torsdag, augusti 27, 2009

Nu - är - jag - trött!

Nu får det vara nog! Nu är jag så trött och led på

... allt skrot och skräp som finns hemma hos oss!

... allt som jämt bara slängs in eller stuvas in i närmaste skåp för att man inte vet vart man ska göra av grejerna!

... allt man tror att man ska behöva senare, men det gör man ändå aldrig!

... alla oanvända kläder och skor och väskor som svämmar ut ur skåpen och över golven!

... att aldrig hitta det man behöver, för att man ska gräva så djupt i alla högar!

... alla halvfärdiga projekt som ger mig dåligt samvete!

... OCH - SÅ - VIDARE!!!

Bild okänd, hittade då jag googlade

Så här fint vill jag att det ska se ut i mina skåp! *Nickar* I morgon ska det minsann handlas hem förvaringslådor i alla de storlekar! I kväll har jag påbörjat utrensningen i hallen. Nu ska här bli ordning och reda och ny luft få svepa genom hemmet. Jag ska försöka att inte låta detta bli ett stressmoment, eftersom det jag ju strävar efter är - just det - att slippa stress :)



PS. Snälla, önska mig lycka till! Jag har ju så höga förhoppningar...

30 kommentarer:

Grodmamman sa...

Vem skulle inte vilja ha sådan ordning i skåpen!:)
Här har det rensats en hel del det sista och det är så skönt när det är gjort! Lycka till med din rensning!:)
Kram

Jenni - Snickarsbacken sa...

Vilket uuuunderbart skåp, vill också ha de så. Har lyckats komma dit i vissa men just hallen och just nu barnens är inget skoj. W vill nu välja kläder själv så de blir som de blir just nu! Vad mysigt på terassen och lycka till men rensningen. Hoppas också få gå igenom lite skåp med stor killen lite på dagis.
Kram Jenni (bor du i Vasa kanske?...)

Cc sa...

Jag önskar dig lycka till och jag skall själv göra samma sak. Kram

Jessica sa...

Å vad jag känner igen mig, jag håller på att bli tokig på alla prylarhär hemma. Vet inte vart jag ska börja rensa å röja.
Har tokmycket jobb nu så jag hinner inte riktigt med här hemma...

Vilka fina bilder du visar från altanen, förstår att du gärna sitter där en stund med ditt kaffe!

Hoppas ni får en skön helg,
kram
Jessica

Jenni - Snickarsbacken sa...

Svar; Kyllä :) Ahaaa, undras var du bor då söderut måste aktualisera geografin... :)

I mitt hjärtehem sa...

Oj här har jag missat en massa fina inlägg, vilka vackra bilder du visar :0)
Du får mig att bli lite sugen på att rensa här hemma med, känner nämligen igen ditt "kaos".....Kankse jag oxå ska starta röjning imorgon, så kan vi ju stötta varandra om vi kör fast *hihi*

sov gott, kram åsa

Anonym sa...

Klart jag önskar dig lycka till!!! Här pågår också projekt röjning i vindar/förråd och ja överallt! Sambon tycker att det bara är att "kasta alltihop på en gång" men så funkar inte jag... och jag har bestämt att ta det i min egen takt och att få känna mig nöjd då kanske ett skåp är städat eller kanske då jag fått ihop en sopsäck med skräp eller en påse med prylar som ska skänkas till Erikshjälpen osv. Inte att jag måste göra allt GENAST för då blir jag stressad och får INGENTING gjort...
Ha det så bra! Hälsn Krista i Bollnäs

Lyckoslanten sa...

Precis som om jag kunde hade skrivit det där inlägget själv. Man blir så trött på allt extra man drar på sig och som inte har rum någonstans. Det är ett heltidsjobb att hålla snyggt i skåpar och skrubbar! Men vilken skön känsla när man har sorterat och skänkt bort en del! Lycka till med ditt projekt!

Liljas Corner sa...

Heja A-C! You can do it! :) Tänk bara på hur skönt det blir sen om du lyckas.
Jag gjorde ett tappert försök att få ordning på mina pysselsaker, men kom snabbt underfund med att kasett-lådorna som jag köpt var alldeles för stora. Man hamnar ändå att gräva och leta. Måste göra ett nytt försök.
Fin bild! Ses imorgon?

alegni sa...

lycka till, a-c, men ärligt talat har jag svårt att tro att det är så stökigt hos er. det ser ju så upplockat o städat ut på alla bilder :)
vi planerar in ett stugbesök med goda vänner, men om vädret blir dåligt stannar vi hemma. kräftor ska det ätas hur som helst.
skön helg, vännen!
kramkram

Vekarus sa...

Vau, toivottavasti onnistut! Loisi uskoa siihen, että minäkin saisin meille tehtyä vastaavan muutoksen!

Galleri MochB sa...

Om du börjar i en ända och låter det ta sin tid, så går det säkert bra. Och så får du ju börja om igen då när du kommer till ändan... ;O)
Röjde ju i barnens rum hör för ett tag sedan, och försökte anamma den där principen att var sak skall ha sin plats/låda.. men jisses vad grejer det finns som inte passar in någonstans. Brukar smyga undan en del när de inte vet om det...
Lycka till!!

Livet på Vestergård sa...

Ja så där skulle jag gärna ha det att se ut i mina skåp! Största orsaken till att det inte gör det är nog att man har alldeles för mycket (onödiga) saker. Lycka till med utrensningen!

Eva Linnea sa...

"Rensa i röran med feng shui" rekommenderas. Du kommer att få det så fint! Lika fint som på bilden kanske? I alla fall ett tag. Ibland undrar jag var alla grejor kommer i från, men eftersom det bara är jag hemma hos mig måste det alltså vara JAG!? Hm!
Kram Eva Linnea

Livet på Sjögård sa...

Om jag ägde det skåpet sku jag nog ha sådan ordning och reda som jag aldrig haft förr. Jag förstår helt hur du känner :)
Håller tummarna! :)

mitt skärgårdsliv sa...

Så där drömmer jag om att mina skåp ska se ut. Kanske nån dag ;) Ha en riktigt trevlig helg!!

S o F sa...

Ett härligt projekt!! Det kommer att bli toppen tror jag. Lycka till!

Tycker själv det är så skönt att röja och slänga. Befriande!

Ha det!

Ann-Lis sa...

Hej!
Lustigt att man alltid ska få sån röjningskick in på hösten. Det är nog säkert för att man måste vara inne mycket nu och se allt. Jag är oxå allergisk mot för mycket saker...bort me allt extra! Försöker hålla det i skick lite hela tiden. Enklast så. Hoppas du hinner varva ner lite efter städningen tills vi dyker upp in i veckan :) kanske du kan pausa lite me röjningen och njuta en stund på den vackra altanen hos dej med mej hehe.. Vi ses snart!

Sanna sa...

Lycka till och hoppas du får en skön helg! Kom ihåg att vila också! :)
Kram Sanna

♥ Fyra årstider sa...

Samma här..har tänkt att ha ett städprojekt varje helg..behöver åka till tippen. Här finns så mycket skit. Livsfarligt att äga en stor gammal skola.
Kram Lotta

Villa Humlebo sa...

Det här grejar du!! Vi har samma problem i mitt hem... *suck!*
Men som jag och mannen konstaterade i veckan, va fasen, det tar högst 1 timma att rensa förrådet och slänga all skit, men vaarföör får man inte tummen ur??!
;o)
Ha de´gött!
Kram Mia

Lallis - liv och leverne sa...

Lycka till:)
Och ha en skön helg
Kram Lallis

Signe 1 sa...

Men jisses, tänk at ha sån ordning i skåpet...så du har inte så alltså?;-)Det är låång tid kvar tills jag är där, tro mig, hihi. Men visst är det skönt att rensa ibland...må gott! Kram Sofia

Anonym sa...

Åh vilken härlig tjej Du är och Din blogg är en ljuvling!


Agneta

Evas Bloppis sa...

Opsan Ja du Om man ändå hade sån ordning .Här har rensas ,men jag får inte till det riktigt .Man samlar på sig för mycket .Och i hallen är det kaos nu med skor om vartannat .då detta väder fodrar stövlar ena dagen och tofflor nästa .
Men som sagt allt har sin tid

Kram Ewa

Monkan sa...

Ah, det där är ju hemma hos mig ;-) I wish... Men jag håller faktiskt så saaakteliga på att fixa lite ordning. Väldigt lokalt... i ett skåp till att börja med, pysselskåpet :-) Viktigaste skåpet :-)

Åh, ni har verkligen supermysigt på altanen. Så fint! Klockan blev jättefin av ditt shabbande, vad snitsig du är! Och den skruttiga brädstumpen blev jättefin med text. Jo, jag såg din "alternativa" stavning innan jag läste texten :-)

Dona blogg sa...

TACK! Den inspirationen behövde jag! Kanske, kanske blir åtminstone en garderob städad imorgon...
/Pernilla

Liljas Corner sa...

Gokväll! Vet du vad? Jag ändrade tillbaka bloggen så att allt är normalt igen. Det kändes inte helt rätt... Så nu får du ändra om länkarna igen, ifall du redan hann göra det...

Jag håller på och ändrar lite i html-koden på min sida. Härmade lite av dig, och sen märkte jag att jag härmade mer än vad som var meningen! Men jag ska ändra lite mera ännu...

Thorins Trädgård sa...

Hallå Ann-Christine!! Det här kunde ha varit ett inlägg från mig!

Partystädning och skåp som svämmar över. That´s my life.

Marit

s.m.i.l.e sa...

japp. Ungefär så.

Har du kollat in Chez Larssons blogg? Goggla på den, så får du lite inspiration. Eller så blir du grymt avis på ordningen hemma hos familjen Larsson...