söndag, november 22, 2009

Lantlig jul i vitt och rött



Bild: butiken Lantliv, hittad på nätet





Bilder lånade från nätet

Vilken lång dag denna söndag har varit - och vilken bra en dessutom! Började med lång sovmorgon allihopa, vilket för mig är en bra start ;) Jag har hunnit sy en del till julbasaren nästa helg. Då jag väl började så kunde jag nästan inte sluta, det var så kul! Julgardinerna är på väg upp i köket nu sen mannen har skruvat upp en ny gardinstång, men spetsen som jag skulle ha som omtag använde jag i min iver upp då jag pysslade till basaren. Jag trodde knappt det var sant då klockan bara var fyra på eftermiddagen och jag hade hunnit så mycket! Egentligen borde jag passat på och fotograferat för fullt då solen ÄNTLIGEN visade sig, men det blev bara inte av... Har flyttat det nymålade skåpet (vilket får ni se snart) på sin plats och skruvat fast dörrarna tillbaka på det, kokat älggryta med morot och plommon och mannen har varit snäll och placerat ut all belysning utomhus, så nu ser det riktigt julmysigt ut :)

Bilderna som jag visar idag har jag haft i min inspirationsmapp sedan förra julen. I år tycker jag att jag bättre får till den "julstil" som jag önskar och påminner lite om just dessa bilder. Fast med min egen twist på det, såklart ;) Vi har ju inte ett vitt kök, utan i varm och trivsam ek och med en vacker tegelvägg och så småningom kommer vi att ha en järnspis som på den första bilden. Är riktigt nöjd med att jag startat upp julen så tidigt, det ska jag fortsätta med framöver :)

19 kommentarer:

Lyktor och Tyg sa...

Hej bilderna är helt underbara! Verkar som många gjort färdigt till advent redan, men vän av väntan på julen blir det på fredag jag sätter upp grejerna.
Kram Kristina

Vita Lyckan sa...

Härliga bilder. Verkligen insprirerande!

Vi har gjort iordning adventsljusstaken och barnens 24-pakets-kalendrar, men så mycket längre har vi inte hunnit.

alegni sa...

åh, nu blir jag riktigt avundsjuk när jag hör att julen är så långt på g hemma hos er redan. jag hade tänkt ta ner vår julmatta från kallvinden i helgen, men det blev aldrig riktigt läge för det. nå, inget som säger att jag inte kan göra det inne i veckan, t.ex. idag!
dina inspirationsbilder är just det - inspirerande!
usch, vad tråkigt med tandvärken. hoppas du får den fixad fort!
kram!

Galleri MochB sa...

Precis sådär som man önskar att ens jul skulle se ut. Speciellt den första bilden! Låter toppen om du hunnit massor till basaren. Vi hoppas ju på på massor med folk och god försäljning ;O) Skall bli kul att se vad du pysslat...
Ha en bra dag!

Liljas Corner sa...

Jag blev störtförtjust i hyllan med det rutiga tyget - hur fint som helst! Och så ser det ju alltid så fint ut med julklappar under granen. Tror vi ska ta in granen tidigt iår, kanske till Lucia, och så slå in alla paket riktigt fint och ställa där under. Hundarna brukar faktiskt va ganska duktiga på att förstå vad dom får och inte får röra :)

Jag köpte fem hyacinter igår, två små Maileg-grisar och lite annat julfint, så igår gjorde jag ett litet juligt stilleben på köksbänken. Men nu borde jag pyssla ihop nån slags ljus tavla a la Fröken Fräken att ha bakom. Det är ju inte så snyggt med eluttag då man ska fota till bloggen ;P

Fem blompinnar blev också till igår ;)

Älskade pion sa...

Vilka härligt inspirrerande bilder. Jag ska nog också tjuvstart med att sätta upp julgardinerna idag. :) Ha en härlig måndag. Kram Ulrika

Kajsa sa...

Härliga julbilder! Grattis till att du ska få in en "riktig" spis, en sån har vi på villan men jag skulle vilja ha en hemma oxå!
Ha det så bra o lycka till med försäljningen!

Sanna sa...

Vilka fina julbilder!Jag börjar också få lite julstämning nu, men vill inte ha allför mycket fynt. Fintar bara lite nu och mer efterhand. Då det är så mörkt ute är det härligt att pynta hemmet varmt och stämningsfullt med fina kuddar och massor med ljus.

Kram Sanna

Skogsdoft & havsbris sa...

Härliga bilder, ett sånt kök skulle man ha! :) Så många fina detaljer och det röda och vita är så fint ihop.
Sovmorgon är härligt, det är ett perfekt sätt att börja dagen med på helgerna! :)
Oj vad flitig du varit! Du har verkligen gått på högvarv... :)
Ha en fin vecka! :)

Sjabbig men chic sa...

Underbara bilder! Visst är det kul med advent!

Kramis Lisa

Anonym sa...

Hej! :-)

Jag vill välkomna dig till min nyskapande foto/inredningsblogg DESIGN by B. Hoppas du kikar förbi & glöm inte börja prenumerera. För snart kommer nya fräscha julfoton.

Kram Benita

Livet på Vestergård sa...

Vackra och inspirerande bilder! Ååh, en järnspis har jag alltid velat ha men tyvärr finns det inget utrymme för den... Du har verkligen haft en kreativ söndag!Ha en skön kväll!

Anonym sa...

Så vackra julinredningar! Ifjol hade vi en vit jul. I år blandar jag nog in mera rött igen. Precis lagom mix på dina inspirationsbilder..

Det kommer säkert att bli en vacker jul i ert ek-kök. Trä och vitt tillsammans är bland det vackraste jag vet.

Åsa

Kamomilla sa...

Mysiga bilder, riktigt inspirerande!

Vita Lyckan sa...

Hej! Tack för din gulliga kommentar inne på min blogg. Jag fyndade skåpet för några hundra i Örebro, sedan var det ett helskotta att få till målningen av sniderierna utan att färgen rann.

Jobbigt när barnen blir sjuka och behöver sjukhusvård. Man känner sig så förbannat hjälplös. Det är synd att man inte kan ta över sina barns sjukdommar. Hoppas att det inte är något allvarligt och att Lillebror snart mår prima igen.

Styrkekram, Karin

Vita Lyckan sa...

Här är förresten inlägget om skåpsrenoveringen: http://timmerhus.blogspot.com/2009/07/ett-projekt-ar-avslutat.html

Och om den föregående jakten: http://timmerhus.blogspot.com/2008/12/skpjakten.html

Jes/Vita villa vila sa...

Vilka härligt inspirerande bilder!!!

Alltid lika mysigt att göra ett besök på din blogg :) det gör mig glad!

Kram Jes

Mys och hemtrevnad sa...

ja, bilderna ger verkligen inspiration....kram semlan

Ineke Original sa...

Just love these pictures!
greetings from Holland,
Ineke