tisdag, september 08, 2009

Kalasdax och hösttrender

 
 
o
Tänkte att jag ska visa lite mer av min shopping i helgen! Jag föll direkt för den nya serien Fikon/Figge i lila-rosa-mossgrönt. Här kan ni se mer från den serien och läsa om höstens trender. Tyvärr fanns det just då bara tre koppar kvar i hyllan, varav en var lite kantstött så jag köpte bara två, men jag hoppas få tag i ett par till senare. Kunde inte låta bli den broderade löparen, en bricka och matchande servetter heller... Ja, jag blev så förtjust så jag nästan kunde tänka mig gardinlängder av samma tyg, men jag ska väl inte gå till överdrift heller ;)
För ett tag sedan fick jag tag på ett saltglas som jag letat efter. Glaset med lock och text (svårt att fota så texten syns) kommer från Ib Laursen och såldes av Cosy Living. Supermysig affär som det är rent ut sagt farligt att gå in i - åtminstone för mig :) Där är det inga problem att hitta presenter till mig - fast nu är det ju inte jag som har födelsedag i dag... Därifrån har jag också köpt två stycken "trådkrukor" som ni sett tidigare på bild. Begonian fick jag redan till morsdag av barnen. Den blommade fint från början, sen "glömde" jag bort den och vattnade knappt för den stod utomhus och nu blommar den fint igen!
o
 

Två inlägg på samma dag händer sig inte ofta, men det är ju bra att man kan skriva och överföra bilder dagen innan - haha! Till sist ska jag fresta er med en bild på tårtan som vi började smaska i oss igår och fortsätter ikväll. Det är en Britatårta som jag fyllt med persika och hallon.


16 kommentarer:

mille sa...

Hallåååå, recept tack ;-)

klipposfia sa...

Stort grattis till lillebror! Hoppas det blir en fin dag för er alla:) men annat kan det väl inte blir med en sån tårta i huset, smaskens! nästa vecka har vi åxå ett års kalas....kan inte förstå vart tiden har bråttom! Stor kram!

alegni sa...

första gången jag såg de där prylarna i affären tänkte jag direkt på dig! jag ska till den andra hemtexaffären imorgon - ska jag köpa fler muggar till dig om de har dem där?

Samtal från min trädgård sa...

Grattis till lillebror.
Så härliga färger med lila och det broderade, bara älskar hösten.

Lyckoslanten sa...

Den översta bilden till vänster ser riktigt hemtrevlig ut de kära Birkaprylarna! :o) Nya serien verkar ju inte heller dum även om lila inte finns mycket i mitt hem. Matchar fint med löpare etc. Ja, Cosy Living kommer man sällan tomhänt ut från! En sån tårta skulle jag aldrig få till, tror jag!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hallon och persika är ju en helt slående kombination. Låter ju som en supergod tårta.

Det verkar onekligen vara populärt med lila i höst, ser det överallt i butikerna där höstens nyheter börjar komma fram.

Ha det fint!

Evas Bloppis sa...

Ja såna affärer kan verkligen vara giftiga .Pengar skulle växa som ogräset ;) Men du !! vilken läcker tårta .Skulle man kunna få receptet
Kram Ewa

Livet på Vestergård sa...

Du gjorde en del fynd när du var till stan :) Lila finns inte hemma hos mej, men hos andra är det syggt.Det lär ju dessutom vara modefärg nr 1 i höst. Tårtan ser riktigt läcker ut. Jag tror att det är den som har så många namn. I mitt recept heter den kanslikaka, men Brita tårta låter mycket godare :)

H ennA sa...

Tjingeling!

Kul att du kikade in hos mig :-)
Tyger är kul, det är nog så att man oftast köper tyg innan man vet vad det ska användas till...det är så svårt att motstå om man hittar nåt man tycker om ;-)

Jättefina koppar du hittat, gillar färgerna skarpt! Grattis till lillebror!

Ha en mysig kväll!

Anne

Älskade pion sa...

Åhhhh,det tårtan skulle man vilja sätta tänderna i. ;)Vilka underbart fina koppar. Ha en skön kväll. Kramar Ulrika

mitt skärgårdsliv sa...

Åå så mycket fina bilder du visar och så fina koppar!! Ett stort grattis till 3-åringen!!

Liljas Corner sa...

Grattis Affe!!!

Lyktor och Tyg sa...

En sån go kille! Visst går tiden fort.

Riktigt fint porslin, jag har inte sett det någonstans förut. Förstår att du blev förtjust i det.
'kram Kristina

Inredningsfrun sa...

Vilken mysig blogg jag trillade in på!!! Å vilka små godingar du har!!! Söta!!!

kram från en bloggare till en annan :-)

// Inredningsfrun

Bella sa...

Stort grattis till lillebror på hans 3-års dag!!!

Så mycket fint du köpt, är svag för plommonfärgen så helt i min smak :)

Tårtan ser ju bara såå god ut!!!

Kraaam Bella

Bitte sa...

Hallå där .
Ser att du också har varit på shopping (på Hemtex)
Hur kunde jag missa kaffemuggarna !!
Jättefina måste nog en tur i dag med .
Kram Bitte