet=))

En härlig dag önskar jag dig/
Kram Hannis

Marie sa...

Har kanske haft tur, inga tråkiga kommentarer har jag fått. Bloggen är min plats, för mina tankar, och inga tankar är för små eller för stora. Så det är bara att stänga ute alla de som inte förstår...
Röda äpplen är så vackert...

Kram

Sjabbig men chic sa...

Aha! ädelcypress! Nyfiken som jag är så googlade jag i rödaste rappet.;)
Vilken fin trappa ni har. Jag gillar verkligen såna där viloplan som ni har. Och du det är din blogg. Det är lite som att man bestämmer hemma hos sig själv också som tur är.

Ha en fin lördag!
Kramis Lisa

Anonym sa...

Du ska inte bry dej vad folk pratar för strunt.......fortsätt du med ditt intresse för inredning m.m
Vi är så många som gillar din blogg
tänk på det i stället.
Trevlig helg.
Kram Eivor

Bella sa...

Åååh, vilka fina bilder, längtar ännu mer till jul när jag ser dem...

Låter som om det är någon missundsam eller avundsjuk person i din omgivning som sagt något dumt, det är ju så tråkigt, gillar man inte någons blogg låt bli och läs...

Jag gillar din fina blogg skarpt, alltid lika inspirerande att kika in här

Ha en skön helg

Kramar Bella

Skatan sa...

Hej och tack för hälsningen hos mig! Ja du, tänk att jag tror vi alla får den typen av kommentarer. Jag låter dem numera passera förbi så gott det går och konstaterar bara att det antagligen är svårt att förstå om man själv inte har provat på...och inte har intresset som ju driver bloggandet...men visst blir man tvärless emellanåt! Särskilt på alla som tillåter sig ha en massa kommentarer om sådant jag själv aldrig skulle tycka till om...Nä, nu känner jag att jag sitter och eldar upp mig en smula ;)

Trevlig helg,

Anna

mitt skärgårdsliv sa...

Ja nu vet jag vad du tog hem, hamna att googla :) Mycket fina bilder. Ja detta med blogg och omgivning. Jag har beslutit att inte tala om det till nån bara några nära vänner som vet om det. De bekanta som har samma intresse som jag kommer kanske en vacker dag att ramla in på bloggen och kan räkna ut vem jag är men då har de förmodligen samma intressen som jag! Ha en bra dag!

klipposfia sa...

Det konstiga med det negativa som någon säger är att det får en att fundera så otroligt mycket och ibland får man till och med för sig att de som är negativa har rätt bara för att det får en att fundera så mycket....men så är det nog inte! Det gäller att mota med det positiva och försöka få det att vinna för det är ju en själv det handlar om och då måste man ju själv avgöra om det är bra för en eller inte....å vill man blogga då gör man det utan att någon annan ska avgöra den saken åt en, eller hur:) Du gör det så bra! så stäng öronen å gör det du är bra på!