onsdag, november 11, 2009

Vinterstämning inne




Nu börjar det minsann synas både en och flera julbilder på de flesta bloggarna! Dessa två bilder vet jag egentligen inte om man kan kalla för julbilder, själv tycker jag dom är mer vinterbilder. Kanske för att det krävs en liten gnutta rött för att jag ska känna julstämning ;) Just nu ser jag så fram emot fredag, för då får jag långledigt i fem dagar, men nu ska jag först jobba två kvällar. De fem dagarna kommer som vanligt inte att räcka till alla hundra(tusen) saker jag skulle vilja göra! Det gäller nog att göra upp en liten plan, tex att åtminstone se till att jag har material som jag behöver hemma, så inte kreativiteten behöver hänga upp sig på sådant. Jag kollade nyss vilka inlägg jag gjorde i fjol den här tiden och OJ så mycket rött jag hade framme då redan! Men jag tror nog att jag håller tillbaka lite denna jul... kanske ;)


PS1. Ifall någon undrar: nääädå, det är inte en riktig amaryllis, men visst är den fin?

27 kommentarer:

Anonym sa...

Snygg zinkkanna :) Och tänk vad fina dekorationer man kan göra med naturmaterial! Inspirerande..

Är hemma med sonen idag som drabbats av influensan :/ Kanske jag skulle pyssla ihop nåt av kottar å sånt.

Åsa

Emmas utsikt sa...

Härligt stilleben. Jag ska plantera mina amaryllisar idag, så får vi se om de kommer upp i tid till julen..

Ha en fin dag

Livingroom sa...

Jättefina ljusstakar. Är dom silver eller har du själv "försilvrat" dem? Har några själv som jag ville spreymåla silver men har inte vågat.. (fegis, jag vet)..
Underbart med juliga bilder, man får så julstämning and I love it!
Har er minsting fått vaccinet ren? Riskgrupp? Blev han sjuk? Emil genast på måndagen då infektionsastmapatienterna blev ny riskgrupp. Han har inte ens ont i armen och ännu mindre feber...

Kram till er,
Lotta

Vform sa...

Fina bilder...igen!
Ha en skön ledighet så småningom! Vi ses! V.

Evas Bloppis sa...

Så fina arrengamang du gjort .om jag kunde låna lite insperation av dig ;) Här har det jobbats i 7 dagar så nu ska jag ta itu med tvätthögarna .
Snöat har det gjort här i natt
Kram Ewa

Sofie sa...

Vad vackert du gjort! Krispigt vintervitt :) Kram, Sofie

Hanna sa...

Jättefina bilder!!
Jag stod själv och tummade på fejkamaryllis på ikea igår... men köpte aldrig. Vilket jag ångrar såklart. De va ju riktigt fina!

Ha d gott!
Kram Hanna

Louise sa...

Ja det är en härlig vinterstämning över din bild! tänka också vad lite granris och kottar kan vara stämningshöjande! Nu tror jag att jag ska ta och titta lite på dina fjolårsinlägg - blev riktigt nyfiken!

alegni sa...

jag har precis fotat lyktor framför mitt fönster jag med. eventuellt för kommande blogginlägg ;) ditt stilleben ser nog lite juligt ut (i like it, tro inte annat!) trots att inget rött finns med.
jag tycker absolut att du borde komma till stan en sväng och förse dig med pysselstuff :)
amaryllisen är jättefin.
kramis!

Liljas Corner sa...

Ja d e t är jobbigt, då man har massor med inspiration och så saknas materialet. J brukar va irriterad då jag köper pysselsaker "ifall om", men jag tycker det är grymt nödvändigt!

Jag såg i en reklamtidning att dom har fina amaryllisar på hemtex. Måste nog dit en sväng. Men först till Åbo och Stockholm *längtar* så får vi se om det lämnar nå pengar... ;)

Har övat på 10-fingrars skrivning hela dagen nu och oj va det känns jobbigt och långsamt. Men det börjar redan gå bättre!

Hoppas de två sista kvällarna går riktigt fort för dig!
Här snöar det nu...

Lyckoslanten sa...

Det finns ju många som har en vit jul, t.o.m. vit julgran! De där fotona återger stämningsfull vinter och litet jul.

Jag försöker få litet jul vid första advent. sedan har jag så mycket i skolvärlden fram till två, tre dagar före jul och då ska allt ske. Så det är lugnt.

Trevligt om du gillade trailern. :o) Hoppas du får fina fem dagar ledigt!

Sanna sa...

Så fint med kottarna och granrisen i korgen!Jättefint!Jag har inte pyntat så mycket ju ännu, mest ljus och ljusstakar, men planerar att ta fram kuddar och annat lite julpynt till lillajul.

Kram Sanna

Lyktor och Tyg sa...

Vinterpynta, det ordet tycker jag om. Istället för att slänga upp massa julsaker kan kan man vinterpynta tills det är dags.
Kram Kristina

Livet på Vestergård sa...

Amaryllisen är verkligen fin trots att den inte är äkta! Långledigt låter som ljuv musik för mina öron, men det blir nog inget extra ledigt nu före jul för min del.Fina vinter/jul bilder! Ha det bra!

Älskade pion sa...

Amarylisen såg verkligen riktig ut.Vad fina bilder,härligt. Ha en skön kväll. Kram Ulrika

Kamomilla sa...

Vackert!!!

Johanna sa...

Vad fint du gjort! Gillar kottarna och granriset i korgen.

Kram Johanna

Cattis sa...

Vilka fina bilder... Dom är så lugna och stilrena i sig själva om du förstår vad jag menar.

Visst går dagarna snabbt men när man är ledig men tänk på hur många saker du kommer att hinna istället för att tänka på hur många du inte hinner.. Men glöm inte att vila nån gång me...

Ha det så bra!
Kjamis Cattis

Monkan sa...

Jag tänkte, åh redan fått upp en sån fin amaryllis, jag köpte faktiskt en idag i mataffärn, men de hade så klart bara röda och förra året var det väldigt svårt att få tag på vita tyckte jag. Sen slog mig tanken, men jag kanske kan hitta en oäkta och, undrar om det inte är just vad din är... Jominsann så var det! Och då är ju frågan var man kan få tag på en sån där fin?!

Om allt går vägen så kommer jag att ha äkta vara till jul, två stycken närmare bestämt. Jag har två lökar som jag kanske borde ta och plantera nu om de ska blomma i tid...

Ett jättefint och inspirerande vinterarrangemang du gjort! Nu blir jag också sugen på att byta ut min höst mot nåt vintrigt.

klipposfia sa...

Ja man märker nog att julen är i antågande både här och där:) fast något måste man muntra upp sig med denna trista november månad! Fint arrangemang har du lyckats med igen:)

Galleri MochB sa...

Inget rött hos mej ännu heller... Tycker man hinner absolut ingenting om kvällarna... Fina stämningsfulla bilder!

Ekebo sa...

Mycket fint! Jag var också ute mycket tidigare föra året med julsaker tror jag. Tar det lite lungt i år. Ha det gott kram malin!

Anonym sa...

Så fint du har dekorerat! :-) Gillar din blogg, den är söt.

Kram Benita

Huset vid ån sa...

Tack för din gulliga kommentar hos mig...Vilka fina o inspirerande bilder du bjuder på! Precis lagom nu.....Så vitt o vackert! Önskar dig en skön helg o ledighet! Många Kramar Therese

Jenny sa...

Hej A-C!
Åh vad snyggt! Vad fint med fönstret där i bakgrunden oxå!

Ha en trevlig helg:)

Kram Jenny

Dona blogg sa...

Hoppas du får en riktigt kreativ och kul helg!
Ska bli spännande och se vad du hittar på - och hur det blir med dina julfärger...

Kram!

Fröken Fräken sa...

Ja, jag kör med vinterpyssel, istället för julpyssel! Det verkar säkrare med fuskamaryllis tycker att min riktiga redan hänger med själva blommorna, ska det verkligen vara så? VIsserligen är de fyra blommor som är stora, så de kanske inte orkar hålla sig uppe?? Ja, jag går runt här som en orolig hönsmamma och försöker prata uppmuntrande till min amaryllis...

Ljuvligt med fem dagars ledighet! Ska du passa på att tvätta med klorin då? ;-) Jag brukar köra i maskin, med bara enstaka lakan eller kuddar i aget, och dosera sådär 2-3 dl klorin per tvätt. ALlt bleks inte.. det måste ha varit vitt från början, och det är främst solkighet eller gulaktiga missfärgningar som går bort.
Man måste absolut köra maskinen tom någon gång så att det inte finns blekmedel kvar som lurar.. ingen hit om man ska tvätta lite svarta saker...