söndag, juni 07, 2009

Tråg, hylla och grönska


Fortfarande hittar jag ett som annat i Hildas stuga! För ett tag sen tog jag ut ett trätråg av nåt slag, vet inte vad det använts till, och tvättade av det. Lite söndrigt men charmigt ändå. Jag nändes inte plantera pelargonerna direkt i det utan lade dom i en balkonglåda istället. Kanske kunde plocka lite stenar runtom för att dölja den, kom jag på nu då jag såg bilden...



Den lilla hyllan har också varit Hildas. Kan inte bestämma mig om den ska placeras ute eller inne... Växer för varje dag gör nu ranunklerna (som kanske står för tätt, jag borde säkert dela upp dom i fler krukor), luktärt och vanliga ärter samt i den stora zinkbaljan indiankrasse som förhoppningsvis senare ska fyllas av stora vita blommor.
Ha en skön söndag! Nu har jag bara en vecka semester kvar... och sommaren som knappt har börjat ens! Eller kanske man ska säga: ååh, jag har en hel vecka kvar! Får trösta mig med att jag som deltidsjobbare faktiskt har extra lediga dagar då och då :)

19 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Å vad fint du gjort det! Jag tycker inte du behöver lägga stenar runtomkring, det är fint som det är. Så har man ju innerkrukor i krukor och de syns ju ;-)

kram Mia

Signe 1 sa...

Superfint har du gjort!:-) Och vilken bedårande hylla, me like a lot!! Ha en fin kväll, Kram Sofia

Galleri MochB sa...

Oj så det blommar och grönskar hos er! Hyllan kunde säkert passa ute nu, och så kan den ju flytta in senare i höst.
Tänk så mycket man hinner på hela SJU dagar :O) Och skall säga dej att jag hade semester i JULI ifjol och då låg vi och frös på stranden de flesta dagarna... så det spelar nog ingen roll.

mitt skärgårdsliv sa...

Så fina planteringar du har! En sån där trälåda har även jag och har gjort precis som du lagt en balkong låda i så träet håller sig längre! Ha en trevlig söndag kväll och god fortsättning på din semester!

Viveka på Humlebacken sa...

Klart att jag läser kommentarer på gamla inlägg också:).
Fina bilder du har tagit själv, gillar ditt trätråg jättemycket:)
kram och tack för dina snälla ord!

Hem och Harmoni Marie sa...

Härligt somrigt! Kul att se blommorna växa, snart är det full blomning...!

Ha en fin söndagkväll! Kram Marie

Älskade pion sa...

Vad fint du har pysslat ihop hemma.Visst är det härligt att få "påta" lite i sin trädgård.Ha en skön söndagkväll! Kramar Ulrika

Annika sa...

Så mycket fint du hittar i Hildas stuga! Gillar verkligen trätråget och hyllan. Hoppas att du får en fin sommarvecka nu då! Jag håller tummarna för sol! Kram!

Unknown sa...

Jag vill oxå ha en Hildas stuga som jag kan fynda i! Jätte söt hyllan din, den passar nog lika bra inne som ute. Hållbarare blir den dock om den placeras inne.

Semester eller ej så har du ju hela sommaren framför dig ;)

Kramis,

Fröken Fräken sa...

Hildas stuga verkar vara en skattkammare! Fint det var med tråget, och det är nog ett smart drag att ha någon kruka kvar och inte plantera direkt i.
FInfin hylla, gillade särskilt det lilla "räcket" runt om. Förtjänar en hedersplats tycker jag!

Jag känner ju inte av någon bloggtorka, det är inte därför jag funderar på att låta det gå lite tid mellan inläggen. Utan för att man borde passa på att vara ute och njuta av sommaren, inte hamna framför datorn så mycket.. men jag har inte än bestämt mig!

Sanna sa...

Vad ljust och fint ni har det hemma hos er!Så mysigt!Fina bilder nu också!gillar zinbaljan och den gamla trälådan med blommor!Gillar kontrasten med vackra blommor och sedan något lite "ruffare"till.
Njut av din sista lediga vecka!Visst är det så att trots att man jobbar så hinner man nog njuta av sommaren i alla fall. Dagarna känns ju längre hur som helst!:)
Kram,Sanna

Cc sa...

Mysigt och somrigt med e grejer. Kram

Livet på Sjögård sa...

Jag tycker ochså du kan ha hyllan ute (i skydd för regn) nu i sommar men sen ta in den och njuta av den där...

Jag vill också ha ranunkler som man sår själv. Har du hittat dem i en vanlig fröpåse i trädgårdsaffär eller någon annenstans?

Älskade pion sa...

Hej Ann-Christine!
Sängen på altanen är en uppblåsbar luftmadrass,köpt på Jysk förra sommaren den är jätteskön att ligga på,har redan provlegat :)Rekomenderas! Må så gott! Kram Ulrika

Lyktor och Tyg sa...

Va roligt att ha ett ställe där du kan hitta grejer.

Hoppas sista veckan blir skön nu.
kram Kristina

Sjöboden sa...

Hej Hopp!
Fina detaljer på uteplatsen.

Ang stolarna så ja.... jag släpar dem ut och in... suck :)

kram C

Livet på Sjögård sa...

Godmorgon!
Jag har aldrig tittat efter just dem så jag har aldrtig märkt att de kanska finns i våra butiker också... Jag ska ta och kolla :)
Tack för svaret :)

Jenni - Snickarsbacken sa...

Hej!

Vad fina bilder du visar! Tråget ser härligt ut, det måste kännas så spännande att hitta saker i stugan nu som då som du kan hitta användning av! Vill också :)

Ha en underbar semestervecka ;)

Kram Jenni

alegni sa...

så mycket fint du visar igen, ann-christine!
tråget är jättecharmigt o hyllan söt. om du bestämmer dig för att ha den ute, måste du nog se till att regnet inte förstör den. jag hittade också en hylla i svärmors uthus för ett par veckor sedan. gamla gårdar är otroliga skattgömmor!
kram