söndag, augusti 02, 2009

På vår trappa


Här kommer ett inlägg efter flera dagars bloggpaus! Var precis ute och tog några bilder vid huvudingången. De senaste dagarna har minst sagt varit fullspäckade. Då det var fint väder passade jag på och målade trappräcket och mannen spikade upp några felande brädor på garaget som jag också målade. Vi har haft plåtslagaren hos oss som fixat lite här och där, särskilt på balkongen som vi inte börjat använda ännu. Jag har målat mitt skåp klart, men inte fått det på plats ännu och så funderar jag på att spraymåla om handtagen till det. På lördag kväll hade vi två familjer hembjudna så innan dess gällde det ju också att städa och röja upp lite, samt baka och göra annat ätbart. Jag bjöd på grekiska färsspett, tzatziki, grekisk sallad med fetaost, nypotatissallad, batonger, kex och ost och sånt. Kvällen gick alltför fort och jag hoppas det inte tar lika länge innan vi ses nästa gång!
Om bilderna: Äntligen har Välkommen-skylten kommit på plats! Jag köpte den redan innan vi började bygga huset, så den har allt fått vänta länge. Ser ni, den har till och med hunnit bli lite rostig :) De infällda lamporna vid ytterkanten i taket är så mysiga på kvällen. I går kväll tändes "buxbom-bollarna" för första gången i sommar. Har placerat en tuja på var sida på trappan. Köpte en bollkrysantem igår, hoppas den ska hålla sig långt in på hösten. Här ser ni hur det såg ut på trappan för ganska exakt ett år sedan.
Ha en skön söndag allihopa och en bra ny vecka!

15 kommentarer:

Jennyshemochharmoni sa...

Hej på dig! Vad härligt det är att titta in på dina somriga bilder. Ren njutning!Så roligt att se före och efterbilder. Förlåt att jag inte skrivit något innan, paketet har kommit fram och jag är supertacksam! Jättefin var den!!! :) Bamsekram!!

S o F sa...

Mysigt Ann-Christine!

Det ser så härligt ut med en så stor och inbjudande/välkomnande trappa.

Så skulle jag gärna också ha det.

Ha det gott!

♥ Fyra årstider sa...

Vilken snygg trapp!
Kram Lotta

Vecka - Vecka sa...

Ser verkligen välkomnande ut!
Önskar att jag också fick till det med en massa blommor.. ofta hinner det bli vinter då jag kommer på att det hade varit trevligt med lite mera blomster.. nästa sommar kanske..

Kram,Lotta

Älskade pion sa...

Vad fint du har på din trappa.Välkommstskylten var jättefin.Ha en skön söndag. Kramar Ulrika

Anonym sa...

Mmmm och gott var det! Både bakverken och maten! Håller med om att vi hoppas att det inte tar lika länge tills vi syns nästa gång!

Ha det gött!!


J.S

Lilla huset på prärien sa...

Hej Ann-Christine,

visst är det skönt att få fixat sådana där smågrejor som man har gått och skjutit upp? Det tycker jag i alla fall. Hoppas få till nya fönsterbrädor nästa vecka, mannens sista semestervecka. Vi får väl se om jag lyckas :)

Kram Jenny

Sanna sa...

Så fint ni har det!Underbara bilder!Låter som att ni haft det roligt!Det är nog alltid så roligt med besök, speeciellt andra med barn. Då brukar ju både barn och föräldrar vara nöjda. :)
Kram Sanna

Liljas Corner sa...

Åh, du har fått upp skylten! Så fin!

Jag var fem före att ringa igår och fråga om ni hade rum med mig också ;) Men sen for jag och spelade minigolf. Men det skulle ju inte ha varit så dumt med lite tzatziki och grejs! J var ut och åt och sånt med "nätverket".

Ja, vi började med framsidan för att den verkade lättare att bygga. Snart är den färdig! Eller, klar för användning i alla fall :)

Såg att du haft ca 48 000 besökare på ett år. Mäktigt!

Ha en bra vecka!

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Åh vad snyggt ni har det där vid entrén, välkommen skylten är riktigt snygg:)

Kramis Jenny

Tulipa sa...

Hej!
Vilken god meny!
Jag tappade koncentrationen där lite på bilderna..*ler*
Så fint ni har det vid trappan!
Visst är det alltid mycket att greja med...
Och ska man ha gäster tar det hela dagen att städa och fixa med maten, men sen är det desto trevligare!

Ha det riktigt bra i den nya veckan!
Kram Mariette

Dona blogg sa...

Så mysigt ni har det!
Jag gillar färgen på fasaden.
Och maten lät underbart god...
Kram!
/Pernilla

Junitjej sa...

Så fint ni har det på er trappa!!!

alegni sa...

så hemtrevligt ni har det på trappan!
den där maten hade jag inte tackat nej till jag heller... mums.
kram!

Anonym sa...

Tackar för en mycket trevlig kväll! Får se om det tar ½ år till nästa gång :-) /Kusin Vitamin