fredag, maj 01, 2009

Att vara husägare...Årets första tussilagobukett som dottern kommit hem med! Visst är dom fulla av solsken! Ingen rast och ingen ro för mig när jag väl lagt in en högre växel. Idag har jag oljat in altanen, trappan och några av utemöblerna. Golven oljade jag med en egenhändigt gjord blandning, enligt recept och ingredienser rekommenderade av en målare. Ska bli spännande att se resultatet då det torkat och framför allt hur hållbart det är. Möblerna återfick sin ursprungliga färg med hjälp av olja för hårdträmöbler.


Jobbet gick betydligt lättare i år än i fjol tycker jag. Dels för att jag oljade redan den första maj jämfört med första juni förra året, då det var stekande hett, dels för att jag nu hade förstånd att lägga ett skaft på penseln istället för att krypa omkring på knäna... Det tog mig ungefär fyra timmar totalt och under fyra timmar hinner man fundera en hel del. Undrade över hur det kom sig att det i år var så kul att jag nästan inte ville sluta, men senast var det så jobbigt och tråkigt. Kom slutligen fram till att vara husägare är lite som att vara förälder; från början är man kanske osäker vad och hur man ska göra, när och med vilka redskap, men man lär sig med tiden och blir säkrare på sig själv. Allt behöver ju faktiskt inte vara så perfekt heller! Det kanske känns lättare i år också för att man äntligen börjar se resultat, litet i taget blir klart och man ser inte hela tiden bara det som är ogjort (...fast det där är ju olika på dagarna och humöret :S). Det ska väl även vara så med en trädgård, att det är resan som är målet. Vi har en lång resa framför oss, med vår 6.500 kvadratmeters tomt...
Imorgon är det (avlönad) jobbdag för mig och på söndag ska vi åka på en liten utfärd. Berättar mer om det senare :)

21 kommentarer:

Signe 1 sa...

Tack för din gulliga kommentar hos mig!! Jag håller med dig angående att vara husägare, hihi...det är inte lätt alla ggr o inte att vara förälder heller, *ler* Men KUL är det!! Må gott, Stor Kram Sofia

corrina sa...

Vad flitig du har varit, jag har inte hunnit med inoljning av altanen än den har jag helt glömt bort. Ni har verkligen ett hästjobb med så stor tomt. Visst är det tufft att vara husägare men inte skulle jag byta bort det för alla pengar i småland, fast jag bor i Västmanland. Det är bara att kämpa på ; )

Stjärnor & Champagne sa...

Haha det var en bra paralell med att var ahusägare och förälder. Klart att det var roligare i år när det gick fortare, hihi.
Kram Anne

Jenny sa...

Hej Ann-Christine!
Vad flitig du varit!! Ser ut att bli jättefint på din altan o trappa!
Söta tussilago, det är riktiga vårtecken:)

Kram Jenny

Tulipa sa...

hej!
det där låter inte som det roligaste jobbet...
Men slutresultatet är säkert något man är mycket nöjd med!

Trevlig helg!

Kram mariette

alegni sa...

du har så rätt när du drar dina paralleller! att jag inte själv tänkt på det innan ;)
visst hinner man tänka mycket när man målar, ibland till o med så mycket att man skulle vilja stänga av alla idéer som poppar upp ;)

skön helg!

Clarice sa...

Så fint det blir. Som nytt! Det är roligt att fixa och greja med sådant som ger tydliga resultat.

Kramis,

Ekebo sa...

Hej så fint det blir. Kan hålla med dig om att ha hus gör att man lär sig nya saker hela tiden och att man blir säkrare med tiden. Ha en bra helg kram malin!

rosenskära sa...

Du gjorde vi lite samma sak igår, fast vi oljade inte, vi tvättade vårt trallgolv så det blev som nytt, tralltvätt är ju helt fantastiskt! Vi väljer bort att olja det.

Ha en bra jobb-dag!

Lena

vårt lilla hus sa...

va duktig du har varit! Jag har inte hunnit längre än att ljudligt konstatera inför mannen att det behövs göras... så vi får se vem som hinner först (läs: vi får se när jag tar tag i det *fniss*) Kram H

Anonym sa...

Hej!
Precis det här behöver jag oxå göra. Det är mycket roligare att olja altanen och möblerna redan i maj innan man tar fram utemöblerna. Allting känns nytt och fräscht då när sommarsäsongen (sommarlovet) börjar. och när man väl börjar på gå det så fort och enkelt. Bara att ta sig i kragen nu nån dag. Vi hörs!

Ann-Lis sa...

Glömde att skriva namnet...Det va jag Ann-Lis som just skrev kommentaren :)

Bygatan sa...

Spännande med att planera en stor tomt!
Skönt att det varit fint väder så man får lite gjort ute. Dina möbler blir jättefina!

Hoppas du haft en bra jobbarhelg.

Kram Lena

Lyktor och Tyg sa...

Så skönt för er att våren kommit också till er.

Vilken stor tomt ni har, rena parken. Jag tycker det räcker med 1000 kvm.
Jag tog dator ledigt i fyra dagar så nu har jag läst i kapp vad du skrivit och visat,
kram Kristina

Jenni - Snickarsbacken sa...

Hej svejs!

Vilket gediget arbete du gjort och gisses vad stor tomt ni har! Härligt! Inte aaalls avis ;-)
Vilka tankvärda funderingar du har, tycker mig känna igen dit resonemang. Jag "vilar" i år när vi bor i radhus för tillfället. Men saknar och längtar enormt tills vi får eget hus och tomt igen.

Vad fint du planterat blommor också!

Kram & Skön söndag!
Jenni

Bella sa...

Tack för de tänkvärda orden om att vara husägare, ska ta med mig dem när jag om ett par veckor börja flytta in i vårt nya hus... Allt måste ju faktiskt inte var perfekt och man när sig ju efter hand... Jag som funderat på gräsklippning och annat trädgårdsarbete på vår tomt som är drygt 2300 m2, tror inte jag ska klaga då du har nästan 3 dubbelt så stort att ta hand om!

Ha en bra söndag och lycka till i trädgården!

Kram

Galleri MochB sa...

Ja du kör verkligen med hög växel nu...:O) Tack för tipset med altanen, men kan hända vi sparar vår ännu tills nästa år när också trapporna får sej en omgång. Hoppas ni haft en fin dag!

kardemumma sa...

Åhhhh,vi skulle också behöva olja in både möbler och trädäck! Fint när det blir klart men jobbet runt omkring supertråkigt!
Ha en skön vecka!
Kram C

Kamomilla sa...

Härliga funderingar! Nästa helg borde jag sysselsätta mig med samma hobby...

Anonym sa...

Vad duktig du varit & vad fint det ser ut att bli :)

Lilja's Corner sa...

Usch för pollenallergi...
Ja, vi ska nog fira morsdagen så vi ses säkert :)