söndag, november 08, 2009

Fathers Day


 

Idag är det Farsdag! Så här kommer några rosbilder till mina barns pappa, morfar och farfar. Det är samma rosor som jag visade tidigare, men eftersom vi eldade så mycket i kaminen så blev dom fort ledsna och då kapade jag av dom korta och satte i en Marimekko-skål. Nu efter en vecka är dom fortfarande i skapligt fint skick. Jag kan aldrig nånsin tröttna på rosor! Även om vi bloggare ofta beklagar oss denna årstid över bristen på ljus och dåliga bilder, så vill jag bara berätta att jag fotat dom här rosorna på kvällen då det var becksvart ute. Bredvid stod en bordslampa med en halogenlampa på endast 28 W. Sen gäller det förstås också att veta hur man ska göra inställningar i sin kamera för att inte bilderna ska bli för gula eller för blå.



Jösses vilken respons på några ärliga fundersamma rader i förra inlägget!! Jag tror det blev rekord i antal hälsningar på ett inlägg - ni är fantastiska! Tror minsann att jag har växt några centimeter på längden - och inombords också för den delen :) Så rosorna är till er alla också! Hoppas ni kan känna doften av dom :)




Till sist ska jag visa - mest för min egen dokumentering - att vi fick lite snö i fredags, men den är tyvärr redan borta. På lördagmorgon såg det helt magiskt ut då jag for till jobbet. Träden var täckta av snö och allt var vitt och rent. Skulle velat stanna och fotografera allt, men då hade jag nog blivit försenad till jobbet och dessutom hade inte solen gått upp då ännu. På kvällen pysslade jag ihop egna kort till våra pappor, stämplade både texten och mönstren i hörnen.
"Lille far, en sån kar. De e tur vi har en!"


23 kommentarer:

Signe 1 sa...

Jättefina bilder, rosorna är bedårande! Ha en fin dag, kram Sofia

Anonym sa...

Ha en bra farsdag och jag tycker att den är både intressant o fin bloggen din , så det så. Kram från eran pappas moster.

Louise sa...

Fina rosor och man skulle verkligen inte kunnat tro att du fotat dem i "mörker" det ser så soligt och ljust ut på bilden. Somliga kan det här med foto.... :O)

alegni sa...

hoppas ni haft en trevlig fars dag so far! här gick far i huset precis till garaget för att tillverka några skyltar till mig :)

du är nog duktig med kameran, a-c!
kraaamis

Fröken Fräken sa...

Vem älskar inte rosor? Tyvärr är jag usel på att få snittblommor att stå länge - även fastän jag inte har någon kamin. Nu hoppas jag att dn blommande amaryllisen ska hålla sig fin riktigt länge.
Här bär det av till pappa för middag, han har lagat mat och bakat så det stått härliga till, enligt egen utsago...

Livet på Vestergård sa...

Vad bra att dina rosor har stått sig så länge för dem kan man gärna njuta av!
Ja det gör nog mycket hur man har kameran inställd när man fotar. I dag har jag inte alls kommit sams med min kamera. Jag vet inte vad det är - jag gör ju som jag brukar... men det löser sig säkert. Bästa sättet är att ställa undan den till en annan dag :)

Anonym sa...

Det var så vitt, vackert och rent i lördags på morgonen. Vi har fortfarande lite snö, men nu är den smutsig och blöt.. Hoppas det snart kommer mer!

Astrid Lindgren kunde minsann få till det :) Jättesött!

Åsa

Lyckoslanten sa...

Vissa rosor är mer hållbara än andra och jag brukar också klippa ner vissa och lägga i skålar på fot. Va' sött med den där Ida i Lönneberga-texten på kortet!

hoppas du får en fin arbetsvecka!

Liljas Corner sa...

Här har vi lite snö (slask) ännu! Men imorgon är den väl nog borta.
Man ska nog kunna sin kamera och ha rätt "öga" för att få sådär fina bilder i lampljus - duktigt!

Kamomilla sa...

Underbara bilder, du kan din kamera !
Ha en bra vecka!
Kamomilla

Flickan på landet sa...

Fint pyssel o underbara blommor :-)

Lyktor och Tyg sa...

Rosor är fantastiska. Vi har inte hunnit fira någon fars dag idag för det har varit 40 års kalas i släkten.

Ge dig själv några rosor för att du har en fin blogg och är duktig på att ta fina kort. Strunta i människor som har massa negativa åsikter. Du är bra!
kram Kristina

Jenny sa...

Hej Anne-Christine!

Vilka vackra rosbilder! Vad duktig du är med kameran!

Ha en toppenvecka:)

kram Jenny

Kajsa sa...

Härlig vers detdär!
Nu ska du komma ihåg att INTE lyssna på vad folk säger för saker... Bara när de säger fina saker, då ska du sträcka på dej! Önskar dej en fin vecka! Kram!

Kajsa sa...

Härlig vers detdär!
Nu ska du komma ihåg att INTE lyssna på vad folk säger för saker... Bara när de säger fina saker, då ska du sträcka på dej! Önskar dej en fin vecka! Kram!

Johanna sa...

Vi har också en skål med korta rosor just nu hemma ;-)
Hoppas ni hade en fin farsdag!
Kram Johanna

ååååååååå sa...

Hejsan! guud vilken fin blogg du har. Och vilka underbara rosor! =)
Måste kika runt lite här nu. *ler*
Kram Verra

Skogsdoft & havsbris sa...

Där har du verkligen hanterat din kamera väl, för aldrig hade man kunnat tro att du faktiskt fotat under de knappa ljusförhållanden som du beskriver! Verkligen skickligt, bilderna är jättebra! :)
Så fina rosorna var i skålen också, roligt att kunna njuta av dem lääänge!
Ja, den vintern varade inte länge den... Nu kan man knappt tro att vi faktiskt hade så där mycket snö i helgen!
Vilket fint kort du gjort, dem blev mottagarna säkert glada över! Och att få ett handgjort kort gör det ännu mer speciellt och värdefullt tycker jag.
Roligt att du fick sån stor respons på ditt förra inlägg, det visar ju på hur folk verkligen engagerar sig i den frågan! Håller med om det du skrev på min sida, de som inte bloggar själva har ingen aning om vilket utbyte man faktiskt kan ha av det! Så då ska de inte heller uttala sig negativt om något de inte känner till.
Får önska er lycka till med ert framtida bastuprojekt - det blir säkert julbastu för er del också förr eller senare! :) Makens bor med familj, som bodde här i huset innan K köpte det, hade haft planer på att bygga en liten bastu i badrummet, och K var lite inne på det också till en början. Men jag är glad att det inte blev något av de planera, för jag hade inte velat förlora dyrbara kvadratmetrar av badrummet som då blivit ganska trångt. Hade hellre byggt ut huset för att få plats för en innebastu i så fall... Så en utebastu blev allra bästa lösningen nu, en utbyggnad av huset hade inte varit aktuell inom närmaste framtiden...
Ha en skön fortsättning på veckan! :)

Noga Utvalt sa...

Visst är det underbart med rosor! Dem luktar ljuvligt och dem är så fina att se på!
Hoppas allt är bra och att du får en skön tisdag!
Kram Nadja

Sofie sa...

Vilka vackra bilder du bjuder på! Fint att kapa av rosorna och sätta dom i en skål :)

Kram, Sofie

Annelie sa...

Vilka superfina bilder på rosorna!

Villa Humlebo sa...

Vilka vackra bilder!!
Kram Mia

Dona blogg sa...

Du kan minsann det här med fotografering. Jag lyckats inte alls...

Ha en BRA dag :)
/Pernilla